حاج قاسم نمونه بارز از دستاوردهای انقلاب اسلامی است
مجتبی همتیفر، رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک در ابتدای این برنامه در سخنانی گفت: ما اکنون در چله انقلاب هستیم و این گام از جهتی سهل و از جهتی دشوارتر از گذشته میشود، برای اینکه بتوانیم این مسیر را طی کنیم، نیاز به الگو داریم. از این جنبه حاج قاسم نمونه بارزی است از دستاوردهای انقلاب اسلامی. انقلاب اسلامی ادعا دارد که یک انقلاب فرهنگی و معنوی است، پس قاعدتاً خروجی آن هم باید فرهنگی و معنوی باشد.
وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه حاج قاسم، یک مکتب است، ادامه داد: وقتی در دهه فجر در مورد دستاوردهای انقلاب اسلامی صحبت میکنیم، خود حاج قاسم دستاورد این چنینی اول انقلاب اسلامی است. در واکامی شخصیتشان، وقتی به حاج قاسم از این منظر توجه میکنیم، میبینیم که نوجوانی او در نهضت گذشته، جوانیاش در ابتدای انقلاب و طول عمر او پای انقلاب گذشته است. البته حاج قاسم خیلی نمونه کمنظیری است که از ابتدا تا انتها استوار بوده است. به همین دلیل شاید رهبری فرمودند که حاج قاسم یک فرد نبود؛ بلکه یک مدرسه و تربیتشده مکتب انقلاب اسلامی است.
رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک درباره اینکه چرا عنوان کردن مکتب برای کسی مانند حاج قاسم موضوعیت پیدا میکند، اظهار داشت: حاج قاسم نمونهای از دینداری انقلابی است، کسی که از یک طرف معنویت و از دیگ طرف جامعهگرایی را با هم جمع میکند. اگر میخواهیم با نسل جدید چله دوم حرکت انقلاب اسلامی را پیش ببریم، حاج قاسم الگویی الهامبخش است، یک مؤمن و نمونهای تربیتشده از مکتب امام خمینی و انقلاب اسلامی است.
قهرمانی که داستانهایش واقعی است
همتیفر با بیان اینکه حاج قاسم فقط در میدان و جبهه جنگ نیست، تصریح کرد: یکی از کتابهایی که در این برنامه رونمایی میشود، جلوههایی دیگر از حاج قاسم است. حاج قاسم، مرد خدمت به مردم است؛ هر جا کسی تحت سختی قرار میگرفت، حاج قاسم بود، لذا در سیل خوزستان یا در زلزله هم حاج قاسم را میبینید که حاضر میشود و جاهای سخت دیگری که شاید ما متوجه نشدیم. باید پرسید که آیا ما نیز نسل جدید را در همین میدان تربیت می کنیم؟
وی افزود: خودش نکته مهمی است که فقط فعالیتهای حاج قاسم به امور نظامی منحصر نمیشود، فهم این موقعیت که در حینی که در عراق یا سوریه و در جبهه مقاومت مقابل دشمن میجنگد، وقتی اتفاقی مثل سیل میافتد سریع خودش را میرساند؛ اما تصویری که از او میبینید، تصویر میدان نبرد است. علیرغم اینکه کموبیش ایشان را معمولاً با لباس نظامی میدیدیم؛ اما وجه دیگری که حاج قاسم دارد، وجه فرهنگی ایشان است. کتابهایی که میخوانده یا کتابهایی که توصیه میکند.
جرأت نوشتن درباره حاج قاسم را نداشتم
محمد خسرویراد، نویسنده کتاب «سیب آخر» نیز در سخنانی در این برنامه عنوان کرد: حدود ۳۲-۳۳ سال است که در عرصه نوشتن فعالیت دارم و ۳۶-۳۷ کتاب هم نوشتم که در بین آنها هم حدود ۲۶ عنوان برای بزرگسالان است. جایی که کار خیلی سخت میشود، جایی است که میخواهیم برای بچهها بنویسیم. باید زبانشان را بلد باشیم، زبان آدمهایی که عموما حساس، ذوقمند، دقیق و سختگیر هستند و اگر با زبان خودشان حرف نزنیم، کار خیلی سخت میشود. در این شرایط در نظر بگیرید که بخواهید راجع به یک آدم خیلی بزرگ مثل شهید قاسم سلیمانی برای بچهها بنویسید، این کار خیلی سخت است؛ آن قدر سخت که جرأت نمیکنید سمتش بروید.
وی افزود: من مدتها این جرأت را نداشتم؛ این جرأت را از زمانی پیدا کردم که با مجموعه خانه همبازی در مشهد آشنا شدم. آنجا قرار بود که کارگاه نویسندگی راه بیفتد، نویسندههای تازهکار و آماتور که بتوانند بعد از این این کارگاه برای بچهها بتوانند بنویسند؛ آنجا من را دعوت کردند که با این دوستان کار کنم، موضوعات کارگاه هم همین موضوعات سختی بود که من نگران آن بودم. در این کارگاه با کمک نویسندههای نوقلم راجع موضوعاتی، کتاب کودک نوشتیم که فکر آن را هم نمیتوانید بکنید مثلاً راجع پهپاد و معرفی آن به نسل امروز کتاب داستان نوشتیم یا موضوعاتی مثل موشک که امروز ما صاحب تکنولوژی آن هستیم، این افتخار را برای بچهها تصویر کردیم.
روایت گوشهای از زندگی حاج قاسم برای کودکان
این نویسنده اضافه کرد: بعد از این کارگاه وقتی قرار شد راجعبه شهید سلیمانی بنویسیم، اولین کار کتاب «سیب آخر» شد. حقیقت این است که میخواستم اتود اولیه را بزنم و بگویم چطوری میشود بخشی از زندگی یک آدم بزرگ را با زبان کودکانه در وضعیت درماتیک، داستانی و نمایشی به تصویر کشید که این اتفاق در کتاب «سیب اخر» افتاد و الان دوستان مجموعه همبازی ادامه مسیر را میروند که امیدوارم اتفاقهای خوبی بیفتد.
خسرویراد، درباره انتخاب موضوع حضور حاج قاسم در سیل خوزستان توضیح داد: اصرار من بر این موضوع از آن جهت بود که این مساله یک امر ملموس برای کودکان است؛ چرا که زبان داستان کودک، زبان انجام، کارکردن و فعل است. به همین دلیل، به نظرم رسید این قسمت از زندگی سردار سلیمانی این بار نمایشی را دارد بتوان از آن برای داستان کودک استفاده کرد. امیدوارم که بچهها بخوانند و علاقهمند شوند و خودشان بیایند پای کار و گوشههای مختلف زندگی شهید بزرگوار حاج قاسم را برای مردم ایران و جهان روشن و بیان کنند.
«قهرمان به شکل خودم» نیز به نویسندگی و تصویرگری کلر ژوبرت، «سیب آخر» به نویسندگی محمد خسرویراد و تصویرگری وحید خاتمی و «مردی که زبان کبوترها را میدانست» به نویسندگی نازنین صابری بهداد و تصویرگری لیلا حیدری سه کتاب داستان کودک درباره حاج قاسم سلیمانی هستند که انتشارات «راه یار» آنها را منتشر کرده است و علاقهمندان جهت تهیه این کتابها، علاوه بر کتابفروشیها میتوانند از طریق سایت و صفحات مجازی ناشر به نشانی raheyarpub.ir اقدام کنند.
ثبت دیدگاه