به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان همدان، در طی دهههای گذشته سابقه نداشت، برق همدان که در اکثر روزهای پاییز و زمستان با سرمای زیرصفر روبروست، قطع شود، ولی امسال شرایط تغییر کرده و تقریبا هر روز برق این استان حداقل برای مدت ۹۰ دقیقه قطع میشود.
ظاهرا علت قطع برق که به صورت سراسری انجام میشود به علت کمبود انرژی و کاهش بار نیروگاههای تولید برق در کشور است و شاید علت دیگر آن کاهش مازوت سوزی نیروگاهها باشد!؟
مدیر امور فوریتهای شرکت توزیع نیروی برق استان، میزان مصرف برق استان همدان در پیک تابستان گذشته (اوج مصرف) را بالغ بر ۷۴۲ مگاوات در ساعت اعلام کرد.
ولی در حال حاضر قطع مکرر برق خسارت های جانی و مالی بسیاری را به مردم در بخش خانگی، صنعتی و تجاری وارد کرده است، مخصوصا در بخش خانگی، سرمای سخت همدان سبب افزایش بیماری شده است.
وقتی اکثر سیستمهای گرمایشی در منازل وابسته به برق هست، پس از قطع برق، سرمای جانکاه زندگی را بر مردم سخت میکند.
البته پس از وصل مجدد برق، به همان میزان که صرفهجویی شده، مجددا باید مصرف شود!؟ تا خانههای مردم به حالت قبل برگردد، یعنی گرمای طبیعی رو داشته باشد!!؟؟
همچنین قطع برق برای نانواییها نیز مشکل آفرین شده چرا که در پیک تهیه نان در پیش از ظهر و ظهر که امروزه نان قوت غالب مردم هست، برق قطع، و این امر سبب خالی ماندن سفرهای مردم هم شده است!؟
پس قطع مکرر برق نه تنها در این فصل، سبب کاهش مصرف نشده بلکه در بعضی مواقع باعث افزایش آن نیز شده است!
به گزارش خبرآنلاین، استان همدان نیروگاه حرارتی هزار مگاواتی شهید مفتح را دارد که در دشت کبودراهنگ در کیلومتر ۴۵ جاده همدان به تهران، واقع شده، این نیروگاه از نوع حرارتی با ظرفیت تولید ۱۰۰۰ مگاوات است که شامل ۴ واحد بخار ۲۵۰ مگاواتی در زمینی به مساحت ۲۷۰ هکتار است.
همچنین همدان با داشتن هشت نیروگاه خورشیدی با ظرفیت نزدیک به ۴۹ مگاوات یکی از استانهای پیشرو در تولید برق از انرژی خورشیدی نیز محسوب میشود.
علی سهرابی بیدار، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان میگوید: ۷۰ درصد مشترکین خانگی در استان الگوی مصرف برق را رعایت میکنند که تغییر تعرفه در هیچ فصلی ندارند و حدود ۲۲ درصد مشترکان نیز مشمول ۱.۵ برابری و ۸ درصد نیز مشمول ۲.۵ و ۳.۵ برابری تغییر تعرفه هستند.
لازم به ذکر است، شرکت توزیع برق استان همدان ۷۸۵ هزار و ۹۶۵ مشترک دارد که از این تعداد ۶۳۱ هزار و ۷۷ مشترک در بخش خانگی است که ۸۰ درصد مشترکین استان را شامل میشود.
سهرابی بیدار میزان مصرف برق در بخش خانگی را ۳۲ درصد از کل مصرف انرژی استان همدان دانست و گفت: مشترکان بخش عمومی استان نیز ۳۱ هزار و ۵۴۹ مشترک شامل ۴ درصد مجموع مشترکین که معادل ۷ درصد برقی مصرفی را دارند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان اضافه کرد: در بخش کشاورزی نیز ۱۳ هزار و ۳۰۶ مشترک شامل ۱.۷ درصد مشترکین هستند و ۴۰ درصد مصرف انرژی استان همدان مربوط به این بخش است و در بخش صنعتی هم ۶ هزار و ۳۸۱ مشترک شامل ۰.۸ درصد مشترکین استان با ۱۲ درصد مصرف را به خود اختصاص داده اند.
سهرابی بیدار، سایر مصارف (تجاری) را حدود ۱۰۰ هزار و ۱۱ مشترک با ۷ درصد مصرف انرژی اعلام کرد.
سهرابیبیدار طول شبکه فشار متوسط و ضعیف در استان همدان را ۱۹ هزار و ۱۰۰ کیلومتر اعلام کرده و میگوید: از این مقدار ۱۰ هزار و ۷۰۷ کیلومتر شبکه فشار متوسط و ۸ هزار و ۳۹۰ کیلومتر شبکه فشار ضعیف است که یکی از وظایف این شرکت پایش و رفع اشکالات این شبکه است تا برق مطمئنی در اختیار شهروندان قرار دهد.
به گفته وی، تعداد پستهای توزیع برق استان نیز ۱۷ هزار و ۸۱۵ دستگاه ترانسفورماتور با ظرفیت ۲ هزار و ۳۸۱ مگاولتآمپر است و انرژی تحویلی استان ۳ هزار و ۳۱۰ میلیون کیلووات ساعت است که پیشبینی میشود تا پایان سال به ۴ هزار و ۱۲۸ میلیون کیلووات ساعت برسد.
پس نتیجه میگیریم، کمترین میزان مصرف برق در همدان مربوط به بخش خانگی است و بهتر است متولیان این حوزه در ارتباط با قطع برق مخصوصا در بخش خانگی و تجاری تجدیدنظر کنند.
۴۶
ثبت دیدگاه