ایسنا/بوشهر معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به نقل از یک مقام وزارت بهداشت گفت: اینکه پشه آئدس تا بندرلنگه آمده یعنی بهاحتمالزیاد در استان بوشهر هم وجود دارد.
دکتر قاسم برجوئیفرد پنجشنبه ۸ دی در نشست شورای سلامت شهرستان تنگستان اظهار کرد: در حال حاضر بندرلنگه و بندرعباس تا حدی درگیر تبعات حضور این پشه هستند و تمامی سازمانها و دستگاههای مرتبط در استان ما نیز باید آماده برای پیشگیری از این مشکل باشند.
وی با بیان اینکه در سطح جامعه تا حدی آشنایی با پشه مالاریا وجود دارد گفت: متأسفانه اطلاعات کمی در خصوص این پشه در بین مردم وجود دارد.
بیماری آئدس درمان و واکسن ندارد
برجوئیفرد هشدار داد: بیماری آئدس نه واکسن و نه درمان دارد و بهترین راه، پیشگیری و از بین بردن محل زندگی این پشه است.
وی گفت: مکانهایی مانند بشقابهای زیر گلدان، آب پشت کولرها، لاستیکهای فرسوده و هر جا که کَمی آب جمع شود مناسب برای تکثیر این پشه است.
این مقام بهداشتی گفت: سمپاشی گسترده به دلیل آسیبهای فراوانی که دارد راهحل جلوگیری از ورود این پشه نیست و بهترین کار، حذف زیستگاه آن است.
برجوئیفرد افزود: از مهمترین اقدامات برای پیشگیری از حضور و تکثیر این بیماری، افزایش دانش و سواد سلامتی جامعه است؛ همانطور که در دوران کرونا، همراهی مردم از ارکان مبارزه با آن بود.
وی گفت: زمانی ممکن بود ماسک زدن باعث تعجب و حتی تمسخر شود ولی امروز به دلیل افزایش سطح سواد سلامتی، ماسک تبدیل به یک وسیله همراه هر فرد برای پیشگیری از بعضی از بیماریها است.
برجوئیفرد خاطرنشان کرد: همراهی مردم برای حذف زیستگاههای این پشه، بهترین راهحل است.
ثبت دیدگاه