چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ

شهریار نیوز:

به گزارش روابط عمومی استانداری تهران، تیم اقتصادی استانداری تهران، به ریاست حشمت اله عسگری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار، صبح دوشنبه یکم بهمن ماه، طی سفر یک روزه در شهرستان ورامین حاضر شدند.
بر اساس این گزارش، شهرستان ورامین دومین مقصد از حضور میدانی عسگری، معاون اقتصادی استاندار تهران بود، که طی آن مشکلات، موانع و موضوعات اقتصادی شهرستان شناسایی و بررسی شد، تا در نهایت با دسته بندی موارد، برخی موضوعات در جلسات کارشناسی و ستادهای مشترک با مسئولان استانی و شهرستانی پیگیری و حل و فصل و برخی دیگر نیز با حضور استاندار تهران در شورای برنامه ریزی شهرستان، مطرح و تصمیمات لازم در خصوص آنها اتخاذ شود.
حشمت اله عسگری، معاون هماهنگی استاندار تهران در بدو ورود به ورامین در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شهرستان ورامین دارای ظرفیت‌های بالا و رو به رشد در حوزه کشاورزی و گردشگری بوده و در حوزه شیشه و آبگینه فعال است، در این سفر، مشکلات و موضوعات حوزه‌های کشاورزی، گلخانه‌ها و بخش‌های زیرساختی شهرک‌های صنعتی برای تصمیم گیری در شورای برنامه ریزی شناسایی می‌شوند.
دامداری‌های ورامین با چالش تأمین آب و خوراک برای دام‌ها روبرو هستند
اولین مقصد معاون استاندار تهران در ورامین، بازدید از واحدهای دامداری این شهرستان بود که طی آن، مسائل مختلفی از جمله تأمین منابع آبی، مشکلات خوراک و فروش گوشت دام‌ها بررسی و تأکید ویژه‌ای بر مشکلات موجود در تأمین آب برای گاوداری‌های بزرگ به‌ویژه در فصول کم‌آب سال شد.
یکی از دامداران ورامین، از مشکلات عمده‌ای که با آن‌ها روبه‌رو است سخن گفت و اظهار کرد: مشکل اصلی ما در حال حاضر تأمین خوراک مناسب برای دام‌ها و قیمت بالای خوراک دام است که فشار زیادی بر روی هزینه‌های تولید وارد کرده و سبب شده دامداری‌ها نتوانند به‌طور بهینه به تولید خود ادامه دهند، همچنین نوسان قیمت‌ها و مشکلات بازار فروش گوشت دام‌ها از چالش دیگری است که دامداران با آن روبه‌رو هستند.
مشکلات آب دامداری‌های بزرگ به زودی رفع می‌شود
معاون اقتصادی استاندار تهران در بازدید از یک دامداری بر اهمیت تأمین منابع آبی مناسب و حل مشکلات گاوداری‌های بزرگ که توان تأمین شیر برای کارخانه‌های لبنی دارند، تأکید کرد و افزود: ما در حال پیگیری تأمین آب و بهبود شرایط دامداری‌ها هستیم تا ظرفیت‌های تولید این بخش به‌شکلی بهینه مورد بهره‌برداری قرار گیرد.
عسگری در این بازدید از ظرفیت‌های بالای دامداری‌های ورامین برای تأمین شیر و دیگر محصولات لبنی سخن گفت و افزود: این شهرستان ظرفیت‌های بسیاری برای تأمین نیازهای کارخانه‌های لبنی دارد، اما مشکلات تأمین آب و خوراک برای دام‌ها، مانع از بهره‌برداری کامل از این ظرفیت‌ها می‌شود.
وی همچنین به مسئله تأمین آب برای گاوداری‌های بزرگ اشاره کرد و گفت: این مسأله باید هرچه سریع‌تر حل شود، زیرا تأمین منابع آبی برای واحدهای دامداری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و در حال بررسی راهکارهای اجرایی برای این منظور هستیم.
معاون اقتصادی استاندار تهران در پایان این بازدید تصریح کرد: برای رفع مشکلات دامداری‌ها، اقدامات لازم در زمینه تأمین خوراک دام، حل مشکل آب و تسهیل فرآیند فروش محصولات دامی در دست اقدام است و در آینده نزدیک تدابیر حمایتی جدیدی برای این بخش اجرا می‌شود.
معاون استاندار تهران در ادامه این سفر ضمن بازدید از گلخانه‌های ورامین به بررسی مشکلات گلخانه‌داران پرداخت
طی این بازدید، گلخانه داران ورامین به طرح مشکلات مختلف که شامل کمبود منابع آبی، افزایش هزینه‌ها، مشکلات حمل‌ونقل و بسته‌بندی، و نبود سموم ایمن در کنار مسائل اقتصادی و قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی است پرداختند.
کمبود منابع آبی: یکی از گلخانه‌داران در این خصوص گفت: کمبود منابع آبی به ویژه در فصول پیک تولید، یکی از مشکلات جدی ما است، تأمین آب مناسب برای آبیاری محصولات، کیفیت و کمیت محصولات را به خطر انداخته است.
افزایش هزینه‌ها: افزایش قیمت انرژی، به‌ویژه برق و گاز، نیز به گفته گلخانه‌داران یکی دیگر از چالش‌های عمده است. این مسئله به ویژه در فصول سرد سال که نیاز به گرمایش بیشتر است، بر هزینه‌های عملیاتی گلخانه‌ها تأثیر منفی گذاشته است.
مشکلات حمل‌ونقل و بسته‌بندی: گلخانه‌داران همچنین از مشکلات حمل‌ونقل محصولات به بازارها و بسته‌بندی محصولات شکایت دارند. این مشکلات باعث کاهش کیفیت محصولات در حین جابه‌جایی و کاهش رقابت‌پذیری در بازارهای داخلی و خارجی شده است.
آفات و بیماری‌ها: ورود آفات و بیماری‌های مختلف به گلخانه‌ها نیز یکی دیگر از چالش‌های اساسی است. این مسئله با توجه به نبود سموم ایمن و استاندارد، برای گلخانه‌داران پیچیده‌تر شده است.
نبود زیرساخت‌های حمایتی مناسب: گلخانه‌داران به کمبود مراکز خدماتی تخصصی در زمینه مشاوره و راهکارهای نوین کشاورزی اشاره دارند، این خلأ مانع از به‌کارگیری تجربیات موفق و نوآوری‌های جدید در این بخش شده است.
نوسانات بازار و قیمت‌گذاری محصولات: نوسانات قیمت‌ها در بازارهای داخلی و خارجی از دیگر مشکلاتی است که گلخانه‌داران به آن اشاره کردند، این نوسانات باعث عدم پیش‌بینی‌پذیری درآمدها و ضرر و زیان‌های مالی در بعضی مواقع می‌شود.
این مشکلات در کنار یکدیگر موجب شده‌اند که گلخانه‌داران نتوانند به‌طور کامل از ظرفیت‌های بالقوه خود بهره‌برداری کنند و برای رفع این چالش‌ها به حمایت‌های بیشتر از سوی دولت و نهادهای مسئول نیاز دارند.
کمبود نهاده و نبود سموم ایمن، از چالش‌های جدی گلخانه‌داران است
معاون استاندار تهران، در این بازدیدها ضمن بررسی مشکلات این قشر، بر لزوم حمایت بیشتر از گلخانه‌داران تأکید کرد و گفت: برای حل این مسائل باید از طریق تسهیلات ارزان‌قیمت و تأمین نهاده‌های مورد نیاز کشاورزان اقدامات جدی صورت گیرد. هم‌چنین تأمین سموم ایمن و استاندارد برای حفظ سلامت محصولات یکی از اولویت‌های ماست.
عسگری در ادامه به نقش گلخانه‌ها در تأمین نیازهای کشاورزی و اقتصادی اشاره کرد و افزود: گلخانه‌ها به عنوان یکی از بخش‌های مهم در تولید محصولات کشاورزی، در کاهش مصرف آب و افزایش بهره‌وری نقش بسیار مهمی دارند. با استفاده از سیستم‌های نوین کشاورزی و بهینه‌سازی مصرف آب، می‌توانیم به بهره‌وری بیشتری دست یابیم.
معاون اقتصادی استاندار تهران هم‌چنین بر اهمیت توسعه پایدار در بخش کشاورزی تأکید و بیان کرد: در حال حاضر، توسعه پایانه‌های صادراتی و تسهیل فرآیند صادرات محصولات کشاورزی یکی از برنامه‌های اساسی است که باید در دستور کار قرار گیرد، این شهرستان با توجه به ظرفیت‌های بالای کشاورزی خود می‌تواند در این زمینه به یکی از قطب‌های صادراتی کشور تبدیل شود.
عسگری تأکید کرد: حمایت‌های لازم از گلخانه‌داران و فراهم کردن زیرساخت‌های مناسب در این بخش، می‌تواند کمک شایانی به رونق تولید و توسعه صادرات محصولات کشاورزی داشته باشد.
وی گفت: همچنین استفاده از سیستم‌های نوین کشاورزی برای مدیریت بهینه مصرف آب و افزایش بهره‌وری تولیدات گلخانه‌ای مورد بررسی قرار گرفته است.
استفاده از انرژی خورشیدی راه حلی کارآمد جهت کاهش هزینه‌ها است
مقصد بعدی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران، بازدید از واحدهای تولیدی در منطقه صنعتی خیرآباد ورامین، بود که در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران، گفت: دولت در نظر دارد با ارائه طرح‌های حمایتی و تسهیلات ویژه، به کارخانه‌ها کمک کند تا بتوانند با استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، هزینه‌های انرژی را کاهش دهند و کیفیت تولیدات خود را به سطح بالاتری ارتقا دهند.
عسگری همچنین افزود: از آنجا که مصرف بالای انرژی در فرآیندهای تولیدی یکی از چالش‌های اصلی کارخانه‌ها در شهرک صنعتی خیرآباد است بنابراین استفاده از انرژی خورشیدی می‌تواند راه‌حلی کارآمد برای کاهش این هزینه‌ها باشد.
معاون اقتصادی استاندار تهران همچنین بر ضرورت توسعه زیرساخت‌ها و به روز رسانی تجهیزات تولیدی در این شهرک اشاره کرد و گفت: با حمایت از بازسازی و نوسازی تجهیزات، می‌توانیم فرآیندهای تولیدی را به روز کرده و با استفاده از فناوری‌های نوین، به کارخانه‌ها کمک کنیم تا با کاهش هزینه‌ها، در بازارهای داخلی و خارجی رقابتی‌تر شوند.
وی افزود: این طرح‌ها به طور خاص شامل ارائه تسهیلات مالی برای سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های تجدید پذیر و تجهیزات مدرن تولیدی خواهد بود.
در ادامه این بازدید برخی از تولیدکنندگان در این شهرک صنعتی نیز از مشکلات خود در خصوص تأمین مواد اولیه، نوسانات قیمت‌ها و مشکلات مربوط به انرژی سخن گفتند، آنان تأکید کردند که با اجرای طرح‌های حمایتی و کاهش هزینه‌های انرژی، قادر خواهند بود محصولات خود را با کیفیت بالاتر و قیمت مناسب‌تری به بازار عرضه کنند.
در پایان بازدیدها، عسگری بر اهمیت ارتقای ظرفیت‌های تولیدی و اقتصادی شهرستان ورامین به‌ویژه در بخش کشاورزی و صنعت تأکید کرد.
جلسه ستاد تسهیل ورامین؛
ساماندهی ۳۸ لکه صنعتی و رفع مشکلات تغییر کاربری زمین‌ها در استان تهران
حشمت اله عسگری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران در آخرین برنامه حضور خود در ورامین، در جلسه ستاد تسهیل ورامین که در سالن جلسات شهید رجایی ورامین برگزار شد، با اشاره به برنامه‌های اقتصادی استان تهران از ساماندهی ۳۸ لکه صنعتی استان و رفع مشکلات تغییر کاربری زمین‌ها خبر داد.
معاون اقتصادی استاندار تهران عنوان کرد: بسیاری از واحدهای صنفی با رعایت استانداردهای محیط زیستی می‌توانند ظرفیت تولید خود را افزایش دهند.
فعالیت ۲۳۰ واحد صنعتی راکد و بهره برداری از ۸۰ طرح صنعتی تا پایان سال ۱۴۰۴
عسگری اعلام کرد که ۲۳۰ واحد صنعتی راکد تا پایان سال ۱۴۰۴ دوباره فعال خواهند شد و ۸۰ طرح صنعتی نیز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسند.
تولید ۲۰۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی تا ۳ سال آینده در استان تهران
وی بیان کرد: در بخش کشاورزی پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در ورامین در حال توسعه است و طبق هدف‌گذاری ها تا سه سال آینده ۲۰۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی در استان تهران تولید و عملیات اجرایی برای ۵۰۰ مگاوات آن شروع شده است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.