به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، برخی کاربران سامانه فارس من با ثبت سوژه در این سامانه خواسته اند که تعرفه تلفن ثابت مخابرات افزایش یابد.
تعداد امضاهای این سوژه افزایش یافته و هم اکنون به ۱۳۰۰ امضا رسیده و بر این اساس خبرنگاران فارس پیگیری مجدد این مطالبه را در دستور کار قرار داده اند.
یعنی کاربران در این سامانه متقاضی افزایش قیمت خدمتی شده اند؛ در حالی که معمولا عکس چنین رویه ای درخواست می شود.
*ماجرای مطالبه مردمی برای افزایش تعرفه تلفن ثابت
سردبیر این سوژه در توضیح دلایل خواسته خود به خبرنگار فارس، گفت: دلایلی متعددی افزایش تعرفه تلفن ثابت را برای بقای شرکت مخابرات ضروری کرده است.
وی گفت: هزینههای نگهداری خطوط تلفن ثابت به طور سرسام آوری افزایش یافته است، از جمله قیمت کابل و سیم که در سال های اخیر چند برابر شده است.
به گفته این کاربر فارس من، موضوعات دیگری از جمله سرقت مداوم کابل بر هزینه های شرکت می افزاید و همچنین هزینه های پرسنل شرکت هم با توجه به تورم و افزایش سالانه حقوق افزایش یافته که در مجموع این شرایط، امروز دیگر هزینه های این شرکت با درآمدهای آن همخوانی ندارد.
وی گفت: خواسته ما این است با توجه به افزایش تورم در سال های اخیر و در عین حال عدم افزایش تعرفه های تلفن ثابت، تعرفه های این سرویس افزایش یابد.
به این ترتیب این مطالبه از سوی افرادی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم با شرکت مخابرات در ارتباط هستند، به ثبت رسیده است.
همیشه حساسیت روی افزایش تعرفه تلفن ثابت زیاد بوده است
*مطالبه مخابراتی ها برای افزایش تعرفه تلفن ثابت
افزایش تعرفه تلفن ثابت خواسته ای است که این چند سالی است از سوی مسوولان شرکت مخابرات ایران مطالبه و پیگیری می شود.
محمدرضا بیدخام سخنگوی شرکت مخابرات ایران در این باره، به خبرنگار فارس، می گوید: با توجه به عدم افزایش نرخ خدمات مخابراتی باوجود افزایش نرخ سایر هزینه ها، مخابرات پیشنهاد تغییر مدل تعرفه گذاری و افزایش نرخ تلفن ثابت را به شورای رقابت ارائه کرده که شورا در این باره نظر مثبت خود را اعلام کرده است.
وی گفت: همچنین مخابرات درخواست تغییر تغییر مدل تعرفه گذاری و افزایش نرخ تلفن ثابت را به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هم ارائه کرده که کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات هم با افزایش تعرفه تلفن ثابت موافق است.
*تعرفه پیشنهادی جدید چیست؟
همیشه حساسیت روی افزایش تعرفه تلفن ثابت زیاد بوده است و از این رو تاکنون مدل های مختلفی برای تعرفه گذاری در این حوزه پیشنهاد و امتحان شده که ضرب افزایش تعرفه را به ویژه در بخش کمتر برخوردار و روستایی تعدیل کند.
مجید سلطانی مدیرعامل شرکت مخابرات ایران پیشنهاد این شرکت برای تعرفه جدید را شامل مبلغ حدود ۱۶ هزار تومان برای حق نگهداری خطوط تلفن ثابت به ازای هر قبض تلفن در ماه اعلام کرده است که با دریافت هزینه نگهداری هر خط تلفن ثابت، نرخ مکالمه درون شهری برای مشترکان رایگان شود و مشترک به ازای مکالمه با سایر مناطق و خطوط به ازای هر دقیقه هزینه پرداخت کند.
وی می گوید: این صنعت به سالانه ۵ تا ۶ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز دارد. در صورت موافقت وزارت ارتباطات با تغییر تعرفه خدمات مخابراتی، میزان سرمایه گذاری در بخش ثابت ۳ برابر خواهد شد و جهش چشم گیری در توسعه این صنعت به وجود خواهد آمد.
*به نام سرمایه گذاری، انشالله به کام توسعه
اما این خواسته، علاوه بر اینکه از سوی مسوولان شرکت مخابرات ایران مطالبه و پیگیری می شود، طرفدارانی هم در دولت و نهادهای تصمیم گیر کشور دارد.
صادق عباسی شاهکوه معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این باره معتقد است: سرمایه گذاری مهم ترین شاخص برای شرکت ها است و اثر آن هم برای مردم خواهد بود. تداوم خدمت به مردم نیازمند سرمایه گذاری دائم و درآمد شرکت ها است و باید متناسب با افزایش هزینه ها، درآمد هم حاصل شود.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی می گوید: درآمد گاهی با خدمات جدید حاصل می شود و خود اپراتورها در این زمینه برنامه ریزی می کنند، اما گاهی هم نیازمند اصلاح تعرفه ها است تا هزینه های اپراتور تامین شود.
وی با اشاره به پیشنهاد مخابرات درباره افزایش تعرفه های تلفن ثابت، گفت: شورای رقابت، چارچوب را مصوب کرد و روی این چارچوب کار می کنیم. شورای رقابت تاکید کرده که هر درآمدی که از اصلاح تعرفه ها برای مخابرات حاصل شد باید صرف توسعه شود. ما هم باید توسعه موردنظرمان را با مخابرات نهایی کنیم و باید تعهداتی هم از مخابرات گرفته شود.
۳ ماه پیش بود که رئیس رگولاتوری گفت: تلاش می کنیم تا پایان دی ماه اصلاح تعرفههای نگهداری تلفن ثابت را نهایی کنیم.
اما این موضوع آن طور که مورد انتظار مسوولان مخابرات و مدیران وزارت ارتباطات بود سریع پیش نرفت.
*چه خبر از افزایش تعرفه تلفن ثابت؟
در حالی که آخرین روزهای سال ۱۴۰۰ را پشت سر می گذاریم، موضوع افزایش تعرفه های تلفن ثابت به سال آینده موکول شده است.
آن طور که عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به خبرنگار فارس گفت: درخواست مخابرات در کمیسیون تنظیم مقررات به تصویب رسیده است و باید برای تایید نهایی به تصویب ستاد تنظیم بازار هم برسد و در نتیجه اول سال بعد در مورد آن تصمیم گیری می شود و میزان آن هم بعدا اعلام می شود.
زارع پور تاکید کرد: طبق توافق وزارت ارتباطات با مخابرات، افزایش تعرفه خدمات مخابرات باید صرف توسعه زیرساخت ها شود و برای تصویب افزایش تعرفه، مخابرات قطعا باید تضمین های لازم برای راه اندازی سالانه حداقل یک میلیون پورت فیبرنوری را به وزارت ارتباطات بدهد؛ یعنی یا سیم مسی را به فیبر نوری تبدیل کند یا در نقاط بدون دسترسی، فیبر نوری بکشد که مسئولان شرکت مخابرات قول داده اند که به این قول ها عمل کنند.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه