گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، هوشنگ ابتهاج بامداد ۱۹ مرداد سال جاری از دنیا رفت. امیرهوشنگ ابتهاج«سایه» متولد ۱۳۰۶ شمسی در رشت به دنیا آمد. سراب، سیاهمشق، تا صبح شب یلدا و… از جمله آثار او بود.قرار بود که سردیس سایه به زودی رونمایی شود. قبل از فوت ابتهاج، شهرداری تهران اقدام به ساخت سردیس امیرهوشنگ ابتهاج کرد، اما سایه سردیس خود را ندید و قرار است که به زودی از سردیس استاد هوشنگ ابتهاج رونمایی شود. قرار بود که سردیس استاد در سالروز تولد او رونمایی شود، اما گفته میشود که به زودی این سردیس رونمایی خواهد شد.
قبل از درگذشت ابتهاج شهرداری تهران به فکر ساخت سردیسش بود/ حیف که خود استاد حضور ندارد/ قطعا در زمان مناسبی از سردیس استاد امیرهوشنگ ابتهاج رونمایی خواهد شد
علیرضا نادعلی نائب رئیس کمیسیون اجتماعی شورای شهر تهران در این باره به خبرنگار فارس گفت: مرحوم امیرهوشنگ ابتهاج از شعرای بنام معاصر ایران بود و تأثیر بسیاری در جریان شعر و موسیقی بعد از انقلاب داشت.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه قبل از درگذشت ایشان، شهرداری تهران به فکر ساخت سردیس امیرهوشنگ ابتهاج بود، گفت: سردیس در حال ساخت است و به زودی رونمایی میشود، اما حیف که خود استاد حضور ندارد.
متأسفانه جریانی مغرضانه در این چند روز حرفهایی زده و سخنپراکنیهایی کردند
سخنگوی شورای شهر تهران ضمن تسلیت به جامعه هنری گفت: قطعا در زمان مناسبی از سردیس استاد امیرهوشنگ ابتهاج رونمایی خواهد شد.
وی در ادامه گفت: متأسفانه جریانی مغرضانه در این چند روز حرفهایی زدند و سخنپراکنیهایی در خصوص این استاد گرانقدر انجام دادند. باید بگویم که ابتهاج از اساتید بنام در شعر بود. برخی از افراد ضدانقلاب دست به حرفها و موضوعاتی زدند و از تمام ظرفیت خود برای زدن حرفهای ناشایست استفاده کردند.
نادعلی با تأکید بر این موضوع که رونمایی از سردیس به زودی آغاز میشود، گفت: بعد از اینکه پیکر ابتهاج وارد کشور شد، قطعا برنامهریزی برای رونمایی از سردیس هم آغاز میشود.
قرار بود که این سردیس همزمان با روز تولد ابتهاج در ۶ اسفندماه رونمایی شود/رونمایی جلو افتاد/سردیس کجا نصب می شود؟
براساس این گزارش، ساخت سردیس امیرهوشنگ ابتهاج در راستای تکریم از مفاخر و اساتید انجام شده است. طرح پیشنهادی این سردیس را استاد مرتضی آرین میسازد و قرار است که به زودی رونمایی از آن انجام شود. قرار بود که این سردیس همزمان با روز تولد ابتهاج در ۶ اسفندماه رونمایی شود، اما بعد از فوت ایشان قرار شد که سریعتر این کار انجام شود. البته صحبتهایی هم با خانواده ابتهاج صورت گرفته است.
شاید سردیس در مقابل خانه سابق استاد در حوالی میدان فردوسی نصب شود
فعلا برای نصب این اثر چند مکان پیشنهاد شده که مهمترین آن نصب سردیس در مقابل خانه سابق استاد در حوالی میدان فردوسی و یا مقابل خانه یکی از شعرای بزرگ معاصر دیگر است.
سایه صمیمانه به ایران عشق میورزید/وزیر ارشاد: خبر درگذشت ابتهاج متخلص به سایه از شاعران و ادیبان ارجمند کشورمان موجب تأسف شد
یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میگوید: درگذشت امیرهوشنگ ابتهاج (سایه) که فقدان این شاعر بزرگ و مؤثر در ادبیات چند دهه اخیر برای همه باعث تأسف است.
گفته میشود که سایه صمیمانه به ایران عشق میورزید. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در پیامی درگذشت امیرهوشنگ ابتهاج را تسلیت گفت و نوشت: خبر درگذشت ابتهاج متخلص به سایه از شاعران و ادیبان ارجمند کشورمان موجب تأسف شد. تردیدی نیست که شعرهای فاخر و شورانگیز زندهیاد ابتهاج جایگاه بلند در شعر و ادبیات معاصر دارد و از صولت و صلابت سترگی برخوردار است.
یقیناً سایه یکی از افتخارات شعر و ادب کشور ماست / بلافاصله پس از دریافت خبر درگذشت ایشان، در تماس تلفنی با دختر آن زنده یاد، پیام تسلیت دادیم
محمود شالویی دستیار وزیر فرهنگ در این باره می گوید: ««یقیناً سایه یکی از افتخارات شعر و ادب کشور ماست و اینک که او را از دست داده ایم موجب تاسف و تاثر است.
شالویی ادامه داد: از زمان بستری شدن استاد سایه در بیمارستان بنا به تاکید وزیر فرهنگ ما از طریق خانم یلدا ابتهاج همواره جویای آخرین وضعیت سلامتی ایشان بودیم. بلافاصله پس از دریافت خبر درگذشت ایشان، در تماس تلفنی با دختر آن زنده یاد، پیام تسلیت وزیر را به خانواده ایشان ابلاغ و مراتب همکاری و همراهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را ابلاغ کردیم.
ابتهاج سرودن غزل را در کنار سرودن شعر در قالب های دیگر سنتی تجربه کرد
بر اساس این گزارش، امیرهوشنگ ابتهاج (هـ. ا.سایه) درتیرماه ۱۴۰۱ به دلیل نارسایی کلیوی در بیمارستانی در شهر کلن آلمان بستری و تحت درمان قرار گرفته بود اما در نیمه تابستان فوت کرد.او سرودن غزل را در کنار سرودن شعر در قالب های دیگر سنتی تجربه کرد.همچنین نمونه های موفقی از شعر نو در بین آثار این شاعر سترگ به چشم میخورد.
مرتضی آرین قولش را داده است که در مراسم چهلم استاد ابتهاج رونمایی از سردیس انجام شود/جنس سردیس از سنگ مصنوعی است
همچنین تندیس امیر هوشنگ ابتهاج یک و نیم برابر ابعاد طبیعی است. ارتفاع این سردیس بین ۸۵ تا ۹۰ سانتیمتر است و از جنس سنگ مصنوعی است . در حال حاضر کار در حال مدلاژ است. هنرمند مرتضی آرین قولش را داده است که کارها به گونه ای پیش رود که در مراسم چهلم استاد ابتهاج رونمایی از سردیس انجام شود. کار در کارگاه شخصی هنرمند در خرم آباد لرستان انجام می شود. اندازه پایه سردیس هم بستگی به جایی دارد که قرار است نصب شود اما معمولا پایه بین ۸۰ تا ۱۲۰ سانتیمتر می تواند ارتفاع داشته باشد.
براساس این گزارش، شهرداری تهران قبل از درگذشت امیرهوشنگ ابتهاج اقدام به ساخت سردیسی از وی کرد و قرار بود که در ماه پایانی سال همزمان با سالروز تولد این شاعر معاصر رونمایی انجام شود. اما ابتهاج درگذشت و قرار است که به زودی رونمایی از این سردیس انجام شود. برخی هم میگویند همزمان با چهلمین روز درگذشت ابتهاج رونمایی از این سردیس انجام میشود، اما سایه نیست که سردیس خود را ببیند.
ثبت دیدگاه