پنجشنبه, ۲۴ آبان , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ

شهریار نیوز:

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به‌صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «هم‌نشینی فرماندهان دیپلماسی و میدان» نوشت: همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله» در اربعین شهادت دبیرکل حزب‌الله لبنان به فرصتی برای تبیین رابطه جمهوری اسلامی ایران با جبهه مقاومت و تأکید بر حمایت و ایستادن در کنار مجاهدان این جبهه به عنوان یکی از مشروع‌ترین مبارزات تاریخ معاصر تبدیل شد. همایشی که پیام آن هم‌صدایی مسئولان کشورمان در ایستادگی و حمایت از جبهه مقاومت بود و جلوه بصری این پیام که در همنشینی محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیس‌جمهور و سردار اسماعیل قاآنی نمود یافت به مثابه مهر تأییدی بر هماهنگی حداکثری دیپلماسی و میدان در تحولات جاری، توجه‌ها را به خود جلب کرد.

همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله» روز گذشته با حضور صاحب‌نظرانی از ۱۳ کشور و جمع قابل توجهی از مسئولان کشوری و لشکری از جمله رئیس قوه قضائیه، رئیس مجلس شورای اسلامی، معاون راهبردی رئیس‌جمهور، معاون اجرایی رئیس‌جمهور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر امور خارجه، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و مدیر حوزه‌های علمیه برگزار شد و محملی بود تا مکتب فکری و مبارزاتی سیدحسن نصرالله به مثابه الگویی برای رهبران آینده مقاومت و وضعیت جبهه مقاومت پس از او مورد ارزیابی قرار گیرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی به عنوان سخنران اصلی این همایش با یادآوری این نکته که حماس و حزب‌الله برخلاف تحلیل و محاسبات دشمن، اتکا به فرد ندارند؛ بازیابی سیاسی و نظامی حزب‌الله با رهبری جدید را طلیعه‌ای برای فتح در روزهای آینده دانست و گفت: بالاترین درجه تحقیر برای اسرائیل این است که با وجود به شهادت رساندن رهبران و فرماندهان حزب‌الله که ۴۰ روز از آن می‌گذرد و با وجود هجوم وحشیانه هوایی و تجاوز زمینی با بیش از ۵ لشکر، نتوانسته به داخل خاک لبنان پیشروی کند و به‌جایش شاهد سخت‌تر و گسترده‌تر شدن آتش حزب‌الله روی سرزمین‌های اشغالی، صنایع و مراکز نظامی و امنیتی رژیم است.

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «دولت با حضور در «کاپ ۲۹» از اسرائیل خون‌شویی نکند» نوشت: بیست و نهمین گردهمایی کنوانسیون ملل متحد برای مقابله با تغییرات اقلیمی که به اختصار کاپ نامیده می‌شود در روزهای آینده در باکو برگزار خواهد شد. این گردهمایی‌ها که سالانه و در ادامه نشست‌های قبلی کنوانسیون چارچوب ملل متحد برای مقابله با تغییرات اقلیمی برگزار می‌شود، به چارچوبی برای تصویب معاهداتی تبدیل شده که تحت تأثیر تسلط قدرت‌های غربی، بیشتر از رفع دغدغه‌های زیست‌محیطی و اقلیمی به بستری برای مقاصد سیاسی و ابزاری برای فشار بر رقبا در عرصه تجاری بدل گشته است.

اجلاس کاپ ۲۹ نیز در همین راستا، علاوه‌بر بی‌فایدگی و عدم اهمیت در تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری کلان کشور در حوزه انرژی و محیط زیست، می‌تواند به بستری برای مشروعیت بخشی به رژیم نامشروع و جنایتکار اسرائیل بدل شود. در همین زمینه، برخی از گمانه‌زنی‌ها حاکی از این است که دولت تصمیم به حضور هیئتی از کشورمان در سطح وزیر یا معاونین رئیس‌جمهور گرفته است که این مسئله نیز به نوبه خود اقدامی خطرناک در اوج تنش با اسرائیل و مشوقی برای حاکمان باکو در خیانت به آرمان‌های انسانی با حمایتشان از اسرائیل است.

کیهان پیش‌تر نیز در یادداشتی در شماره چهارشنبه قبل به این نکته اشاره کرده و رئیس‌جمهور محترم و دولت را از این سفر برحذر داشتند ولی توجیه حضور هر مقام و هیئت ایرانی در این نشست اقدامی مغایر با امنیت ملی کشور و آرمان فلسطین است. کیهان در این زمینه عنوان داشته بود: «آیا برای شخصیت برجسته‌ای نظیر رئیس‌جمهور کشورمان با آن مواضع انقلابی و انسان‌دوستانه علیه رژیم کودک‌کش صهیونیستی حضور در این اجلاس پشت پا زدن به خون‌های به ناحق ریخته مظلومان، نادیده گرفتن شخصیت ضدصهیونیستی ایشان و بر باد دادن حیثیت جمهوری اسلامی ایران به عنوان پرچمدار سرافراز مبارزه با صهیونیست‌های جنایتکار نیست!؟ البته که هست و ساحت دکتر پزشکیان از این اقدام ناشایسته دور بوده و خواهد بود.»

هشدار گسترش جنگ به دوردست‌ها

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «هشدار گسترش جنگ به دوردست‌ها» نوشت: وزیر خارجه دیروز در یک همایش بین‌المللی با اشاره به اهمیت نقش شهید نصرالله، یادآور شد که تأثیر شهید نصرالله از سیدحسن نصرالله بزرگ‌تر است. عباس عراقچی همچنین طی گفت‌وگویی دیگر با یک نشریه آلمانی به شدت از استانداردهای دوگانه آلمانی‌ها در مواجهه با ایران و مقاومت انتقاد کرد.

سید عباس عراقچی، وزیر امورخارجه دیروز در همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله» در تهران هشدار داد که جنگ در منطقه غرب آسیا ممکن است به سایر نقاط جهان گسترش یابد. وی گفت: رژیم صهیونیستی با رد تمامی طرح‌ها و پیشنهادات برای برقراری آتش بس در غزه و لبنان، همچنان به جنایات خود در فلسطین و لبنان ادامه می‌دهد و در کمال تأسف، جامعه جهانی از متوقف کردن نسل‌کشی صهیونیست‌ها عاجز بوده یا تنها نظاره‌گر آتش‌افروزی صهیونیست‌ها و تلاش‌شان برای ناامن‌سازی کل منطقه هستند. دنیا بداند که در صورت گسترش جنگ، آثار زیان‌بار آن تنها به منطقه غرب آسیا محدود نخواهد شد. ناامنی و بی‌ثباتی امری است که می‌تواند به مناطق دیگر حتی دوردست‌ها سرایت کند.

وزیر امور خارجه همچنین در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران با تشریح ویژگی‌های شخصیتی شهید سیدحسن نصرالله گفت: «معتقدم اثرات خون شهید سیدحسن نصرالله بزرگ‌تر و اثرگذارتر از سیدحسن نصرالله خواهد بود. صهیونیست‌ها در آینده نزدیک خواهند دید که خون شهید سیدحسن نصرالله چه خواهد کرد.» عراقچی در این همایش طی سخنانی با اعلام اینکه شهادت نصرالله، ضایعه‌ای بزرگ برای منطقه و جهان است، تصریح کرد: «در دنیای امروز که روابط بین‌الملل به‌طور فزاینده‌ای پیچیده و چندوجهی شده است، شهید نصرالله با درک عمیق از مناسبات بین‌المللی و توازن قوا، توانست مقاومت را به عاملی تأثیرگذار در معادلات منطقه‌ای و حتی جهانی تبدیل کند. او یاد داد که چگونه بدون وابستگی به قدرت‌های بزرگ می‌توان مقاومت کرد، رو به جلو رفت و تأثیرگذار بود.» رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: «شهید نصرالله بارها به جهانیان نشان داد که رژیم صهیونیستی به دلیل سرکوبگری‌های مستمر خود، تهدیدی برای امنیت نه‌تنها در منطقه بلکه در کل جهان است.»

هشدار گسترش جنگ به دوردست‌ها

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «زنگ خطر اروپا» را برگزید و نوشت: جمعه گذشته رئیس‌جمهور فرانسه در نخستین واکنش عمومی به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، تلاش کرد این بار در نقش یک نظریه‌پرداز واقع‌گرا، در قامت یک دنباله‌رو اساتید این زمینه مثل کیسینجر و والت، همتایان اروپایی عمدتاً وحشت‌زده خود از بازگشت ترامپیسم به معادلات آتلانتیکی را نصیحت کند.

او فرصت نگرانی اروپایی‌ها نسبت به کاهش حضور آمریکا در ائتلاف نظامی ناتو در دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ را مغتنم شمرد و آنها را رهنمود داد نباید بیش از این طعمه روندهای جدید قدرت در جهان باشند. او در جمع سران اروپا در بوداپست اظهار کرد: «اگر ما تصمیم بگیریم گیاه‌خوار باقی بمانیم، آنگاه گوشت‌خواران پیروز می‌شوند». وی که یکی از سران اروپایی طرفدار استقلال بیشتر قاره سبز از ایالات متحده و چین است، ادامه داد: «برای من این مساله ساده است. دنیا از گیاه‌خواران و گوشت‌خواران تشکیل شده است». او سپس هشدار داد اگر اروپا رویه خود را تغییر ندهد، به بازار و طعمه‌ای برای همان گوشت‌خواران یا قطب‌های نظم جدید تبدیل خواهد شد. مکرون در نهایت توصیه کرد: «من گمان می‌کنم ما باید دست‌کم همه‌چیزخوار شدن را برگزینیم. من نمی‌خواهم تهاجمی باشم اما همین که بدانیم چگونه از خود در تمام این موضوعات دفاع کنیم، خوب است».

آشکار است منظور مکرون این است که اروپایی‌ها باید استقلال دفاعی خود را در مقابل تهدیدات روزافزون دنیای پرهرج‌ومرج در گذار به سوی چندقطبی بازیابند. این در شرایطی است که وابستگی‌های حیاتی اتحادیه اروپایی در زمینه‌های دفاعی، امنیتی، تجاری و اقتصادی به آمریکا متعاقب جنگ اوکراین بیشتر هم شده است. ترامپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری خود خواستار کاهش سهم آمریکا و افزایش سهم اعضای اتحادیه اروپایی در هزینه‌های ناتو به عنوان تنها ائتلاف جدی دفاعی اروپا شده بود. با این حال تاجر نیویورکی حتی از این هم فراتر رفته و بارها تمایل خود را به منحل کردن ناتوی ناکارآمد اعلام کرده بود.

راه‌حلی که مکرون برای تقابل با جبر تاریخی دوران بازگشت ترامپ مطرح می‌کند بدرستی کاهش وابستگی به کدخداست. او در ادامه سخنرانی‌اش گفت: «ما (اروپایی‌ها) گمان می‌کنیم باید ژئوپلیتیک خود را به ایالات متحده و رشد بدهی خود را به مشتریان چینی محول کنیم و نوآوری‌های فناورانه خود را به سازندگان ابرمقیاس آمریکایی بسپاریم. این بهترین ایده نیست.» این همان روندی است که به زعم او به طعمه شدن و بلعیده شدن غایی اروپا می‌انجامد.

هشدار گسترش جنگ به دوردست‌ها

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «پایان تنش تهران و قاره سبز نزدیک است؟» را برگزید و نوشت: در کنار موضوعات و مسائل مختلف حوزه سیاست خارجی ایران، یکی از حوزه‌هایی که سرفصلی از تنش و هزینه دیپلماتیک جدی را برای تهران به دنبال داشته، ناظر به جنگ اوکراین است. با گذشت حدود سه سال از حمله روسیه به خاک اوکراین، کماکان تهران متهم به حمایت تسلیحاتی و لجستیکی از مسکو است و به دنبال آن، سلسله‌ای از تحریم‌ها و فشارهای سیاسی اروپا شکل گرفته است. در این میان اگرچه برخی اتفاقات هم بر تنش جاری در روابط قاره سبز با تهران اثرگذار بوده، با این حال ناظران تأکید دارند که محور اصلی اختلافات دو طرف به جنگ اوکراین بازمی‌گردد. در همین راستا دولت اوکراین هم روز جمعه و در اقدامی از قطع تمامی ارتباطات هوایی خود با ایران خبر داد.

به نوشته ایسنا، یک مقام اوکراینی اعلام کرد که کی‌یف توافق نامه ارتباطات هوایی با تهران از سال ۱۹۹۳ را لغو کرده است. این اقدام نمادین در زمانی انجام گرفته که اوکراین از تاریخ ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ حریم هوایی خود را بسته و از آن زمان، پروازهای منظم هواپیمایی غیرنظامی به این کشور متوقف شده‌اند. در حالی کی‌یف دست به چنین اقدامی زده که هفته گذشته رئیس‌جمهور اوکراین ادعای رسانه‌های غربی درباره ارسال موشک‌های بالستیک ایرانی به روسیه را تأیید نکرد، اما مدعی شد گفت‌وگوهای طرفین در این باره ادامه دارد و برای اوکراین نگران کننده است. ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین با گفتن اینکه ایران هنوز موشکی در اختیار روسیه قرار نداده است، مدعی شد دو کشور در حال گفت‌وگو در این باره هستند.

با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری تقریباً طیف گسترده‌ای از تحلیلگران و ناظران بر این باورند که ولادیمیر زلنسکی و اوکراین بزرگ‌ترین بازنده پس از روی کار آمدن ترامپ خواهند بود، چراکه ترامپ طبق وعده‌ها و شعارهای انتخاباتی به فوریت سعی در پایان جنگ اوکراین خواهد داشت. البته امکان تغییر معادلات هم وجود دارد. چنانی که آکسیوس نوشت: «تماس تلفنی ترامپ با زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در روز چهارشنبه شامل دو شگفتی بود؛ ایالن ماسک نیز روی خط بود و زلنسکی از آنچه از ترامپ شنید، تا حدودی دلگرم شد.»در این باره، ایلان ماسک میلیاردر آمریکایی که در مبارزات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از دونالد ترامپ حمایت کرده بود، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «خون‌ریزی در اوکراین به‌زودی پایان می‌یابد.»

هشدار گسترش جنگ به دوردست‌ها

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «تشویق به کم‌نمایی صادرات» را برگزید و نوشت: مرکز پژوهش‌های مجلس در یک گزارش ریشه‌های کم‌نمایی آمار صادرات در شش سال اخیر را بررسی کرده است. مطابق بررسی‌های این پژوهش، شکاف ارزی بین نرخ بازار آزاد و بازار رسمی و از سوی دیگر الزام به بازگشت ارز صادرکنندگان غیرنفتی باعث شده است که صادرکنندگان علاقه‌ای به اظهار دقیق آمار صادراتی نداشته باشند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که ارزش‌گذاری فعلی گمرک روی ۶۰ ردیف تعرفه کالاهای صادراتی می‌تواند تا ۴ میلیارد دلار صادرات را کمتر از میزان واقعی نشان دهد. این موضوع با توجه به مقایسه آمارهای مشابه کشورهای دیگر قابل مشاهده است. مطابق یافته‌های این پژوهش کم ارزش‌گذاری صادرات پیامدهایی مانند کاهش منابع ارزی عرضه شده در بازار رسمی، عدم برخورداری صادرکننده از معافیت مالیاتی و مخدوش کردن آمار صادرات را در پی دارد. این گزارش حالت بهینه را ایجاد شرایطی که در آن تمایل به خود اظهاری در قیمت‌های واقعی وجود داشته باشد، تعریف کرده و راهکارهایی برای خروج از وضعیت کنونی به سیاست گذار ارائه کرده است.

هشدار گسترش جنگ به دوردست‌ها

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.