یکشنبه, ۳۰ دی , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ


به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین رونمایی از مجموعه هفت جلدی «زندگی» از محصولات انتشارات روایت فتح با حضور  برگزار شد.
 
در بخش ابتدایی این مراسم محمدخانی مدیرعامل انتشارات روایت فتح ضمن خوش‌آمد گویی به حضار با ذکر توضیحاتی در خصوص مجموعه هفت‌جلدی زندگی و با اشاره نقش علمای و روحانیون معزز جامعه اسلامی و ادای احترام به خانواده آرمان علی وردی از شهدای نظام جمهوری اسلامی که در مراسم حضور داشتند از آنها قدردانی کرد.
 

تکلیف روایت فتح از زبان یکی از مدیرانش
در ادامه این مراسم سید محمد نادری رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح با اشاره به تکلیف و مأموریت روایت فتح پیرامون تبیین مبانی انقلاب اسلامی و معارف دفاع مقدس گفت: رسالت مجموعه روایت فتح که یادگار ماندگار سید شهیدان اهل‌قلم شهید سید مرتضی آوینی است در چهار دهه گذشته تبیین مبانی انقلاب اسلامی و معارف دفاع مقدس به زبان هنر است و این تکلیف است که برمی‌گردد به نوع جهان‌بینی شهید آوینی که در کلام و آثار ایشان تعهد در هنر و هنرمند را در قالب عبارات بسیار زیبایی به رشته تحریر درآوردند. اساساً تفاوت انسان با سایر موجودات در تعهد اوست. همان تعهدی که آقا سید مرتضی به‌درستی درک و اشاره کردند.
 
وی افزود: این عهده‌مانی است که در آیه ۷۲ سوره احزاب خداوند متعال بدان اشاره کرد و آن امانتی بود که خداوند به آسمان و زمین و کوه‌ها سپرد و همه‌ی آن‌ها از پذیرشش سر باز زدند و تنها انسان بود که این امانت و تکلیف را پذیرفت. پس هنرمند قبل از آنکه هنرمند باشد، انسان است و چون انسان است، متعهد است؛ بنابراین انسان هنرمند نمی‌تواند نسبت به خود و محیط اطراف خود و جامعه‌ی خود بی‌تفاوت باشد.
 
رئیس بنیاد روایت فتح همچنین در خصوص نوع جهان‌بینی سید مرتضی آوینی به هنر متعهد نیز اظهار داشتند: عبارت هنر، شیدایی حقیقت است همواره در پیام و کلام شهید سید مرتضی آوینی هویدا است و او معتقد بود که هنرمند کسی است که قدرت بیان آن شیدایی را از خداوند متعال گرفته است. وی همچنین با اشاره به دیدگاه روشنفکران در دهه شصت پیرامون هنر نیز گفت: در دهه شصت در اوج نگاه‌های روشنفکری هنرمندان به جریانات انقلاب و ترویج گفتمان هنر برای هنر؛ شهید سید مرتضی آوینی با انتقاد شدید به آن می‌گفت: انسان در برهوت میان دعوات نفس عماره‌ی و ندای فطرت الهی سرگردان است. چه با این در عهد باشد و جه با آن، به‌هرحال پای یک عهدی مانده است. اینجا عهد با من که همان شیطان است و آنجا عهد باخدا و اینجاست که هنرمند انقلابی و غیرانقلابی در این نوع نگاه تفکیک می‌شود؛ زیرا هنرمند اساساً متعهد است و علت این تعهد بر عهده گرفتن آن تکلیفی است که انسان از ازل بر دوشش گذاشته‌شده و می‌بایست پای تکلیفش بماند و این نگاه سید مرتضی متأثر از منظومه فکری امام خمینی (ره) بوده است.
 
هنر مورد قبول بنیان‌گذار انقلاب چیست؟‌
این مدیر فرهنگی همچنین با اشاره به منویات و سخنان امام راحل پیرامون ترجمان هنر و هنرمند نیز گفت: امام خمینی (ره) در خصوص هنر عبارت زیبایی دارند، ایشان فرمودند تنها هنری موردقبول قرآن است که صیقل دهند اسلام ناب محمدی، اسلام ائمه هدی و اسلام فقرای دردمند، اسلام پابرهنگان، اسلام تازیان خوردگان تاریخِ تلخ و شرم‌آور محرومیت‌ها باشد، هنری زیبا و پاک است که کوبنده سرمایه‌داری مدرن و کمونیست خوناشام و نابودکننده اسلام تجمل و التقاط، اسلام مرفهان بی‌درد و در یک‌کلام اسلام آمریکایی باشد.
 
رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح همچنین با اشاره به فعالیت‌های صورت گرفته در انجمن‌ها و گروه‌های تابعه این نهاد فرهنگی نیز گفت: خانواده بزرگ روایت فتح توفیق دارد در حوزه‌های مختلف هنری فعالیت‌های متعددی را انجام دهد، در حوزه تولیدات سینمایی آثاری چون تک‌تیرانداز که به بخشی از زندگی شهید زرین بزرگ‌ترین تک‌تیرانداز جنگ‌های معاصر اشاره می‌کند، موقعیت مهدی داستان زندگی شهیدان حمید و مهدی باکری، قلاده‌های طلا روایتی از واکاوی فتنه سال ۸۸ و فیلم سینمایی یتیم‌خانه ایران با نگاهی به قحطی رخ‌داده در ایران که توسط انگلیسی‌ها بر کشور تحمیل و ۹ میلیون نفر از جمعیت کشور را کشتند می‌توان اشاره کرد، روایت فتح در حوزه کتاب و مستندسازی هم به همین شکل است، در تولید آثار مستند، روایت فتح از ابتدای دهه شصت از طریق رسانه ملی پخش و در حال حاضر هم این آثار توسط بچه‌های انقلابی، دردمند و دغدغمند هم چنان در حال تولید و پخش است. همواره در تلاشیم تا جایی که ممکن است به‌اندازه بضاعتمان برای تبیین مبانی انقلاب اسلامی و معارف دفاع مقدس و برای تبیین و ترویج منطق نظریه مقاومت تلاش کنیم.
 
سید محمد نادری با اشاره به اعتراضات اخیر برخی از اقشار مردم در کشور نیز با اشاره به اینکه چنین کارهایی از سوی دشمنان طرح ریزی شده و ناموفق مانده گفت: دشمن فراموش کرده که در دهه شصت بیش از ۱۷ هزار نفر از بهترین جوانان این مملکت را ترور کردند و به شهادت رساندند. دشمن فراموش کرده در دهه شصت درحالی‌که اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قریب به ۴۰ هزار نفر بود در همان ایام نزدیک به ۴۲ هزار پاسدار شهید شدند، این یعنی اینکه یک‌بار همه‌ی سپاه فدای اسلام، انقلاب و مردم شده است و دشمن همه این‌ها را فراموش کرده و امروز هم همانند آن روزها نتیجه نخواهد گرفت زیرا من و شما پای عهدی که برای انقلاب و اسلام و مردم بستیم محکم و استوار خواهیم ماند.
 
تربیت؛ آغازگاه مهم در سبک زندگی
در بخش دیگری حجت‌ الاسلام حسینیان مدرس حوزه علیمه و نویسنده کتاب ضیافت در حبس نیز با اشاره نقش تربیت در سبک زندگی گفت: یکی از آغازگاهای مهم تربیت، سبک زندگی است و ما نباید از آن غافل بشویم و الحمد الله دست ما در دانش ها و معارف نظری پر هست اما تربیت از جاری شدن نگاه توحیدی و مکتبی در زندگی آغاز میشود و اگر نقطه آغاز را مناسب شروع کنیم بدون شک بسیار موفق تر خواهیم بود.
 
وی هم چنین در ادامه گفت:  وقتی قرآن انبیا الهی چون حضرت ذکریا، حضرت الیاس، حضرت یحیی را یاد میکند بعد از آن  کلید واژه ای مهمی را معرفی میکند کل من الصاحین،  صالحین وقتی یادشان و  ذکرشان در جامعه پیچیده شد و سبک زندگی و  جریان فکری توحیدی در زندگی  برای ما آشنا شد مراتب بعدی  تربیت برایمان آسان تر از گذشته خواهد شد.وقتی زیست زندگی صالحین در زندگی ما جاری شود گام برداشتن برای هر طفل در راهی  میسر و آسان  میشود و وقتی نوجوانان در این فضای معنوی قرار گیرند آنوقت مسیری  را طی میکنند که پیرمردها هم بدان  حسرت خواهند خورد.
 
حسینیان در پایان نیز در خصوص مجموعه « زندگی» محصول انتشارات روایت فتح و تاثیر آن اظهار کرد و گفت: علمای ما و این مجموعه که روایت فتح انتخاب کرده به نوعی اسوه های توحیدی عصر ما هستند و یک رنگ دیگری در زندگی ما ایجاد میکند و این نقطه دقیق تربیت است. غرق شدن ما در زندگی این بزرگان بوی توحید و قران است که وارد زندگی ما میشود و مسیر تربیت را بسیار هموار میکند اگر بتوانیم در این روایت گری آن هم در فضا جامعه و فرزندان خود وارد کنیم  کنیم برگ برنده دست ما خواهد بود و نگران این موج ها و اسیب نخواهیم شد.
 
در پایان این مراسم مجموعه هفت جلدی زندگی در حوزه علمیه امام خمینی (ره) رونمایی شد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.