شهریار نیوز:
به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، مالک رحمتی عصر سه شنبه در نخستین جلسه قرارگاه جهش تولید با مشارکت مردم، ضمن تسلیتگویی به مناسبت شهادت جمعی از فرماندهان سپاه پاسداران در حمله ناجوانمردانه و بزدلانه رژیم غاصب صهیونیستی، گفت: پیام مشخص این اقدامات ددمنشانه این است که رژیم صهیونیستی در آستانه غرقشدگی قطعی است و این شهادتها، جبهه مقاومت را پرفروغتر و با نشاطتر خواهد کرد.
وی افزود: نحوه مواجهه سازمانهای بینالمللی با رژیم اسرائیل، ناکارآمدی نظام حقوقی بینالمللی را به اثبات رساند و همه آزادیخواهان جهان این پیام را دریافت کردند که راه صحیح، همان راه مقاومت است که امام راحل بنیان نهاد و رهبر معظم انقلاب هم همواره بر آن تاکید و اصرار دارند.
رحمتی همچنین با اشاره به روز جهانی قدس، گفت: ابتکار امام راحل در نامگذاری روز جهانی قدس ارزش خود را امروز نشان میدهد و یقیناً امسال با توجه به شرارتها و جنایتهای رژیم صهیونیستی، وظیفه همه آحاد جامعه است تا با حضور پررنگ خود پاسخ دندانشکنی به این رژیم بدهند.
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه به نامگذاری سال ۱۴۰۳ به نام “جهش تولید با مشارکت مردم” اشاره کرد و گفت: بحث رونق تولید از سال گذشته جزو دغدغهها و اولویتهای استان بود، اما بیانات رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی و مطالبات جدی رئیس جمهور در همایش سراسری مدیران کشور، حجت را بر همه تمام کرد که باید کار جهادی و جهشی در این زمینه انجام شود.
وی تاکید کرد: وظایف ذاتی سازمانهای دولتی و فعالیتهای جاری بخش خصوصی در جای خود انجام میشود، اما برای تحقق جهش تولید، یک نگاه و اقدام دیگر لازم است و باید باور کنیم که برای پیشرفت و آبادانی کشور راهی جز جهش تولید با استفاده از ظرفیت مردم و بخش خصوصی نداریم.
رحمتی با تاکید بر اینکه باید برای تحقق جهش تولید، برنامه عملیاتی و کاربردی داشته باشیم، افزود: در این زمینه، ۱۰ اقدام ویژه به عنوان شرط لازم و کافی برای جهش تولید باید انجام گیرد و همه ماموریتها نیز باید ذیل این اقدامات تعریف شود.
استاندار آذربایجان شرقی، تامین زیرساختهای اساسی تولید را نخستین اقدام ویژه برای جهش تولید برشمرد و گفت: امروز بسیاری از واحدهای تولیدی ما زیر ظرفیت کار میکنند، با این حال در برخی از مقاطع، آب و برق و گاز آنها هم قطع میشود که با این محدودیتها، جهش تولید قابل دستیابی نیست.
وی افزود: دستگاههای خدماترسان باید مشخص کنند که چه برنامهای برای سال جدید دارند و برای تامین زیرساختهای اساسی تولید چه کارهایی باید انجام دهند.
رحمتی با بیان اینکه تامین منابع مالی دومین اقدام ویژه برای جهش تولید است، افزود: تامین مالی یکی از عوامل موثر در این زمینه است و باید برای تامین منابع مالی هم جهت ایجاد واحدهای جدید و هم توسعه واحدهای موجود برنامه عملیاتی داشته باشیم؛ البته منابع بانکی ما محدود است و باید از سایر ظرفیتهای مغفول مانند بازار سرمایه، فاینانس و … استفاده کنیم.
وی، بحث قیمتگذاری و کنترل قیمت تمامشده محصولات تولیدی را اقدامات ویژه بعدی در راستای جهش تولید اعلام کرد و گفت: قیمتگذاری باید براساس قواعد و ضوابط بازار صورت گیرد و واحدهای تولیدی حتما باید قیمت تمامشده محصولات خود را در نظر بگیرند؛ زیرا عدم کنترل قیمت تمامشده یکی از چالشهای صادرات است.
رحمتی با بیان اینکه کنترل قیمت تمامشده، یک هنر و دانش است، افزود: مسئولان و تولیدکنندگان ما باید به قدری بر امر تولید مسلط باشند که اجازه ندهند تولید، با ورودهای نابهنگام و غیرکارشناسی با چالش مواجه شود.
استاندار آذربایجان شرقی فروش محصولات تولیدی و بازارهای صادراتی را پنجمین کارویژه جهش تولید برشمرد و ادامه داد: رفع موانع تولید، اقدام ویژه بعدی است؛ در این راستا، کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان باید با انگیزه بیشتری به وظایف خود عمل کند.
ایجاد زنجیرههای ارزش در صنایع، هفتمین اقدام ویژه برای جهش تولید بود که رحمتی در توضیح آن، گفت: ظرفیتها و زنجیرههای ارزش استان مشخص است؛ سرمایهگذاری در استان باید یک چارچوب و نظام مهندسی داشته باشد و متناسب با استعدادهای استان اجازه رشد و توسعه صنایع مختلف را بدهیم.
وی، فعالسازی پنجره واحد سرمایهگذاری را اقدام ویژه بعدی ذکر کرد و گفت: بسیاری از مردم و سرمایهگذاران از ظرفیتهای این پنجره واحد باخبر نیستند، در حالی که این ظرفیت باید به معنی واقعی کلمه در راستای تسهیلگری امر تولید و سرمایهگذاری عمل کند.
استاندار آذربایجان شرقی در تبیین نهمین و دهمین اقدام ویژه برای جهش تولید، گفت: افزایش کیفیت محصولات و استفاده از کالاهای ساخت ایران باید مورد توجه قرار گیرد؛ جهش تولید زمانی اتفاق میافتد که کیفیت محصولات ما افزایش یابد و مردم به استفاده از کالای ساخت داخل ترغیب شوند و به آن افتخار کنند که لازمه آن، ارتقای کیفیت تولیدات داخلی است.
رحمتی با بیان اینکه ذیل این ۱۰ اقدام ویژه، باید پروژههای مختلف تعریف شود، افزود: در این زمینه نیازمند یک ساختار سازمانی با ضمانت اجرایی هستیم؛ بر این اساس، شورای برنامهریزی استان که یک ظرفیت قانونی است، به عنوان قرارگاه جهش تولید استان عمل خواهد کرد و تمام اقدامات و برنامههای این حوزه، در این شورا، تصمیمگیری، رصد و ارزیابی خواهد شد.
وی با بیان اینکه معاونت اقتصادی استانداری، دبیر قرارگاه جهش تولید است، گفت: همه ادارات و دستگاههای اجرایی استان در این قرارگاه ماموریت دارند و متناسب با دستهبندی ادارات که شامل ادارات پیشران، پشتیبان، خدماترسان و زیرساختی است، وظایفی بر عهده خواهند داشت.
استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه مقوله مشارکت مردم هم باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: هیچ فردی در زمینه تحقق جهش تولید نباید بدون ماموریت باشد، بر این اساس کارشناسان مردمیسازی در دستگاههای اجرایی نیز باید وارد میدان شوند و برای استفاده از ظرفیتهای مردمی برنامهریزی کنند.
وی با بیان اینکه محوریت این اقدامات در بخش خصوصی با اتاق بازرگانی است، گفت: اتاق بازرگانی تبریز با تشکیل یک کارگروه ویژه، مطالبات بخش خصوصی را به دبیرخانه قرارگاه جهش تولید استان منعکس کند.
رحمتی با تاکید بر اینکه یک کار فرهنگی، رسانهای، تبلیغی و تبیینی لازم است، افزود: صنایع و واحدهای بزرگ ما کار خود را بلد هستند؛ اما برای جذب سرمایهگذاران خرد، مشاغل خانگی، تعاونیها، واحدهای دانشبنیان، حوزه اقتصاد دیجیتال و سایر ظرفیتهای مردمی که مغفول مانده است، باید یک نگاه تحولی داشته باشیم و امروز تشکیلات اداری و صنایع بزرگ باید به سراغ آنها بروند.
وی تصریح کرد: اگر به ظرفیتهای موجود در این حوزه اکتفا کنیم جهش تولید محقق نمیشود؛ باید ظرفیتهای جدید را توانمندسازی کرده و پای کار بیاوریم و این همان مشارکت مردمی است.
استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه بنا داریم کار کنیم نه سخنرانی، گفت: پشتیبانی دولت، پیشرانی بخش خصوصی و توانمندسازی ظرفیتهای مردمی، شرط اصلی جهش تولید است و همه دستگاهها باید تا پایان فروردین، برنامههای عملیاتی خود را در این زمینه ارائه کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی هم از تدوین برنامه عملیاتی توسعه استان با محوریت بخش خصوصی، سازمان مدیریت و برنامهریزی و معاونت اقتصادی استانداری خبر داد و گفت: با توجه به نامگذاری امسال به نام جهش تولید با مشارکت مردم، تدوین برنامه توسعه استان با محوریت شعار سال انجام خواهد شد.
محمد کلامی افزود: در این برنامه عملیاتی، اهداف کلان براساس پیام نوروزی رهبر انقلاب و بیانات ابتدای سال رئیس جمهور محترم، تعریف شده و برنامههای عملیاتی مبتنی بر این اهداف پیشبینی میشود.
وی، استمرار فعالیت کارگروه تسهیل، اجرای طرح توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی، شناسایی فرصتهای تامین مالی به منظور کمک به بنگاههای اقتصادی، فعال کردن ظرفیتهای همکاریهای اقتصادی منطقهای و سوق دادن منابع بانکی به سمت زنجیرههای ارزش اقتصادی را از مهمترین برنامههای عملیاتی برای تحقق جهش تولید در استان برشمرد.
در این نشست، تعدادی از مدیران دستگاههای اجرایی استان هم دیدگاهها و پیشنهادهای خود را درخصوص تحقق شعار سال ارائه کردند.
ثبت دیدگاه