یکشنبه, ۱۶ دی , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ

شهریار نیوز:

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بارش شهابی Quadrantid ۲۰۲۴ از بیست‌وسوم دی تا بیست و چهارم بهمن فعال است و زمان اوج آن تقریباً جمعه چهاردهم دی رخ می‌دهد؛ در طول این مدت هر زمان که نقطه تابش شهاب باران در صورت فلکی گاوران بالای افق باشد، احتمال مشاهده شهاب‌ها وجود خواهد داشت و هرچه نقطه تابش در آسمان بالاتر باشد، تعداد شهاب‌های قابل مشاهده بیشتر می‌شود.

بارش شهابی Quadrantid ۲۰۲۴ را می‌توان از ساعت ۱۷:۴۷ تا ۲۳:۱۴ رصد کرد، بهترین زمان برای مشاهده شهاب‌ها در آسمان ساعت ۲۰:۰۰ است، در این زمان، چرخش زمین، اصفهان را در سمت بهینه در جهت شهاب‌های ورودی می‌چرخاند و تعداد شهاب‌هایی که به صورت عمودی به سمت پایین می‌بارد را به حداکثر می‌رساند، در زمان‌های دیگر، شهاب‌های کمتری بر فراز آسمان اصفهان می‌سوزند و تمایل دارند با زاویه مایل وارد جو شوند.

نرخ ساعتی سرسویی (ZHR) بارش شهابی Quadrantid ۲۰۲۴ تقریباً ۱۲۰ است، البته این نرخ ساعتی با فرض یک آسمان کاملاً تاریک محاسبه می‌شود و در عمل تعداد شهاب‌هایی که مشاهده می‌کنید کمتر خواهد بود؛ تخمین زده شده است که افراد می‌توانند از اصفهان در زمان اوج بارش شهابی تا ۱۰۶ شهاب در ساعت را رصد کنند؛ اوج بارش شهابی نزدیک به پدیده ماه نو رخ خواهد داد، بنابراین نور ماه کمترین تداخل را ایجاد خواهد کرد.

سیارک ایرنه ۱۴ در وضعیت تقابل

سیارک ایرنه ۱۴ چهارشنبه دوازدهم دی به خوبی در صورت فلکی جوزا قرار می‌گیرد و بیشتر ساعات شب بالای افق قرار دارد، این سیارک صرف‌نظر از موقعیت مکانی شما روی زمین حدود نیمه شب به وقت محلی به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهد رسید و از اصفهان بین ساعت ۱۸:۴۹ تا ۰۵:۳۰ قابل مشاهده است، به طوری که حدود ساعت ۱۸:۴۹ به ارتفاع ۲۱ درجه بالاتر از افق شرقی شما می‌رسد و ساعت ۰۰:۱۰ حدود ۸۴ درجه بالاتر از افق جنوبی شما به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهد رسید و ساعت ۰۵:۳۰ نیز از دسترس خارج می‌‏شود.

تقریباً در همان زمان، سیارک ایرنه ۱۴ به نزدیک‌ترین فاصله به زمین می‌رسد و در آسمان شب در درخشان‌ترین حالت خود ظاهر می‌شود، این سیارک از فاصله ۱.۴۷۷ واحد نجومی زمین عبور می‌کند و به اوج روشنایی با قدر ۹.۶ می‌رسد؛ با این وجود، حتی در درخشان‌ترین حالت نیز یک شیء کم نور است که با چشم غیرمسلح قابل رصد نیست، اما با دوبین دوچشمی یا تلسکوپ قابل مشاهده است.

مقارنه ماه و سیاره زهره

ماه و سیاره زهره چهارشنبه -دوازدهم دی- در یک راستا قرار می‌گیرند، به طوری که ماه چهار روزه از زاویه یک درجه و ۲۶ دقیقه‌ای جنوب سیاره زهره عبور می‌کند، این پدیده از ساعت ۱۷:۲۵ تا ۲۰:۵۰ قابل رصد است، به طوری که این دو جرم آسمانی ساعت ۱۷:۲۵ حدود ۳۵ درجه بالاتر از افق جنوب غربی شما قرار می‌گیرند و ساعت ۲۰:۵۰، سه ساعت و ۴۱ دقیقه بعد از غروب خورشید، از دسترس خارج می‏‌شوند.

ماه در قدر منفی ۱۰.۷ و سیاره زهره در قدر منفی ۴.۴ هر دو در صورت فلکی دلو قرار دارند، این دو جرم آسمانی به قدری از یکدیگر جدا خواهند بود که در میدان دید یک تلسکوپ قرار نمی‌گیرند، اما با چشم غیرمسلح یا از طریق یک دوربین دوچشمی قابل رصد هستند.

نزدیک شدن ماه و سیاره زهره به یکدیگر

ماه و سیاره زهره چهارشنبه -دوازدهم دی- به یکدیگر نزدیک می‌‏شوند، به طوری که ماه چهار روزه از زاویه یک درجه و ۱۸ دقیقه‌ای سیاره زهره عبور می‌کند، این پدیده از اصفهان از ساعت ۱۷:۲۵ تا ۲۰:۵۰ قابل مشاهده است، به طوری که حدود ساعت ۱۷:۲۵ به میزان ۳۵ درجه بالاتر از افق جنوب غربی قرار می‌گیرند، سپس ساعت ۲۰:۵۰، سه ساعت و ۴۱ دقیقه بعد از غروب خورشید، از دسترس خارج می‏‌شوند.

ماه در قدر منفی ۱۰.۸ و سیاره زهره در قدر منفی ۴.۴ هر دو در صورت فلکی دلو قرار دارند، این دو جرم آسمانی به قدری از یکدیگر جدا خواهند بود که در میدان دید یک تلسکوپ قرار نمی‌گیرند، اما با چشم غیرمسلح یا از طریق یک دوربین دوچشمی قابل رصد هستند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.