شهریار نیوز:
به گزارش خبرگزاری ایمنا، در دنیایی که هر روز پیشرفتهتر میشود، نقش فناوری و انرژی در زندگی انسان به یکی از مهمترین عوامل توسعه تبدیل شده است و امروزه بشریت با چالشهای جدی مرتبط با آلودگی محیط زیست، کاهش منابع انرژی فسیلی و نیاز به راهحلهای پایدار روبهرو است. در این فضای پیچیده، تلاش برای یافتن راهحلهای نوین و کارآمد به یک ضرورت تبدیل شده است و این موضوع، بهویژه در کشورهای در حال توسعه همچون ایران که در حال حرکت به سمت اقتصاد دانشمحور هستند، اهمیت بیشتری پیدا میکند.
ایران با داشتن پتانسیل فراوان در حوزه منابع طبیعی و توانمندیهای علمی، موقعیت مناسبی را برای تبدیل شدن به یک قطب انرژی پایدار در منطقه دارد، با این حال رسیدن به این هدف نیازمند برنامهریزی دقیق، تحقیقات عمیق و هماهنگی بین سطوح مختلف اجتماعی و دولتی است که در این راستا، ایجاد ساختارهایی که قادر به تقویت ارتباط بین دانش، صنعت و جامعه باشند یکی از اولویتهای کلیدی است.
یکی از مهمترین زمینههایی که این اهداف را میتوان در آنها به کار گرفت، حوزه خودروی برقی است، این فناوری که بهعنوان یکی از نمادهای پیشرفتهای صنعتی و علمی مطرح شده است، نهتنها فرصتهای جدیدی برای کاهش آلودگی و تقلیل وابستگی به سوختهای فسیلی ایجاد میکند، بلکه پایههای یک اقتصاد سبز و پایدار را تسهیل خواهد کرد. با این وجود، پذیرش این فناوری و تبدیل آن به یک جز اصلی سیستمهای نقلیه شهری، با چالشهای متعددی روبهرو شده که از جمله این چالشها میتوان به نیاز به تغییرات ساختاری در بخش انرژی و افزایش آگاهی جامعه اشاره کرد.
ماشینهای برقی با کارایی ۹۵ درصد برابر است با آینده پاکتر
سید مهرداد هاشمیان، کارآفرین و پژوهشگر حوزه ماشینهای برقی به خبرنگار ایمنا گفت: در حال حاضر در جزیره علمی و فناوری مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات خودروی برقی فعالیت میکنیم، این مرکز که یک زیرمجموعه مستقیم ریاستجمهوری است، هدف اصلی خود را در ایجاد محیطهای دانشمحور و توسعه پروژههای دانشبنیان تعیین کرده است.
وی افزود: ما در این مرکز بهدنبال ایجاد سیستمی هستیم که دانشجویان و فارغالتحصیلان با استفاده از تواناییهای خود، فرصت ایجاد کسبوکار مستقل را داشته باشند، این امر نهتنها به ایجاد اشتغال مؤثر است، بلکه به تقویت اقتصاد کشور کمک میکند.
پژوهشگران حوزه ماشینهای برقی گفت: ما تحقیقات متعددی در زمینه خودروی برقی انجام میدهیم یا آنها را هماهنگ میسازیم تا اتفاقات موازی حداقل برسند، همچنین با دانشگاههای مختلف همکاری داریم و در قالب شبکههایی همچون مرکز زنجیره ارزش خودرو به بررسی و توسعه پروژههای مشترک پرداخته و بخشهای مختلف مرتبط را هماهنگ میکنیم، همچنین هدف ما ایجاد یک سیستم دانشمحور است که قادر به تولید انرژیهای نوین و پایدار باشد.
هاشمیان بیان کرد: میتوانم به موضوع مهم آلودگی و تأثیر خودروی برقی در محیط زیست اشاره کنم، ادعای اینکه خودروی برقی ممکن است موجب آلودگی بیشتر شود بهدلیل نیاز به تولید برق از منابع سنتی، موضوعی است که نیازمند بررسی دقیقتری است که در واقع اگر ما توانایی تبدیل انرژیهای فسیلی به انرژی الکتریکی را بهینه کنیم، انتقال و استفاده از آن بسیار کارآمدتر از سوختهای فسیلی خواهد شد.
وی ادامه داد: بهعنوان نمونه، کارایی ماشینهای برقی در تبدیل انرژی به حرکت، حدود ۹۵ درصد است، در حالی که بهترین ماشینهای بنزنی تنها حدود ۳۰ درصد کارایی دارند، بنابراین با توجه به این دادهها، میتوان گفت که خودروی برقی از لحاظ آلودگی و کارایی، گزینهای بسیار بهتر است.
پژوهشگران حوزه ماشینهای برقی تاکید کرد: در کنار این موضوعات، باید به این نکته اشاره کرد که تولید انرژی الکتریکی از منابع تجدیدپذیر همچون انرژی خورشیدی، بادی و حتی جلبکها، در حال گسترش است. این منابع نهتنها به کاهش آلودگی کمک میکنند، بلکه موجب تأمین انرژی پایدار و اقتصادی میشوند که این امر نیازمند سرمایهگذاری و توسعه تحقیقاتی است که ما در این مرکز به آن پرداخته و تلاش میکنیم تا با استفاده از تکنولوژیهای نوین به حل مشکلات موجود در زمینه انرژی بپردازیم.
هاشمیان اضافه کرد: باید به این موضوع اشاره کرد که اگر ما در گذشته به توسعه کشور فکر میکردیم و به مصرف انرژی آیندهنگر عمل میکردیم، امروزه در موقعیت بهتری قرار داشتیم، با این حال، به ورود انرژیهای نوین به چرخه مصرف نیاز داریم تا مشکلات انرژی را حل کنیم. این کار نیازمند سرمایهگذاری و تولید علم است.
وی گفت: نباید فراموش کنیم که سرمایهگذاری در نیروگاهها و تأسیسات انرژی، تنها جنبه اقتصادی ندارد، بلکه نیازمند تحقیقات و توسعه است. برای مثال، نیروگاههای خورشیدی که امروزه مورد توجه قرار میگیرند، باید در نقاطی قرار گیرند که بهرهبرداری از آنها بهینه باشد و تأثیرات منفی بر محیط زیست نیز کم شود.
پژوهشگران حوزه ماشینهای برقی بیان کرد: در دنیا پیشرفتهایی در زمینه استفاده از انرژیهای نوین دیده شده است؛ به عنوان نمونه در بعضی کشورها، ستونهای روشنایی با استفاده از جلبکها طراحی شدهاند که هم انرژی تولید میکنند و هم محیط زیست را محافظت میکنند، در ایران باید به این موضوع توجه کامل داشته باشیم و تمام امکانات موجود را برای تولید انرژی پایدار به کار بگیریم.
هاشمیان تصریح کرد: ذهن انسان با وجود محدودیتهای موجود، قابلیت فراوانی برای ابداع و اصلاح دارد، ما در این مرکز، تلاش میکنیم تا با شناسایی توانمندیهای فردی و جمعی، فرصتهای مناسبی را برای ایجاد کسبوکارها و پروژههای نوآورانه فراهم کنیم، این کار نهتنها به ارتقای سطح زندگی افراد کمک میکند، بلکه به تحول اجتماعی و اقتصادی کشور نیز انجام خواهد داد.
وی ادامه داد: امروزه دیگر نمیتوانیم به یک گزینه واحد وابسته باشیم. باید همه جنبههای مسئله را در نظر گرفت و با استفاده از دانش و تکنولوژی، به بهبود وضعیت کلی کشور بپردازیم. این امر نیازمند همکاری همه سطوح اجتماعی و دولتی است.
به گزارش ایمنا، در گستره جهانی که پیشرفت فناوری و انرژی به یکی از مهمترین عوامل توسعه تبدیل شده است، چالشهای محیط زیستی و کاهش منابع انرژی فسیلی نیازمند راهحلهای پایدار و نوآورانه است، ایران با دارا بودن پتانسیلهای فراوان در حوزه منابع طبیعی و توانمندیهای علمی، موقعیت مناسبی برای تبدیل شدن به یک قطب انرژی پایدار در منطقه دارد، با این حال رسیدن به این هدف نیازمند برنامهریزی دقیق، تحقیقات عمیق و هماهنگی بین سطوح مختلف اجتماعی و دولتی است.
حوزه خودروی برقی بهعنوان یکی از مهمترین راهحلهای پایدار، فرصتهای جدیدی برای کاهش آلودگی و تقلیل وابستگی به سوختهای فسیلی ایجاد میکند و پایههای یک اقتصاد سبز و پایدار را تسهیل میکند، با کارایی بالغبر ۹۵ درصد در تبدیل انرژی به حرکت، ماشینهای برقی گزینهای کارآمدتر نسبت به ماشینهای بنزینی (که حدود ۳۰ درصد کارایی دارند) بهشمار میآیند. این امر نشان میدهد که با بهینهسازی تولید انرژی الکتریکی از منابع تجدیدپذیر همچون انرژی خورشیدی، بادی و حتی جلبکها میتوان به کاهش آلودگی و تأمین انرژی پایدار پرداخت.
در ایران، جزیره علمی و فناوری مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات خودروی برقی، بهعنوان یک مؤسسه مستقیم تحت ریاستجمهوری، نقش مهمی در ایجاد محیطهای دانشمحور و توسعه پروژههای دانشبنیان ایفا میکند، این مرکز با تأکید بر هماهنگی بین دانشجویان، فارغالتحصیلان، دانشگاهها و صنعت به ایجاد فرصتهای اشتغال و تقویت اقتصاد کشور کمک میکند.
ثبت دیدگاه