به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان همدان، مجید بشیری پیش از ظهر امروز در حاشیه کارگروه تخصصی با مدیران دستگاههای اجرایی استان در جمع خبرنگاران با اعلام مطلب فوق افزود: پیشنهاد میکنم مردم از طریق سایت دیوان عدالت اداری به سامانه ساعد مراجعه و سئوالات خود را مطرح کنند تا به جواب برسند_ مثلا در حوزه بازنشستگی نسبت به اینکه چه زمانی بازنشسته شوند و اینکه عنوان سخت و زیانآور به آنها تعلق میگیرد یا خیر، اگر تعلق میگیرد به چه شکلی بوده، یا دعوایی که مطرح میکنند با چه عنوانی باشد و نتیجه آن چه میشود؟
وی که به مناسبت سفر هیات دیوان عدالت اداری کشور به همدان سخن می گفت، خاطرنشان کرد: این سفرها برای دیوان عدالت اداری دو رکن اصلی دارد که یکی از آنها برگزاری کارگاه برای مدیران است و جلسه امروز نیز در حوزه اراضی اقتصادی و شهرسازی است و مدیران دستگاههای مرتبط با موضوع حضور دارند که توضیحاتی در مورد قانون جدید دیوان و تکالیف دستگاهها بر اساس این قانون به آنها داده میشود.
مدیرکل حوزه ریاست دیوان عدالت اداری کشور با بیان اینکه در این جلسات سئوالات تخصصی مطرح میشود و افراد دغدغهها و چالشهای موجود را بیان میکنند و نظرات خود را نسبت به ابهام برخی از آراء اعلام میکنند اظهار داشت: در صورت امکان پاسخگوی این موضوعات خواهیم بود و اگر نیاز به فرصت هم داشته باشد، از طریق ارتباطی که با مدیران وجود دارد بعدا در جلسات پاسخگو خواهیم بود.
وی با بیان اینکه این جلسات آغازگر جلسات دیگر آموزشی است که میتوان به صورت ویدئوکنفرانس و کارگاه برای استانها برگزار شود افزود: بخش دوم و اصلی سفر ملاقات مردمی بوده که روز گذشته رئیس دیوان عدالت اداری و معاونان به حضور ۳۰۰ نفر از مردم همدان رسیدند.
بشیری گفت: این افراد مسائل خود را مطرح و به پاسخهایی نیز دست یافتند که اغلب موضوعات در خصوص مسائل املاک و موضوعات شهرداری و کارگری و کارفرمایی بود.
وی با بیان اینکه برخی از این افراد در دیوان عدالت اداری پرونده داشتند و خیلیها دارای پرونده نبودند و نیاز به مشاوره داشتند ادامه داد: این موضوع نشان میداد دانش کمی در بین مردم در ارتباط با موضوعات حقوقی خصوصا دیوان عدالت اداری وجود دارد.
مدیرکل حوزه ریاست دیوان عدالت اداری کشور تصریح کرد: این مسئله تکلیف ما و بخشهای قضایی و رسانهها را در حوزه آگاهی و اطلاعرسانی بیشتر میکند تا مردم را نسبت به حقوق و تکالیفشان در سازمانها و ادارات آشنا کنیم.
وی گفت: امیدواریم بسترهای لازم در این زمینه فراهم شود، ضمن اینکه مدیران در دفاتر استانی با توجه به اطلاعات خوبی که دارند، به این مسائل کمک خواهند کرد.
وی با بیان اینکه کسانی که شرایط استفاده از وکیل یا مشاور حقوقی را ندارند حتما از بستر این سامانه استفاده کنند در ادامه سخنانش افزود: معمولا در دستگاههای اجرایی اگر نقصی در حوزه استانها بوده عاماالشمول بوده و این طور نیست که بگوییم مخصوص استانی خاص نقیصهای یا مزیتی داشتیم.
این مقام مسئول گفت: در اکثر استانهایی که حضور یافتیم هیاتهای حل اختلاف کارگری و کارفرمایی و کمیسیونهای ماده ۱۰۰ بیشترین دعاوی را دارند و البته این بدان معنی نیست که ضعفی در قسمت حقوقی این مجموعهها وجود دارد بلکه آنها باعث میشود موضوعات دعاوی زیادی مطرح شود.
ثبت دیدگاه