پنجشنبه, ۱۳ دی , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ

شهریار نیوز:

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رکود صنعت گردشگری با کاهش ورود گردشگران خارجی به کشور در دهه گذشته آغاز شد، با رخدادهایی مانند همه‌گیری کرونا و مشکلات اقتصادی به بازار گردشگری داخلی نیز سرایت کرد؛ از جمله صنعت هتلداری که به گفته فعالان این صنف ظرفیت اقامتی هتل‌های کشور با کاهش شدید گردشگر در حالی به پایین‌ترین میزان خود رسیده است.

جمشید حمزه‌زاده، رئیس جامعه هتل‌داران کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده که تا پایان برنامه ۵۰۰ هتل در کشور ساخته شود یعنی به ازای هر سال ۱۰۰ هتل اما این رقم قطعی نیست و ممکن است در سال سوم برنامه توسعه تعداد ۲۰۰ تا ۳۰۰ مرکز اقامتی به پایان برسد.

وی با اشاره به تأثیر رکود صنعت گردشگری بر هتل‌داری افزود: مهم‌ترین تأثیر این موضوع کاهش شدید ضریب اشغال هتل‌ها است که محدود به استان خاصی نیست بلکه در مراکز اقامتی سراسر کشور دیده می‌شود و لازم است که برای حل این مشکل راهکارهای مشخصی تعریف شود.

رئیس جامعه هتل‌داران کشور رکود صنعت گردشگری را بر هتل‌داری تأثیرگذار دانست و تصریح کرد: ضریب اشغال هتل‌ها در همه استان‌ها به شدت کاهش پیدا کرده است؛ در این شرایط باید راهکارهای مشخص تعریف کنیم از جمله اینکه می‌توان با تمرکز بر رونق سفرهای داخلی بخشی از این کاهش ضریب اشغال مراکز اقامتی را جبران کرد.

میانگین ضریب اشغال هتل‌ها در کشور، زیر ۲۵ درصد

حمزه‌زاده میانگین ضریب اشغال هتل‌ها در کشور را زیر ۲۵ درصد اعلام کرد و یادآور شد: نسبت به سرمایه‌ای وارد می‌شود، هتل‌داری همیشه یک صنعت زیان بوده است ولی اکنون زیان این بخش تشدید شده و تلاش می‌کنیم با تقویت گردشگری داخلی همچنین ارائه راهکارهای مناسب، این مشکلات را کاهش دهیم.

وی اقداماتی از جمله تعریف سفرهای همگانی و ارزان قیمت، سفرهای اعتباری، توزیع مناسب سفر با مقاصد بیشتر و خارج شدن از مقاصد مشخص و سنتی را برای رونق صنعت گردشگری و هتل‌داری ضروری بیان کرد و گفت: سازمان‌ها و نهادهای دولتی نیز با هماهنگی دولت این امکان را دارند که بخشی از بودجه‌های رفاهی کارکنان را برای سفرهای داخلی اختصاص دهند.

رئیس جامعه هتل‌داران کشور مشارکت دولت و فعالان صنعت گردشگری و هتلداری را برای رونق گردشگری ضروری دانست و اظهار کرد: رکود گردشگری و به دنبال آن هتل‌داری باعث شده که بعضی از سرمایه‌گذاران متضرر شوند با وجود این در هتل‌داری امکان تغییر کاربری وجود ندارد زیرا این کار شرایط بسیار خاصی دارد که در عمل قابل انجام نیست.

حمزه‌زاده با اشاره به پیامدهای منفی افزایش تورم بر عملکرد فعالان صنعت گردشگری گفت: برای مطرح کردن این مشکلات جلساتی با وزیر گردشگری داشتیم و امیدواریم پس از آن برنامه‌ریزی برای رونق گردشگری و صنایع وابسته به آن انجام شود.

وی جذب سرمایه‌گذار برای ساخت هتل را نیازمند پیش‌بینی مشوق‌های حمایتی اعلام کرد و توضیح داد: برنامه هفتم توسعه به تازگی آغاز شده و با توجه به وجود تقاضا برای سرمایه‌گذاری در این بخش امیدواریم که تا پنج سال آینده بتوانیم به هدف ساخت ۵۰۰ هتل دست پیدا کنیم البته مشوق‌هایی همچون معافیت‌های مالیات بر ارزش افزوده و بر درآمد، معافیت‌های بیمه، ارائه زمین‌های ارزان قیمت به ارزش منطقه و پرداخت تسهیلات کم بهره با دوره تنفس لازم در افزایش پراکندگی هتل‌ها در همه جای کشور مؤثر خواهد بود.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.