شهریار نیوز:
به گزارش خبرگزاری ایمنا، ایمنسازی ساختمانها یکی از مهمترین اقداماتی است که میتواند جان و مال افراد را در برابر خطرات مختلف مانند زلزله، آتشسوزی و فرو ریختن ساختمانها حفظ کند، رعایت استانداردها و نکات ایمنی در طراحی و ساخت ساختمانها میتواند به کاهش تلفات جانی و جراحات در مواقع بروز حوادث کمک کند، ایجاد ساختمانهای مقاوم و ایمن، اعتماد و اطمینان ساکنان را افزایش میدهد و به حفظ سلامت و امنیت آنها کمک میکند.
رعایت نکات ایمنی در ساختمانها میتواند بهطور قابل توجهی از بروز خسارات مالی جلوگیری کند، در صورت بروز حوادث طبیعی یا انسانی، ساختمانهای ایمنتر کمتر آسیب میبینند و نیاز به تعمیرات و بازسازیهای گسترده کاهش مییابد، این امر میتواند به صرفهجویی در هزینههای بازسازی و تعمیرات منجر شود و از فشارهای مالی بر صاحبان ساختمانها و شرکتهای بیمه کاسته شود.
ساختمانهایی که با رعایت نکات ایمنی و استفاده از مصالح با کیفیت ساخته میشوند، دارای عمر مفید بیشتری هستند، این امر به کاهش نیاز به تعمیرات و نگهداریهای مکرر منجر میشود و هزینههای بلندمدت را کاهش میدهد، استفاده از تکنولوژیهای مدرن در ساخت و ساز میتواند به افزایش مقاومت ساختمانها در برابر عوامل مخرب محیطی کمک کند و دوام آنها را بهبود بخشد.
سرمایهگذاری در ساخت و ساز ساختمانهای ایمن و مقاوم، از اهمیت ویژهای برخوردار است، ساختمانهایی که با رعایت استانداردهای ایمنی ساخته میشوند، از ارزش بیشتری برخوردارند و در بازار ملک محبوبتر هستند، همچنین این ساختمانها میتوانند در مقابل بحرانها و حوادث مقاومتر باشند و سرمایهگذاریها را در مقابل ریسکهای مالی حفظ کنند.
ایمنسازی ساختمانها و رعایت نکات ایمنی از نظر قانونی نیز ضروری است، بسیاری از کشورها مقررات و استانداردهای سختگیرانهای برای ساخت و ساز ساختمانها دارند که باید رعایت شوند، رعایت نکردن این مقررات میتواند به عواقب قانونی و جریمههای سنگین منجر شود، رعایت قوانین و مقررات ایمنی به حفظ حقوق ساکنان و تضمین امنیت ساختمانها کمک میکند.
رعایت نکات ایمنی در طراحی و ساخت ساختمانها میتواند به پیشگیری از بروز حوادث و وقوع خطرات کمک و استفاده از سیستمهای اطفای حریق، پلههای اضطراری، و تجهیزات ایمنی میتواند از بروز آتشسوزیها و حوادث مشابه جلوگیری کند، همچنین مقاومسازی ساختمانها در برابر زلزله و سایر بلایای طبیعی میتواند از وقوع خسارات جانی و مالی جلوگیری کند.
ساختمانهای ایمن و مقاوم به بهبود کیفیت زندگی ساکنان کمک میکنند، افراد در ساختمانهایی که از نظر ایمنی و سلامت بهخوبی طراحی شدهاند، احساس آرامش و اطمینان بیشتری دارند، این امر میتواند به افزایش رضایتمندی ساکنان و بهبود کیفیت زندگی آنها منجر شود، فراهم کردن محیطی ایمن و سالم برای زندگی و کار میتواند به سلامت جسمی و روانی افراد کمک کند.
سرعت شعله در راستای عمود ۳ برابر سرعت شعله در راستای افق است
محمد شریعتی، سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: ایمنی یکی از مهمترین موضوعاتی است که در مسائل و موضوعات مختلف زندگی بشر کمتر به آن توجه میشود و کمتوجهی به این امر مهم میتواند مال و مهمترین داشته انسان که جان و سلامت است را به خطر بیاندازد.
وی با بیان اینکه یکی از مواردی که به منظور حفظ جان و مال انسان باید مورد توجه قرار گیرد، رعایت موارد ایمنی در ساختمانها است، افزود: با توجه به صنعتی شدن جوامع و ساخته شدن ساختمانهایی بلند و پرجمعیت به ویژه در کلانشهرها و شهرهای بزرگ، رعایت موارد ایمنی در ساختمانها باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با بیان اینکه اکنون شاهد ساخته شدن منازل محلهها به صورت عمودی و در یک ساختمان هستیم، تصریح کرد: سرعت شعله در راستای عمودی حدود سه برابر سرعت شعله در افق است و داشتن فعالیت در ارتفاع و عمود کار کردن، بسیار دشوار است و فرار از شعلههای آتش در ارتفاع نیز بسیار سخت است.
شریعتی با بیان اینکه در صورت حریق یک منزل یک طبقه، سرعت سرایت حریق به منزل مجاور بسیار پایینتر از سرعت سرایت حریق از یک طبقه ساختمان به طبقهای دیگر است، ادامه داد: سرعت حریق همرفتی در واقع سه برابر سرعت معمول سرایت حریق است و جریان اطفا و اقدام را سختتر میکند.
در صورت وقوع حریق در طبقههای میانی یک ساختمان چه کنیم؟ / ساختمانهای با قدمت بالا معضلی از نظر ایمنی است
وی با بیان اینکه در صورت وقوع حریق در طبقههای میانی یک ساختمان توصیه میشود ساکنان طبقات پایینتر به سرعت از ساختمان خارج شوند و ساکنان طبقههای بالاتر به سرعت به بالاترین نقطه ساختمان روند، گفت: در این شرایط، فرصت نجات بیشتر میشود.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه ساختمانهای دارای بیش از شش طبقه باید راهپله قرار داشته باشند، اضافه کرد: سازمان آتشنشانی تاکید ویژهای بر رعایت موارد ایمنی در ساختمانها دارد تا از وقوع حوادث ناگواری پیشگیری شود و در صورت رخداد یک حادثه، این حادثه با کمترین تلفات و خساراتها کنترل و مدیریت شود.
شریعتی با بیان اینکه در صورتی که ساختمانهای تجاری پروانه و ایمنی لازم را نداشته باشند، خطرات دوچندان میشود، اضافه کرد: ساختمانها با توجه به نوع کاربری تجهیز میشوند و تغییر کاربری ساختمان یا قسمتی از ساختمان معضلی جدی در حوزه ایمنی ساختمان است و این موضوعات ریسک خطر را افزایش میدهد.
وی خاطرنشان کرد: ساختمانهای دارای قدمت بالا، معضل بعدی از نظر ایمنی است که فارغ از بحث ایستایی، این ساختمانها دارای اصول ایمنی لازم نیست و ضوابط و سیستمهای اعلام و اطفای خودکار برای آنها پیشبینی نشده است و چنانچه حادثهای رخ دهد، خطرات بسیاری متوجه این ساختمانها میشود.
به گزارش ایمنا، ساخت و ساز ساختمانهای ایمن و رعایت نکات ایمنی، نشاندهنده مسئولیت اجتماعی سازندگان و شرکتهای ساختمانی است، این اقدامات نشاندهنده تعهد به حفظ سلامت و امنیت جامعه و محیط زیست است، ایجاد ساختمانهای پایدار و مقاوم میتواند به حفظ منابع طبیعی و کاهش تأثیرات مخرب زیستمحیطی کمک کند.
ایمنسازی ساختمانها و رعایت نکات ایمنی نه تنها برای حفظ جان و مال افراد اهمیت دارد، بلکه به بهبود کیفیت زندگی و حفظ سرمایهگذاریها نیز کمک میکند، با رعایت استانداردها و مقررات ایمنی، میتوان ساختمانهایی مقاومتر و پایدارتر ایجاد کرد که در مقابل خطرات مختلف مقاوم باشند و امنیت و سلامت ساکنان را تضمین کنند.
ثبت دیدگاه