به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، گروههای فلسطینی شامگاه روز پنجشنبه اختتامیه نشست «همگرایی برای مصالحه ملی فلسطین» را در الجزایر برگزار کردند.
خبرگزاری شهاب گزارش داد، گروههای فلسطینی حاضر دراین نشست، از نقش الجزایر و رئیس جمهور این کشور در متحد کردن این گروهها و موضع این کشور در حمایت از مسئله فلسطین قدردانی کردند.
این گروهها «اعلامیه الجزایر» را امضا و بر اهمیت اتحاد ملی به عنوان اصل اساسی در مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی و مشارکت سیاسی بین گروههای فلسطینی از طریق انتخابات تأکید کردند.
در این بیانیه با تأکید بر لزوم تسریع در برگزاری انتخابات در نوار غزه و کرانه باختری که نهایت تا یک سال دیگر برگزار شود، تصریح شد، باید مسئله پایان یافتن اختلافات، تحقق اتحاد ملی و مشارکت سیاسی ملی حل شود.
گروههای مقاومت فلسطین با تأکید بر پایبندی خود به گسترش مقاومت مردم، گفتند که باید نهادهای ملی فلسطین متحد شوند و تمامی امکانات و توانمندیها برای اجرای پروژههای بازسازی و حمایت از زیرساختها به کار گرفته شود تا ملت فلسطین بتواند در برابر رژیم صهیونیستی ایستادگی کند.
این در حالی است که چهارده گروه فلسطینی از جمله حماس و فتح از سهشنبه هفته جاری (۱۹ مهر) نشست خود را در الجزائر آغاز کردند و شامگاه گذشته از دستیابی به سند آشتی ملی در این نشست چند روزه خبر دادند.
ریاستجمهوری الجزائر هم اعلام کرد که امروز «اعلامیه الجزائر» (همان سند آشتی ملی) میان گروههای فلسطینی امضا خواهد شد.
ریاستجمهوری الجزائر در بیانیه خود این سند را به مثابه زمینهای مستحکم برای دستیابی به وحدت میان تمام گروههای فلسطینی اعلام کرده است.
«اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس در همین خصوص گفت، سند آشتی ملی میان گروههای فلسطینی نتیجه تلاش نزدیک به یک ساله الجزائر است.
تیرماه سال جاری هنیه دیداری با «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان در الجزائر داشت. هنیه دیدار با محمود عباس در الجزائر را مرحلهای جدید برای چشمانداز مبارزه فلسطینی خواند و گفت، مردم فلسطین که امید زیادی به این رویداد دارند از آن استقبال کردهاند.
رهبر حماس تأکید کرد، لحظهای در پاسخ مثبت به دعوت الجزائر برای انجام این اقدام در مسیر وحدت فلسطینی درنگ نکرده است.
اختلافات میان فتح و حماس از سال ۲۰۰۷ آغاز شد. به دنبال پیروزی جنبش حماس در انتخابات پارلمانی ۲۰۰۷ که توانست با کسب ۷۴ کرسی، حزب حاکم پارلمان را تشکیل دهد، جنبش فتح به ریاست محمود عباس در ابتدا نتایج انتخابات را قبول کرد ولی با بعد از مخالفت آمریکا و اروپا با نتایج انتخابا به این بهانه که حماس تروریستی است، این جنبش نیز از پذیرش نتایج سرباز زد و به همین دلیل منجر به اختلافات و شکاف سیاسی بین فتح و حماس شد و تا به امروز نیز ادامه دارد.
پایان پیام/.
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
ثبت دیدگاه