ایسنا/خراسان رضوی مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میانگین روزانه بستریها در مشهد افزایشی است؛ به طوری که در مقایسه این هفته با هفته گذشته روند بستری جدید ۱۲ و روند بستری روزانه در بخش مراقبتهای ویژه نیز ۱۰ درصد افزایش داشته است.
ناصر امینی در گفتوگو با ایسنا در خصوص آخرین وضعیت کرونا در مشهد اظهار کرد: در ۲۴ ساعت گذشته در مجموعههای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۳۶ مورد مراجعه سر پایی جدید گزارش شد که تست سه نفر از آنها مثبت شده است. در بخش بستری نیز ۷۲ نفر به بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه مراجعه کردهاند و با علائم کرونا بستری شدند که تست یک نفر مثبت شده است. در این مدت مورد فوتی ناشی از ابتلا به کرونا نداشتهایم.
وی افزود: در حال حاضر در مجموعههای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد شهر قرمز و نارنجی نداریم. هماکنون هشت شهر خراسان رضوی و در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۶ شهر تایباد، خلیلآباد، درگز، رشتخوار، فریمان و قوچان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد. شهرهای گناباد و مهولات نیز که تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیست، در وضعیت زرد است. سایر شهرها هم در وضعیت آبی قرار دارد.
امینی با بیان اینکه روند کرونا در استان و مشهد تقریبا شکلی ثابت دارد، عنوان کرد: در دنیا طی یک ماه گذشته میزان ابتلا به کرونا ۲۰ درصد افزایش داشته و حتی اعلام شد حدود ۵۳ هزار نفر به دلیل سویه جدید فوت کردهاند. ژاپن، آمریکا و برزیل آمار فوتی بسیار بالایی دارند؛ ژاپن در ۲۴ ساعت گذشته ۵۰۰ نفر فوتی داشت. بنابراین نمیتوان گفت ما در حاشیه امن قرار داریم. از دیگر سو رفتار کرونا نیز قابل پیشبینی نیست.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: احتمالا در بهمن ماه قله موج هشتم کرونا در کشور ما اتفاق خواهد افتاد و روند ابتلاها افزایشی خواهد بود؛ از همین رو شهروندان یک تا ۲ هفته بیشتر وقت ندارند که واکسن یادآور خود را تزریق کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر چهار سویه جدید کرونا در کشور ما شناسایی شده اما سرمای شدید قرنطینه خانگی اجباری موجب شده چرخه انتقال شکسته شود و این موضوع به کند شدن روند افزایشی بیماری کرونا کمک کرده است. این سویههای جدید در مشهد نیز شناسایی شده و به طور کل در تمام کشور وجود دارد.
امینی اضافه کرد: البته باید توجه داشت هماکنون روند بستریها در استان کاهش پیدا کرده است؛ یعنی بیماران مداوا و از بیمارستان خارج میشوند.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: اگر چهار پروتکل استفاده از ماسک، شستوشوی دستها، رعایت فاصله اجتماعی و واکسن رعایت شود، میزان ابتلاها و بستریها کاهش پیدا خواهد کرد. توصیه میشود افراد بالای ۱۸ سال که ۶ ماه از آخرین دوز واکسن آنها گذشته، به ویژه کودکان، زنان باردار و افراد مسنی که بیماریهای زمینهای یا نقص ایمنی دارند، حتما نسبت به دریافت دوز یادآور خود اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: مراجعه برای دریافت واکسن نسبت به آنچه ایدهآل ماست، فاصله دارد اما به طور میانگین طی ۱۰ روز گذشته ۸۱۰ نفر برای دریافت واکسن به مجموعههای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه کردند که در کشور بیش از ۵۰۰۰ نفر بودهاند؛ بنابراین میزان استقبال نسبت به سایر استانها بهتر بوده اما در مجموع باز هم وضعیت آن خوب نیست.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه