عالیه قوامی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد در این نشست گفت: شهر یزد، شهر پدرقصهگوی ایران است که تاریخ وی را با قصهگویی عجین میبینیم.
وی افزود: این شهر افرادی همچون مهدی آذریزدی را دارد که مقام معظم رهبری ازایشان به نیکی یاد میکنند و توانسته با کتابهای خود در جهان بدرخشد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یزد ادامه داد: شهر یزد با اسلیم روی کاشیها، بادگیرها، آب انبارها و بافت تاریخی نمایی از فرهنگ و تمدن خود را به جهانیان نشان داده است.
اسدالله شکرانه پژوهشگر و نویسنده یزدی در این نشست گفت: امروز در خانه کسی هستیم که هر فردی پس از حضورش در منزل وی هر پست و مقامی از خود را فراموش میکرد و با بچگی از خانه خود بیرون میرفت.
وی افزود: خوشحالم که آنقدر زور قصه زیاد بود که جای خود را در تقویم ملی ما جای داد و به عنوان قدرتی در بخش زبان فارسی به عنوان هویت ملی ما بوده است.
این نویسنده یزدی ادامه داد: حضور قصهگویی در تقویم به نوعی ماندگاری آن را نشان میدهد و اگر میخواهیم در تاریخ بمانیم لاجرم باید از قصه استفاده کنیم.
شکرانه بیان کرد: به برکت توانایی و قصه شده که ما دور هم جمع شدهایم و امروز با این ثبت ملی میتوانیم بسیاری از گامهای اساسی را برای ماندگاری برداریم.
این پژوهشگر یزدی ادامه داد: قصه روایت بیرونی دارد که همه ما با آن آشنا هستیم و در ذهن ما مانده است اما در این زبان، خود را به امر درونی و ذهنی ما کشانده است و در لایه لایههای زبان خود را پنهان کرده اما زمانی آشکار میشود که قصه تمام شده و فرد در لحظههای زندگی خود از آن استفاده میکند.
شکرانه گفت: ما باید قصه را خوب پایان ببریم و روایت کنیم زیرا این پایان، اساسی برای آینده است و راویان نیز میتوانند در این مسیر به ما کمک کنند.
وی ادامه داد: اهل فن بیان میکنند که مردم را از قصه دور نکنیم و بگذاریم مردم از قصه استقبال کنند و اکنون نیز باید با قصه برای برنامهریزی آینده استفاده کنیم.
شکرانه بیان کرد: راز بزرگی آذریزدی این است که زبانهای گذشته با بازنویسی به آیندگان نشان داد.
قصه گویی از قصههای مهدی آذریزدی توسط کودکان، رونمایی و امضای تابلو سند قصه گویی ایرانی، زنگ قصه گویی برگزار شد.
ثبت دیدگاه