چهارشنبه, ۲۶ دی , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ


به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، هفتمین دوره انتخاب سرآمدان علمی ایران به همت معاونت علمی برگزار شد و منتخبان آن معرفی شدند. در این ۷ دوره ۳۰۶ سرآمد علمی مشارکت کردند و دانشگاه صنعتی شریف با ۲۵ سرآمد علمی در رتبه نخست، دانشگاه تربیت مدرس و پژوهشگاه  دانش های بنیادی در رتبه های بعدی قرار دارند.

تاکنون در ذیل این برنامه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ۵/ ۵۱ میلیارد تومان حمایت به ۱۱۹۲ نفر از ۱۱۹ موسسه حمایت مالی ارایه کرده است. همچنین در قالب این رویداد ۳۳۰ فرصت مطالعاتی، ۲۷۰ مقاله برتر، ۲۵۳ پژوهانه، ۴۸۳ پژوهشگر پسادکتری حمایت شدند.

سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در این نشست، گفت: خیلی خوشحالم که مدل مدنظر معاونت علمی و فناوری در معرفی سرآمدان علمی ایران به هفتمین دوره خود رسیده، توسعه یافته و به زودی طرح ها و مدل های جدیدی هم ارائه خواهد شد.

وی، بیشتر موانع پیش روی جذب و استفاده از توان و ظرفیت سرآمدان علمی را مشکل فرهنگی دانست و بیان کرد: خوشبختانه همکاری دانشگاه ها در این زمینه و برای جذب سرآمدان علمی که بنیاد ملی نخبگان معرفی می کند، همکاری خوبی دارند.

ستاری سرآمدان علمی کشور را سرمایه های انسانی و ملی خواند و رفع مشکلات آنها درهر زمینه ای را ضروری دانست و بر همکاری معانت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیفات و فناوری در رفع این مشکلات تاکید کرد.

علوم پایه را احیا کنیم

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هم در این نشست، با بیان اینکه سرآمدان علمی مرجعیت علمی کشور را در دست دارند، گفت:  این افراد در عرصه فراملی به اسطوره های ملی ایران بدل شده اند.

زلفی گل، رفع مشکلات استخدامی و جذب این افراد را وظیفه وزارت علوم عنوان کرد و گفت: تلاش می کنیم با استفاده از همه ظرفیت های خود این موانع و مشکلات را مرتفع کنیم.

زلفی گل ادامه داد: باید تلاش کنیم جذب دانشجویان در رشته های علوم پایه را افزایش دهیم. متاسفانه هنوز برخی از رشته های علوم پایه مغفول مانده است. وی افزود: تعداد دانشگاه هایی که با صنعت همکاری نزدیکی را آعاز کرده اند رو به افزایش است و باید تلاش کنیم‌ تعداد آنها را بیشتر هم کنیم. 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه بر ایجاد فدراسیون سرآمدان فناوری و نوآوری و سرآمدان دیپلماسی علمی در کشور با همکاری نهادهای دیربط تاکید کرد. 

اختصاص امتیاز ویژه برای اساتید سرآمد

سعید سرکار، دبیر ستاد نانو معاونت علمی هم در این نشست اعلام کرد: اگر دانشجویان پسادکتری یک استاد به عنوان سرآمدان انتخاب شود، ۱۰ درصد امتیاز دانشجوی سرآمد شده به استاد مربوط اختصاص می‌یابد.

وی با بیان اینکه امروز شاهد پنجمین دوره برگزاری این نشست و هفتمین دوره معرفی سرآمدان علمی کشور هستیم، افزود: در طی ۷ دوره برگزاری این رویداد ۳۰۶ نفر سرآمد معرفی شده و برخی از این سرآمدان در دوره‌های قبلی نیز حضور داشته‌اند.

وی ادامه داد: یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه لرستان به نام دکتر محسن عادلی در ۷ دوره این رویداد حضور داشته و هم اکنون اقدامات انتقال وی به دانشگاه صنعتی شریف در حال انجام است.

سرکار با بیان اینکه دانشگاه صنعتی شریف،برنامه خاصی برای افراد سرآمد دارد، افزود: علاوه بر آن ۱۱ نفر از سرامدان در ۶ دوره و ۱۵ نفر در ۵ دوره سرامدان علمی کشور حضور داشتند. این آمار نشان از استمرار این افراد در حوزه‌های علمی  و فناورانه است.

سرکار، دانشگاه صنعتی شریف را بالاترین امتیاز و ۲۵ سرآمد در این رویداد عنوان کرد و یادآور شد: دانشگاه‌های تربیت مدرس،پژوهشگاه دانش‌های بنیادی،  دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، تربیت دبیر شهید رجایی و شیراز در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

دبیر ستاد نانو معاونت علمی به توزیع سرآمدان انتخاب شده در ۷ دوره معرفی سرآمدان اشاره کرد و با بیان اینکه از ۲۵ استان کشور سرآمدان انتخاب شده‌اند، خاطر نشان کرد: تاکنون از سوی معاونت علمی ۵۱٫۵ میلیارد تومان از ۱۱۹۲ سرآمد علمی از ۱۱۹ موسسه حمایت شده است.

همچنین ۲۳ میلیارد تومان برای ۴۸۳ پژوهشگر پسا دکتری، ۱۸ میلیارد تومان از ۲۵۳ سرامد علمی در قالب گرنت پژوهانه، ۲.۸ میلیارد تومان از ۲۳۰ فرصت مطالعاتی و ۳ میلیارد تومان از ۲۷۰ مقاله برتر حمایت شده است.

دانشگاه صنعتی شریف با ۸.۲ میلیارد تومان بیشترین میزان حمایت را در حوزه سرآمدان داشته و بعد از آن پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با ۴.۴ میلیارد تومان،  تربیت مدرس با ۴.۳ میلیارد تومان،  دانشگاه تهران با ۴ میلیارد تومان، دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان با ۳.۴ میلیارد تومان و شهید بهشتی با ۲.۳ میلیارد تومان در رده های بعدی جذب حمایت قرار دارند.

براساس این گزارش در دوره جدید معرفی سرآمدان علمی کشور نشریات با ضریب تاثیر بالاتر از ۲۰ در چاپ شده در سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ جز شاخص‌های جدید سرآمدان در نظر گرفته شده است.

وی افزود: علاوه بر آن اگر دانشجویان پسادکتری یک استاد به عنوان سرآمدان انتخاب شود، ۱۰ درصد امتیاز دانشجوی سرآمد شده به استاد مربوط اختصاص می‌یابد.

شایسته یادآوری است  ارتقا این رویداد به گونه‌ای شده است که رتبه اول در دوره پنجم ۴۲۹۰، رتبه اول در دوره ششم ۵۸۶۷ و در دوره هفتم ۶۴۴۷ است.

شاخص های جدید برنامه در سال ۱۴۰۱ شامل امتیاز نشریات با ضریب تاثیر بالاتر از ۲۰ چاپ شده طی سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ و امتیاز سرآمدپروری با ۱۰ درصد دانشجوی سرآمد شده می شد.

منتخبان هفتمین دوره سرآمدان علمی ایران

در دوره هفتم این برنامه؛ علی مرسلی از دانشگاه تربیت مدرس رتبه نخست سرآمدان علمی کشور، سید حامد ابوطالبی رتبه دوم و محمدعلی شهبازی و میرفضل الله موسوی هم به صورت مشترک رتبه سوم را کسب کردند.

دانشگاه تربیت مدرس هم عنوان نخست موسسات علمی پژوهشی برتر هفتمین دوره سرآمدان علمی ایران را از آن خود کرد.

انتهای پیام/




منبع

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.