شنبه, ۸ دی , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، روسیه، ایران، قطر، امریکا و ترکمنستان، پنج کشوری هستند که بیشترین ذخایر گازی جهان را دارند.

صادرات گاز ایران , جنگ خاموش ,

سه کشور اول دارنده ذخایر گازی جهان، یعنی روسیه، ایران و قطر، در مجموع مالک ۵۶ درصد ذخایر گازی جهان هستند. حال اگر این سه کشور، در توافقی راهبردی، بر روی سیاست‌های کلان بازار جهانی گاز به اجماع نظر برسند، بر روی جهت‌دهی به آینده انرژی جهان مؤثر خواهند بود. رخدادی که در متن و حاشیه ششمین اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز جهان (GECF) در حال تحقق است.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشورمان امروز به دعوت رسمی «تمیم بن حمد آل‌ثانی» امیر قطر در سفری ۲ روزه به دوحه خواهد رفت. در این سفر که وزیر نفت ایران نیز رئیس جمهوری ایران را همراهی می‌کند، علاوه بر دیدارها و مذاکرات رسمی تیم ایرانی با مقامات کشور میزبان، دیدارهایی با مقامات روسی و قطری در حاشیه اجلاس GECF انجام خواهد شد و اجماع نظر سه دارنده بزرگ ذخایر گازی جهان بر روی راهبردهای تولید و عرضه گاز، می‌تواند نقطه عطفی در جهت‌دهی به بازار انرژی جهان باشد.

اجماع نظر سه دارنده بزرگ ذخایر گازی جهان زمانی اهمیت دوچندان پیدا می‌کند که به این نکته توجه داشته باشیم. گاز حرف اول تأمین انرژی جهان را حداقل تا بیست سال آینده خواهد زد. برآوردها نشان می‌دهد تقاضای گاز جهان در طول ۲۵ تا ۳۰ سال آینده کاهش نمی‌یابد، بلکه به‌دلیل پاک بودن این سوخت (کم کربن) شاهد افزایش سالانه و مستمر تقاضای گاز در جهان خواهیم بود.

مطابق پیش‌بینی‌ مراکز معتبر انرژی جهان، گاز طبیعی تا سال ۲۰۳۵ بیشترین رشد مصرف را در بین سوخت‌های فسیلی خواهد داشت و به لحاظ میزان مصرف، در جایگاه دوم پس از نفت قرار خواهد گرفت؛ از همین رو بسیاری از کارشناسان، قرن حاضر را قرن گاز می‌نامند.

«مجید چگنی»، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در این خصوص معتقد است: “هم‌اکنون آینده جهان با صنعت گاز است؛ هرچند، انرژی‌های تجدیدپذیر هم یکی از گزینه‌هاست، اما در میان‌مدت، این گاز است که حرف نخست را در تأمین انرژی جهان می‌زند.”

انتهای پیام/؛



منبع

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.