شهریار نیوز:
وی با طرح این سؤال که آیا توانستهایم انقلاب و دستاوردهای آن را بیان کنیم؟ اظهار کرد: آنچه که معلوم است، نتوانستهایم در حق و تراز انقلاب اسلامی، زوایای متعدد اجتماعی، اقتصادی، اعتقادی و هنری آن را در داخل و خارج کشور معرفی کنیم. امروز زبان معرفی تمدنها، فرهنگها و پیشرفتها در دنیا، زبان هنر بوده و کشورهای دارای ادبیات، گفتمان و تاریخ توسط هنر، دنیا را اداره میکنند که سینمای هالیوود و بالیوود نمونهای از آن است.
وی با بیان اینکه اکنون کشورها پیش از نفوذ سیاسی به کشورهای دیگر، ابتدا سیاست هنری را در آن کشور پیاده و در همه زوایای هنری تولید محتوا میکنند، گفت: با زبان هنر توانستهاند جای مظلوم و ظالم را تغییر دهند و ما آن چیزی که کم داریم، نگاه، هنر، شجاعت، بصیرت، ابتکار عمل، ظرافتها و دقایق آوینیها است که با یک نگاه بلند برای آینده برنامه تولید کرد و هنوز هم کتابها و روایت فتح او مطلبی برای گفتن دارد.
رحمتی تأکید کرد: ما در استفاده از زبان هنر برای بیان معارف انقلاب و دستاوردهای آن، تربیت جامعه و رساندن پیام انقلاب، شهدا و امامین انقلاب خوب عمل نمیکنیم و داشتههای ما کفایت نمیکند؛ زیرا جوانان ما تشنه هستند و وقتی این خلأ را پر نمیکنیم به دنبال هنرهای وارداتی میروند و آنها خلأ ما را پر میکنند و بهجای تماشای فیلمهای معرفتی و دارای پیام، پرفروشترین آثار هنری ما فیلم هری پاتر میشود.
وی افزود: بهطورقطع زحمات زیادی کشیده شده و باید از هنرمندان و ادارات و ارگانهایی که در این راستا نقشآفرینی میکنند تقدیر کنیم؛ اما جامعه کنونی، پیامی برای ما دارد آن هم این است که نتوانستیم بهاندازهای که جوانان و جامعه نیاز دارند، مباحث ادبی، هنری و رسانهای تولید کرده و با جنگ روانی و حقیقی در رسانه و فرهنگ مقابله کنیم.
وی با اشاره به فیلمهایی که در جامعه امروز عرضه میشوند، گفت: آیا نمیتوانیم از تاریخ سراسر دلاوری، قهرمانی و غیرتمندی خود، فیلمهای تاریخی بسازیم تا با تاریخ انباشته با جعل و واقعیت عثمانی مقابله کند؟ امروز با روایت خود فیلمهایی میسازند و بسیاری از حقایق را جعل میکنند و به بهانه سبک رئالیسم جادویی، فیلمهایشان را به خورد جوامع میدهند.
استاندار آذربایجان شرقی با تأکید بر لزوم استفاده از ابزار هنر، گفت: امروز که در عرصه مقاومت و بیداری کشورهای دنیا شاهد محکومیت رژیم جعلی اسرائیل هستیم بهخاطر استفاده از زبان هنر است. امسال روز جهانی قدس متفاوت از سالهای قبل بود، زیرا هنر مقاومت در دنیا شکلگرفته است و از آفریقا تا آمریکا و کشورهای اروپایی جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم میکنند.
وی با بیان اینکه گاه یک عکس از یک صحنه جنایات رژیم صهیونیستی کاری میکند که هزاران سخنرانی انجام نمیدهند، افزود: اگر نتوانیم از زبان روز دنیا یعنی هنر استفاده کنیم، نمیتوانیم تاریخ و تمدن و پیام خود را به دنیا معرفی کنیم و در عرصه داخلی و خارجی اثرگذار باشیم.
وی با اشاره به تاریخ و صحنههایی که در عرصه انقلاب اسلامی تا به امروزشکلگرفتهاند، گفت: سوژههایی داریم که هر یک میتوانند دنیایی را به لرزه درآورند و این امر فقط با زبان هنر میسر است.
رحمتی با اشاره به انتقال پیام مقاومت به دنیا، افزود: اگر کوتاهی کنیم، تاریخ را جابهجا میکنند. حداقل دین ما به شهدا و خانواده جانبازان و ایثارگران این است که نگذاریم زیباییهایی که در لابهلای تاریخ خوابیده است، خاک بخورد که البته آقای طاهریفرد نیز روی یکی از این زیباییها دست گذاشته است.
وی همچنین از حمایت استانداری آذربایجان شرقی از هنرمندان خبر داد و گفت: هر آنچه که در اختیارات استان است را برای بهکارگیری در عرصه هنر مضایقهای نداریم. هزینهکردن برای هنر را هزینه نمیدانیم؛ بلکه سرمایهگذاری برای تاریخ کشورمان است. امروز نیاز به تقویت هویت ملی و دینی داریم تا با جنگ ناجوانمردانه دشمنان مقابله کنیم.
در این مراسم “قربانعلی طاهریفر”، هنرمند مطرح تبریزی و کارگردان فیلم “آپاراتچی” که توانست سیمرغ جشنواره فیلم فجر را در سال ۱۴۰۲ به دست آورد، به عنوان چهره هنر انقلاب اسلامی استان معرفی شد.
همچنین از رقیه پهلوانی در حوزه نقاشی، امیر عبداللهیان در حوزه شعر، وحید قراملکی در حوزه کاریکاتور، مهدی نورمحمدزاده در حوزه ادبیات، ناصر طوریحی در حوزه فیلم و مستند، فرزاد نریمان زاده در حوزه گرافیک، حسن نجفی، امین همزمان در حوزه بازی کامپیوتری، مهدی ناصری در حوزه موسیقی، حمید عابدینی در حوزه عرضه محصولات هنری انقلاب اسلامی و رضا نعلی(فرماندار بناب) در حوزه حمایت از هنر و هنرمندان تقدیر شد.
ثبت دیدگاه