چهارشنبه, ۲۳ آبان , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ



به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ آرزو داشتن چیزی نیست که محدود به بود و نبود چیز دیگری باشد. آرزو داشتن بخشی از وجود هر انسانی است که هیچ‌کس نمی‌تواند از دیگری قرض بگیرد یا منع کند. هیچ‌کس نمی‌تواند به ما بگوید چون بیمار هستیم، پس آرزویی نداشته باشیم، اگر فقیر هستیم پس آرزو داشتن برایمان خنده‌دار است یا اگر در شرایط بحرانی بزرگتری به سر می‌بریم پس رویاپردازی و داشتن آرزوهایی که محال به نظر می‌آیند برای مسخره یا حتی حرام است. نه! خداوند موهبت آرزو داشتن و پروراندن خیال و رویا در ذهن و قلب‌مان را ویژه‌ی ویژه در ما قرار داده و قفلی بر آن زده است که دست هیچ قدرتی غیرخودش به آن نمی‌رسد؛ حتی قدرتی مانند جنگ و ویرانی.

کریم، نوجوان است؛ نوجوانی هم دنیایی‌ست با هزار رنگ و آرزو. اما دنیای نوجوانی کریم در دنیایی بزرگتر خلاصه شده است که درگیر توپ و تفنگ و تق‌تق و بوم‌بوم است. نه صداهایی از اسباب‌بازی‌های بچگانه؛ بلکه خمپاره‌هایی واقعی که جان می‌گیرند، بمب‌هایی که ویران می‌کنند و تفنگ‌هایی که یکی‌یکی آرزوها را می‌کشند. حالا کریم باید چه کار کند؟ این نوجوان درگیرِ جنگ می‌تواند هنوز آرزویی داشته باشد؟ آن هم جنگی برای بازپس گرفتن سرزمینش، فلسطین!

امروز روز جهانی قدس است: روزِ فلسطین. کریم هم یک فلسطینی است که با وجود هزار درد و رنجی که اطرافش می‌گذرد، باز هم آرزو دارد و صبح و شب به آن فکر می‌کند. او می‌خواهد فوتبالیست شود. خودش می‌گوید: «در زندگی‌ام می‌خواهم چی بشوم؟ بهترین فوتبالیست دنیا، پسری خیلی باحال، خوش‌تیپ و قدبلندتر از برادرم جمال، بزرگ‌ترین طراح بازی‌های رایانه‌ای و مخترع اسیدی خیلی قوی که فولاد تانک‌های اسرائیلی را آب کند.».

این رویا را چه کسی در سرِ کریم گذاشته است؟ روایتگر داستان «یک تکّه زمین کوچک»، الیزابت لِرد انگلیسی که دوست داشته است درباره بچه‌های فلسطینی و آرزوهایشان وسطِ جنگ و ویرانی بنویسد. الیزابت لرد، از بهترین نویسندگان نوجوان امروز انگلیس، در کتاب «یک تکّه زمین کوچک»، با نگاهی انسانی و صلح‌جویانه از یکی از طولانی‌ترین و وحشتناک‌ترین درگیری‌های تاریخ جهان می‌گوید. او داستانِ رنج‌هایی را می‌گوید که کودکان فلسطینی در زندگی روزمره‌شان با آن‌ روبه‌رو می‌شوند.

همان‌طور که گفتیم کریم، قهرمان این کتاب، عاشق فوتبال است و زمینی خالی پیدا می‌کند تا با دوستانش بازی کند. در دور بعدی حکومت‌نظامی، کریم نمی‌تواند خود را به خانه برساند و گرفتار می‌شود. الیزابت لرد با چیره‌دستی، صحنه‌هایی ترسناک را به تصویر می‌کشد که تنها گوشه‌ای از دشواری‌های زندگی در این خطه‌ از زمین است. همه کودکان و نوجوانان جهان حق دارند در فضایی آرام و امن، با استفاده از بهترین امکانات، درس بخوانند و بازی کنند و بزرگ شوند. این حق واقعی و طبیعی کودکان و نوجوانان است؛ اما هرساله در جنگ‌های سراسرِ جهان، میلیون‌ها کودک قربانی می‌شوند، جان‌شان را از دست می‌دهند یا آواره و زخمی می‌شوند. پس ما به مناسبت امروز، می‌توانیم آرزویی کنیم. آرزو داشتن که خرجی ندارد؛ آرزو می‌کنیم برای همه کودکان و نوجوانان فلسطینی و همه مبتلایان به جنگ. به امید روزی که همه بچه‌ها در جهانی پُر از صلح و آرامش زندگی کنند.

رمان نوجوان «یک تکه زمین کوچک» به قلم الیزابت لِرد با ترجمه پروین علی‌پور را نشر افق در ۲۹۶ صفحه و به بهای ۱۱۵ هزار تومان برای علاقه‌مندان به ماجراجویی‌های بچه‌های خاورمیانه منتشر کرده است.  



منبع

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.