سه شنبه, ۲۵ دی , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ

شهریار نیوز:

به گزارش خبرگزاری ایمنا، «جیک سالیوان» شامگاه دوشنبه در نشستی خبری، به مسائل متعددی از جمله جنگ در غزه و تحریم‌های تازه اعمال شده از سوی آمریکا علیه روسیه پرداخت.

او در ابتدای نشست خبری خود گفت: «با تمرکز روی مذاکرات، به‌دنبال بازگرداندن همه اسرای آمریکایی نزد حماس هستیم.»

سالیوان همچنین مدعی شد: «اختلاف بین طرفین (جنبش مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی) برای رسیدن به توافق آتش‌بس در غزه کاهش یافته است. شانس خوبی برای رسیدن به این توافق وجود دارد.»

او در ادامه با اشاره به تحریم‌های تازه آمریکا علیه صنعت نفت روسیه گفت: «به باور بایدن، قیمت نفت ثابت خواهد ماند. او (رئیس جمهور کنونی آمریکا) هیچ تحریمی که برای شهروندان آمریکایی مضر باشد اعمال نکرده است.»

سالیوان همچنین مدعی شد که تحریم‌های اعمال شده «اهرم فشاری برای دولت ترامپ علیه مسکو» خواهد بود.

ادعای مشاور امنیت ملی دولت بایدن در حالی است که کرملین روز دوشنبه اعلام کرد جدیدترین دور تحریم‌های آمریکا علیه بخش انرژی روسیه، بازارهای جهانی را در معرض خطر بی‌ثباتی قرار داده است.

«دیمیتری پسکوف»، سخنگوی کرملین اظهار کرد: روشن است که آمریکا همچنان تلاش خواهد کرد موقعیت شرکت‌های ما را به شیوه‌های غیررقابتی، تضعیف کند اما انتظار داریم که قادر به مقابله باشیم. در عین حال، چنین تصمیماتی نمی‌تواند به بی‌ثباتی خاص بازارهای انرژی بین‌المللی و بازارهای نفت منتهی شود. ما به دقت، پیامدها را رصد می‌کنیم و کار شرکت‌هایمان را تنظیم می‌کنیم تا عواقب این تصمیمات غیرقانونی، به حداقل برسند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا، روز جمعه، با هدف ضربه زدن به درآمدهای نفتی مسکو، تحریم‌های گسترده‌ای را علیه نفت روسیه اعمال کرد و شرکت‌های «گازپروم نفت» و «سورگوت نفت گاز» و ۱۸۳ کشتی مشارکت کننده در حمل نفت روسیه را هدف گرفت. یک مقام آمریکایی گفت: اگر تحریم‌های به حد کافی اعمال شوند، باید ماهانه میلیاردها دلار برای روسیه هزینه داشته باشند.

این تحریم‌ها باعث شده پالایشگاه‌های چینی و هندی به دنبال تأمین نفت بیشتری از منابع دیگر باشند که قیمت و هزینه‌های حمل را افزایش می‌دهد. بسیاری از این نفتکش‌ها برای حمل نفت به هند و چین استفاده شده‌اند، زیرا محدودیت قیمتی که توسط کشورهای گروه هفت در سال ۲۰۲۲ اعمال شد، مسیر تجارت نفت روسیه را از اروپا به آسیا تغییر داد.

از طرفی، در حوزه غزه، اظهارات سالیوان با تحرکات سیاسی اخیر و رایزنی‌های واشنگتن، قطر و ترکیه همسو است.

ساعاتی پیش، «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا شامگاه دوشنبه با «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر برای گفت‌وگو درباره مذاکرات تبادل اسرا و آتش‌بس در غزه تلفنی گفت‌وگو کرد.

به ادعای نشریه چاپ فلسطین اشغالی «تایمز اسرائیل» این تماس در حالی صورت گرفت که «حماس و اسرائیل به توافق نزدیک شده‌اند.»

خبرنگار این نشریه نیز به نقل از دیپلمات‌های صهیونیست مدعی شد: «اکنون، اسرائیل در مراحل پایانی مذاکرات با حماس، برای رسیدن به آتش‌بس است.»

از طرفی، «باراک راوید» روزنامه‌نگار صهیونیست نیز پیش از نشست خبری سالیوان، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) به نقل از او نوشت: «احتمال اینکه این هفته قبل از پایان دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن توافق حاصل شود، زیاد است.»

به ادعای روزنامه نگار صهیونیست، جنبش مقاومت فلسطین (حماس) برای موافقت با توافق آتش‌بس و تبادل اسرا تحت فشار فراوانی قرار دارد و رژیم اشغالگر نیز در وضعیتی است که خواستار توافق است.

در ۲۰ ژانویه (۱ بهمن) دوره ریاست‌جمهوری «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا به پایان رسیده و «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده سوگند ریاست‌جمهوری یاد کرد. او پیش‌تر از طرفین خواسته است که تا قبل از آغاز ریاست‌جمهوری وی به توافق آتش‌بس دست یابند و گفته است که اگر اسرای صهیونیست تا آن زمان آزاد نشوند، «در خاورمیانه جهنم به پا خواهد شد.»

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.