چهارشنبه, ۱۹ دی , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین استان همدان، این روزها افزایش قیمت سیب‌زمینی به هر کیلو ۳۵ هزارتومان، اقشار کم درآمد جامعه، که قوت غالب ایشان شاید به نان و سیب‌زمینی ختم شود را با مشکل روبرو کرده است. 

این در شرایطی است که همین چند روز قبل رئیس جهادکشاورزی همدان اعلام کرد، یک پنجم سیب‌زمینی کشور در استان همدان تولید می‌شود و هم‌اکنون بیش از ۴۸۶ هزار تن سیب زمینی در سردخانه های همدان ذخیره شده است!؟ 

الان باید از متولیان امور پرسیده شود که چرا جهت تعدیل و کاهش قیمت این محصول حیاتی، اقدام به توزیع سیب زمینی به صورت مستقیم در بازار نمی‌کنند!؟ 

تا زمان برداشت سیب‌زمینی تازه از مزارع جنوب کشور بیش از دوماه نمانده و الان به راحتی می‌توان با توزیع سیب‌زمینی های ذخیره شده‌ی، انبارهای استان همدان، مشکل کمبود و قیمت را در کل کشور، حل کرد. 

رضا بهراملو رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در گفتگو با خبرنگار ما علت افزایش بی‌رویه قیمت سیب‌زمینی در کشور را، صادرات اعلام کرد و افزود: ما بارها به مسئولان بالادستی گفته‌ایم که تا جلوی صادرات گرفته نشه، قیمت همچنان صعودی خواهد بود. 

این مسئول می‌گوید: تصمیم جهت جلوگیری از صادرات به جلسه آینده سران قوا موکول شده است!؟ 

یکی از تولیدکنندگان عمده سیب‌زمینی در همدان نیز به خبرنگار ما گفت: تنها ۳درصد از کل سیب‌زمینی تولیدی کشور، صادر می‌شود و این موضوع نباید تاثیری در افزایش قیمت داشته باشد!؟ 

وی با تاکید براینکه بیشترین دلیل افزایش قیمت سیب‌زمینی در بازار ایران، دلالان هستند، افزود: منِ تولید کننده، سیب‌زمینی درجه یک خودم را در همین بازار به قیمت هفت الی هشت هزارتومان فروخته‌ام!؟ ولی این محصول به قیمت ۳۵ هزارتومان به مصرف‌کنندگان نهایی فروخته می‌شود!؟ 

وی راهکار کاهش قیمت سیب‌زمینی در بازار را، عرضه مستقیم توسط تعاونی‌ها و تولیدکنندگان دانست و تصریح کرد: با عرضه مستقیم این محصول نه تنها دست دلالان از بازار کوتاه می‌شود بلکه مصرف کننده هم با حداقل هزینه به غذای روزانه خود دسترسی خواهند داشت. 

به گزارش خبرآنلاین، رضا بهراملو روز شنبه گذشته با اعلام اینکه سالانه بیش از ۹۵۰ هزار تن سیب‌زمینی در استان همدان تولید می‌شود، گفت: در حال حاضر ۴۸۶ هزار تن سیب زمینی در انبارها و سردخانه های استان ذخیره سازی شده است.

وی با اشاره به اینکه همدان قطب تولید محصول سیب زمینی است، افزود: امسال ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت سیب زمینی اختصاص داشت و متوسط برداشت محصول از مزارع ۴۲ تن در هر هکتار است.

وی با بیان اینکه یک پنجم سیب‌زمینی کشور در استان همدان تولید می‌شود، خاطرنشان کرد: با توجه به حجم بالای تولید سیب زمینی در استان و نیاز به استفاده بهینه از این محصول راهبردی، در کنار بحث تولید، تقویت و گسترش سردخانه، صنایع تبدیلی و صادرات نیز باید مورد توجه قرار گیرد!؟ 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه چهار واحد صنایع تبدیلی سیب زمینی در استان در دست احداث است، اظهار داشت: در حال حاضر ۸۵ واحد سردخانه‌ و بیش از هزار و ۴۰۰ انبار سنتی با مجوز بهره برداری از سازمان جهاد کشاورزی در استان همدان فعال است.

بهراملو با بیان اینکه استان همدان در منطقه غرب کشور بیشترین سردخانه ها  را دارد افزود: علاوه بر تولید استان، سیب زمینی تولیدی سایر استان ها نیز در سردخانه های استان ذخیره می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: بهره وری آب در کشت سیب زمینی در استان بین ۶ تا هشت کیلوگرم است و مزارع سیب زمینی آبیاری مکانیزه است.

لازم به ذکر است، وسعت اراضی کشاورزی استان همدان یک میلیون و ۹۴۹ هزار هکتار است که ۷۲۲ هزار و ۸۴۵ هکتار آن زیر کشت سالانه و دائمی است و ۲۶۲ هزار و ۴۶۵ هکتار آن در آیش قرار دارد.

همچنین تعداد بهره برداران و کشاورزان استان ۱۱۵ هزار و ۱۶۵ نفر است و مراتع استان همدان نیز ۸۲۲ هزار هکتار وسعت دارد. 

۴۶

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.