سه شنبه, ۲۰ آذر , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ



ایسنا/گیلان یک متخصص تغذیه، در پاسخ به این سوال که «کلسیم روزانه مورد نیاز بدن ما از چه موادی تامین می شود؟»، خاطرنشان کرد: مهمترین منبع غذایی تامین کننده کلسیم روزانه گروه لبنیات است.

دکتر مرجان مهدوی روشن در گفت وگو با ایسنا، پوکی استخوان را به بیماری دوران سالمندی معروف دانست و اظهار کرد: متاسفانه در سال های اخیر شاهد بروز این بیماری در میانسالان هستیم و حتی در جوانان علائمی از آن را می بینیم.

وی با بیان اینکه عوامل مختلفی در بروز پوکی استخوان نقش دارد، افزود: یکی از کلیدی ترین عوامل انتخاب های غذایی و نوع غذاهایی است که مصرف می کنیم.

این متخصص تغذیه، با تاکید بر لزوم دریافت کافی کلسیم در برنامه غذایی روزانه، تصریح کرد: هرچقدر میزان کلسیم دریافتی ما بهتر و بیشتر باشد، شانس بروز پوکی استخوان کمتر می شود.

مهدوی روشن، در پاسخ به این سوال که «کلسیم روزانه مورد نیاز بدن ما از چه موادی تامین می شود؟»، خاطرنشان کرد: مهمترین منبع غذایی تامین کننده کلسیم روزانه گروه لبنیات است لذا مصرف روزانه دو تا سه واحد از گروه لبنیات شامل انواع شیر و ماست و پنیر و کشک و دوغ توصیه می شود تا کلسیم مورد نیاز بدن را تامین کنیم.

وی سبزی جات برگ سبز و تیره را حاوی کلسیم دانست و متذکر شد: متاسفانه میزان جذب کلسیم سبزی جات کم است و اگر می خواهیم دچار پوکی استخوان نشویم حتما باید از گروه لبنیات استفاده کنیم.

این رژیم درمانگر، خواستار استفاده از لبنیات کم چرب شد و بیان کرد: هرچقدر چربی لبنیات بیشتر باشد جذب کلسیم آن کمتر می شود؛ همچنین تاکید بر مصرف شیذ ساده است زیرا کاکائو و قهوه و…جلوب جذب کلسیم را می گیرد.

وی دریافت کافی ویتامین «D» را موجب حفظ تراکم استخوان و جلوگیری از نرمی و پوکی استخوان دانست و عنوان کرد: متاسفانه برنامه غذایی روزانه از لحاظ ویتامین «D» خیلی غنی نیست و صرفا با خوردن مواد غذایی نمی توانیم ویتامین «D» بدن را تامین کنیم و لذا حتما باید به سمت مکمل برویم؛ البته دز و زمان مصرف ویتامین «D» حتما با نظر پزشک و متخصص تغذیه باشد و از مصرف خودسرانه پرهیز کنید.

مهدوی روشن، حفظ تراکم استخوان را نیازمند دریافت کافی پروتئین دانست و گفت: هرچقدر منابع پروتئین روزانه کامل تری را دریافت کنیم تراکم استخوانی بهتری خواهیم داشت و شانس بروز پوکی استخوان کمتر می شود؛ البته لبنیات پروتئین هم دارند، اما گوشت قرمز و مرغ و ماهی و سفیده تخم مرغ و حبوبات شامل نخود و لوبیا و عدس و سویا نیز به عنوان منابع خوب پروتئین محسوب می شوند.

این متخصص تغذیه میوه ها و سبزی جات را حاوی آنتی اکسیدان دانست که باید روزانه مصرف شود و ادامه داد: ویتامین های میوه ها و سبزی جات به حفظ سلامت و تراکم استخوان کمک می کنند.

وی با بیان اینکه تحرک و فعالیت بدنی برای سلامت و استحکام استخوان ها لازم است، اضافه کرد: وزن و پوکی استخوان رابطه مستقیم دارند و باید وزن را در محدوده مناسب نگه داریم و هرگونه اضافه وزن و چاقی یا کم وزنی و لاغری برای سلامت استخوان مضر است.

این رژیم درمانگر اظهار کرد: اگر می خواهیم در بزرگسالی و میانسالی و سالمندی دچار پوکی استخوان نشویم، باید الگوهای غذایی را از دوران کودکی و نوجوانی و جوانی رعایت کنیم.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.