شهریار نیوز:
به گزارش ایمنا، محمدباقر قالیباف امروز _سهشنبه بیستم تیرماه_ در مراسم افتتاحیه نشست کمیته دائمی برنامهریزی و بودجه مجمع پارلمانهای آسیایی که به میزبانی تهران در حال برگزاری است، با ابراز خرسندی از قبول دعوت شرکتکنندگان در این اجلاس اظهار کرد: امیدوارم دستاورد این نشست برداشتن گامهایی مؤثر در راستای تقویت همکاری و همدلی میان پارلمانهای عضو مجمع مجالس آسیایی باشد.
وی افزود: امروزه قاره کهن آسیا با برخورداری از مولفهها و مشخصههای نقشآفرین تاریخی، تمدنی، فرهنگی و اقتصادی در کانون تحولات ژئوپولیتیک جهانی قرار گرفته و از موقعیت محوری در صحنه بینالمللی برخوردار است. حضور تمدنهای کهن، جابهجایی تدریجی و مستمر مرکز ثقل قدرت جهانی از اقیانوس اطلس به اقیانوس آرام و پیشبینی تبدیل قاره آسیا به کانونِ قدرتِ اقتصادی نظام بینالملل، سبب شده است تا توصیف سده بیستویکم در قالب تعبیر «سده آسیایی»، در ادبیات سیاست بینالملل این دوران رواج گستردهای پیدا کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشورهای آسیایی میتوانند مکمل یکدیگر شده و آسیاییها را از هویتی متمایز در قالب «وحدت در کثرت» در سده جاری برخوردار کنند، یادآور شد: آنچه که امروز در قالب چرخشِ قدرت در نظام بینالملل شاهد هستیم، میتواند زمینهساز فراخوان آسیایی برای بازنگری و تجدید ساختار نهادهای بینالمللی همچون سازمان ملل متحد بهویژه در ساختارهای اقتصاد، تجارت و نظام مالی بینالمللی و نهادهای مربوطه شود.
چالش امروز غرب بازگشت آسیا به مرکز سیاست جهانی و قدرت اقتصادی و سیاسی است
رئیس قوه مقننه کشورمان، بازگشت آسیا به مرکز سیاست جهانی و قدرتیابی اقتصادی و سیاسی این قاره را یکی از مهمترین چالشهای نظام بین بینالملل غربمحور در سده بیستویکم برشمرد و گفت: راه دستیابی به این هدف عالی و مدیریت این چرخش تاریخی نهادینهسازی همکاریهای چندجانبه در بستر همگرایی منطقهای است. این همگرایی، یک امکان و به تعبیر شایستهتر یک اولویت اساسی برای آسیاییها در دوران “سده آسیایی” است که باید بر هویتیابی مشترک استوار شود و نهادهای قارهای در این مسیر تأسیس شوند.
قالیباف با تاکید بر اینکه این سازوکارها باید قادر به حل مسائل منطقهای باشد و انسجام و هماهنگی منطقهای را موجب شود، تصریح کرد: یکی از این سازوکارها، «مجمع مجالس آسیایی» به عنوان یک نهاد باتجربه و باسابقه آسیایی است که امیدوارم این نشست گام مهمی در امر افزایش کارآمدی این نهاد در آسیبشناسی و شناسایی نقاط قوت و ضعف منطقه گرایی آسیا به منظور توسعه همکاریهای بین قارهای و ارتقا جایگاه جهانی آسیا باشد.
احترام به ادیان و ارزشهای دینی یک وظیفه همگانی است
رئیس مجلس شورای اسلامی یکی از وجوه تنوع و تکثر در قاره تاریخی آسیا را گرایش به ادیان دانست و گفت: همگرایی میان ادیان و مذاهب مختلف جهان، از جملهی عوامل مهم برای بقای بشریت و تقویت فرهنگ صلح، امنیت، تساهل و تسامح است. تعامل میان ادیان و مذاهب مختلف در جهت تقویت همگرایی و همکاری متقابل میان ملتهای جهان، نقش اساسی ایفا میکند.
وی ادامه داد: مطابق با آنچه در کنوانسیونها و معاهدات بینالمللی همچون اعلامیه جهانی حقوق بشر آمده است، هر نوع اهانت و هتک حرمت مذهبی و هر رفتار غیرقانونی علیه افراد و گروهها به دلیل مذهب، غیرمجاز و ممنوع اعلام شده است. این در حالی است که در مواردی مشاهده میشود، مدعیان حقوق بشر به بهانه آزادی بیان حتی در محکوم کردن اینگونه اقدامات که برخلاف نص صریح قوانین بینالمللی است، از خود سلب مسئولیت میکنند.
رئیس قوه مقننه تاکید کرد: محترم شمردن عقاید و مقدسات و هر آنچه که جزو ارزشهای تمام جوامع انسانی است، از حقوق اولیه افراد بهشمار میرود. بنابراین در جهان امروز با وجود دیدگاهها، فرهنگها و تمدنهای متفاوت، احترام به ادیان و ارزشهای دینی یک وظیفه همگانی است.
قالیباف با اشاره به هتک حرمت به قرآن کریم در کشور سوئد گفت: این رویه با احترام به ارزشهای دینی، در تضاد کامل قرار دارد و بهطور قوی توسط جمهوری اسلامی ایران و کشورهای اسلامی محکوم میشود.
وی خاطرنشان کرد: اهانت به کتب آسمانی، مقدسات دینی و قرآن کریم با هر توجیهی از سوی دولت سوئد پذیرفتنی نیست. دموکراسی و آزادی خواندن اینگونه اقدامات نیز منجر به جریحهدار شدن احساسات بیش از یک میلیارد مسلمان در سراسر جهان خواهد شد.
ثبت دیدگاه