چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ

شهریار نیوز:

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در دنیای پرهیاهوی فوتبال حرفه‌ای، قراردادهای بلندمدت بازیکنان و مربیان همواره موضوعی مورد بحث و توجه است. این قراردادها از پنج سال شروع می‌شود و تا مدت زمان بیشتری ادامه دارد و بسیاری از کارشناسان فوتبال بر این باور هستند که این نوع قرارداد نقش اساسی در شکل‌گیری هویت باشگاه‌ها، مدیریت منابع مالی و دستیابی به اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت را ایفا می‌کنند. باوجود اینکه قراردادهای بلند مزایای بسیاری دارند، اما بدون تردید در صورت مدیریت نادرست می‌توانند منجر به مشکلات جدی مالی و ورزشی برای باشگاه‌ها شوند، درواقع مزایا و معایب این قراردادها به نحوه برنامه‌ریزی و اجرای آن‌ها بستگی دارد و بر عملکرد باشگاه و بازیکنان تأثیر مستقیم می‌گذارد.

یکی از مهم‌ترین مزایای قراردادهای بلند مدت، ایجاد ثبات در تیم است، چراکه این نوع قرارداد به باشگاه اجازه می‌دهد تا بازیکنان و مربیان کلیدی خود را برای مدت طولانی حفظ و از خروج زودهنگام آن‌ها جلوگیری کند. همچنین قراردادهای بلند مدت می‌تواند زمینه ثبات در ترکیب تیم، امکان توسعه استراتژی‌های بلندمدت و ایجاد هماهنگی میان بازیکنان را فراهم کند.

علاوه بر این، قراردادهای بلندمدت می‌توانند به باشگاه‌ها در جذب استعدادهای برتر کمک کنند، چراکه امنیت شغلی و حمایت مالی بیشتری برای بازیکنان و مربیان ایجاد می‌شود.

در زمینه مالی نیز قراردادهای بلندمدت می‌توانند به مدیریت بهتر هزینه‌ها کمک کنند، چراکه باشگاه‌ها می‌توانند با امضای قراردادهای بلندمدت، از افزایش ناگهانی دستمزدها و هزینه‌های نقل‌وانتقالات جلوگیری کرده و برنامه‌ریزی مالی خود را بهبود ببخشند.

این مسئله به ویژه در لیگ‌های بزرگ و پردرآمد همچون لیگ برتر انگلیس یا لالیگای اسپانیا اهمیت ویژه‌ای دارد، چراکه در این تورنمنت‌ها هزینه‌های دستمزد و نقل‌وانتقالات می‌تواند فشار سنگینی بر بودجه باشگاه وارد کند. با این وجود قراردادهای بلندمدت چالش‌های قابل‌توجهی نیز به همراه دارند و یکی از اصلی‌ترین معایب آن‌ها، خطر افت عملکرد بازیکنان یا مربیان در طول مدت قرارداد است.

بدون تردید بازیکنی که پس از یک یا دو فصل درخشان عملکرد ضعیفی از خود ارائه می‌دهد بار سنگینی بر دوش باشگاه می‌اندازد، از سوی دیگر در صورتی که مربیان نتوانند انتظار اهالی فوتبال را برآورده کنند هزینه فسخ قرارداد یا پرداخت دستمزد آن‌ها برای باشگاه بسیار سنگین خواهد بود، این مسئله به ویژه در فوتبال مدرن که تغییرات مدیریتی در باشگاه‌ها به سرعت اتفاق می‌افتد به وضوح دیده می‌شود.

بنابراین امضای قراردادهای بلند مدت که به تازگی در فوتبال جهان دیده می‌شود دارای مزایا و معایب فراوانی است که همچون دو روی سکه می‌تواند مسیر موفقیت یا رکود باشگاهی را ترسیم کند.

ثبت قراردادهای بلند مدت به دلیل حفظ تمرکز است

فرهاد پورغلامی، کارشناس فوتبال درباره اهمیت قراردادهای بلند مدت به خبرنگار ایمنا می‌گوید: ثبت قراردادهای کوتاه مدت به ویژه برای خرید بازیکنان جوان نادرست است، یکی از مزایای قراردادهای بلندمدت این است که بازیکن و باشگاه تمرکز کافی را برای همکاری دارند، چراکه در قرارداد کوتاه مدت بسیاری از دلال‌ها برای جابه‌جایی بازیکن مستعد دخالت می‌کنند و در بسیاری از مواقع موجب می‌شوند وی از مسیر فوتبالی خود خارج شود.

وی می‌افزاید: برای نمونه زمانی‌که به همراه مجید جلالی در سایپا حضور داشتیم پس از کشف استعداد مهدی ترابی با وی قرارداد پنج ساله امضا کردیم و همین موضوع رشد و ارتقای این بازیکن را به همراه داشت، در کشورهای اروپایی نیز باشگاه‌ها با هدف حفظ تمرکز بازیکن، هنگام خرید وی قراردادهای بلند مدت را امضا می‌کنند تا بازیکن مدنظر بتواند کیفیت کافی را از خود نشان دهد و پیشرفت کند.

هماهنگی منجر به کسب نتیجه مطلوب می‌شود

کارشناس فوتبال درباره تأثیر قراردادهای بلند مدت روی نتیجه گیری تیمی تصریح می‌کند: نتیجه‌گیری مطلوب با هر بازیکن یا مربی در شرایطی امکان‌پذیر است که باشگاه قراردادهای بلندمدتی را با آن‌ها امضا کند، چراکه در طولانی مدت می‌توان فلسفه فوتبالی یک باشگاه را ترسیم کرد، چنین اتفاقی در قراردادهای کوتاه مدت رخ نمی‌دهد و نمی‌توان به نتیجه مطلوبی دست پیدا کرد، چراکه در کوتاه مدت هدف مربیان و بازیکنان نتیجه گرفتن مقطعی است، اما اگر خلاف این موضوع رخ دهد فلسفه جدید فوتبالی در باشگاه شکل می‌گیرد.

وی ادامه می‌دهد: در برهه‌ای فوتبال ایران درگیر ثبت قراردادهای کوتاه مدت نبود، بدون تردید تیمی موفق به کسب نتایج مطلوب خواهد شد که بازیکنان آن چند سال در کنار یکدیگر بازی کرده باشند، مربیان نیز باید در آرامش و ثبات کامل بتوانند اهداف خود را جلو ببرند.

ثبت قرارداد بلندمدت یا کوتاه‌مدت؛ چالش جدید در فوتبال

مربیان باید فلسفه فوتبالی را به تیم تزریق کنند

پورغلامی درباره نقش مربیان در ثبت قراردادهای کوتاه و بلند مدت خاطرنشان می‌کند: امروزه در فوتبال کشورمان مربیان برای باشگاه خط و مشی تعیین می‌کنند، در صورتی که باشگاه‌ها باید بر اساس فلسفه فوتبالی خود دست به خرید بازیکن بزنند، برای نمونه باشگاهی همچون بارسلونا هنگام ثبت قرارداد با هانسی فلیک بندی را تحت عنوان استفاده از بازیکنان آکادمی در قرارداد وی ثبت کرد.

وی اضافه می‌کند: اگرچه مربیان باید فلسفه فوتبالی را به تیم تزریق کنند، اما باشگاه نیز باید برای مربی خود خط و مشی تعیین کند، اما چنین چیزی در فوتبال ایران به چشم نمی‌خورد، زمانی‌که در سایپا حضور داشتم مدیریت باشگاه ما را موظف به استفاده از بازیکنان آکادمی کرد و به همین دلیل بازیکنانی همچون علی قلی‌زاده و مهدی ترابی به فوتبال کشورمان معرفی شدند، اما امروزه مربیان برای باشگاه تصمیم می‌گیرند.

با ثبت قراردادهای بلند مدت موافق هستم

کارشناس فوتبال عنوان می‌کند: با ثبت قراردادهای بلند مدت موافق هستم، چراکه این نوع قرارداد تمرکز بالای مربی و بازیکن را به همراه دارد و در طولانی مدت موجب می‌شود باشگاه به بهره‌وری لازم دست پیدا کند.

وی یادآور می‌شود: مربیان هنگام ثبت قرارداد خود اماواگرهای بسیاری را برای باشگاه تعیین می‌کنند، اما باشگاه به آن‌ها نمی‌گوید در طول فصل باید از بازیکنان آکادمی استفاده شود، به همین دلیل است که اگر قرارداد بلند مدتی با بازیکنان جوان امضا شود چندان نتیجه بخش نخواهد بود.

قرارداد بلند مدت برای باشگاه کارایی دارد

پورغلامی بیان می‌کند: بر این باور هستم که امضای قرارداد بلندمدت با مربی و بازیکن تحت هیچ شرایطی نمی‌تواند تأثیرگذاری منفی داشته باشد، برای نمونه تیم‌هایی همچون استقلال با منصور پورحیدری، ملوان با بهمن صالح نیا و پرسپولیس با علی پروین مسیر طولانی مدتی را طی کردند و نتیجه مطلوب آن را دیدند.

وی تاکید می‌کند: بازیکنان جوان زمانی‌که قرارداد بلند مدت داشته باشند برای باشگاه کارایی خواهند داشت، چراکه در طولانی مدت می‌توان از آن‌ها یک تیم با کیفیت ساخت، قراردادهای بلند مدت در بسیاری از مواقع منجر به تغییر نسل می‌شود و به همین دلیل با این اتفاق موافق هستم.

ثبت قرارداد بلندمدت یا کوتاه‌مدت؛ چالش جدید در فوتبال

دلیل موفقیت تیم‌های ریشه‌دار ثبت قراردادهای بلند مدت است

کارشناس فوتبال تصریح می‌کند: ترانسفر شدن بازیکن جوان پس از پایان قرارداد بلند مدت تصمیمی گروهی است که توسط باشگاه، مربی و بازیکن به کار گرفته شده است، برای نمونه ملوان در مقطعی به دلیل مشکلات مالی بازیکنان جوان خود را به تیم‌های دیگر فروخت؛ در فوتبال اروپا نیز چنین چیزی وجود دارد و بنابراین نمی‌توان گفت فروش بازیکنان جوان پس از پایان قرارداد اتفاق منفی است.

وی خاطرنشان می‌کند: تاکید می‌کنم دلیل موفقیت تیم‌های ریشه‌دار در فوتبال ایران ثبت قراردادهای بلند مدت با مربی و بازیکن بود و آن‌ها به دلیل هماهنگی بالا توانستند در طولانی مدت دست به افتخار آفرینی بزنند.

به گزارش ایمنا، همانطور که کارشناس فوتبال کشورمان اشاره کرد امضای قراردادهای بلند مدت به دلیل ایجاد تمرکز و افزایش ثبات منجر به کسب نتایج مطلوب توسط باشگاه‌های لیگ برتری می‌شود.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.