شنبه, ۲۹ دی , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ


به گزارش خبرنگار مهر، شانزدهمین دوره مسابقات فوتسال قهرمانی آسیا در حالی به پایان رسید که تیم ملی فوتسال ایران، پرافتخارترین تیم قاره آسیا نتوانست عنوان قهرمانی را به دست بیاورد. ایران با هدایت وحید شمسایی باوجود عملکرد خوب در مراحل گروهی، یک چهارم نهایی و نیمه نهایی، در دیدار فینال مقابل ژاپن اشتباهات عجیبی را مرتکب شد و در نهایت با نتیجه ۲ – ۳ بازنده شد تا از رسیدن به جام سیزدهم قهرمانی باز بماند.

حسین شمس سرمربی پیشین تیم ملی فوتسال ایران که در این رقابت‌ها به عنوان سرآنالیزور حضور داشت، در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تشریح سیستم آنالیز این دوره از مسابقات و نحوه انتخاب بهترین بازیکنان هر مسابقه، از اقدام ویژه ژاپنی‌ها بعد از باخت به عربستان پرده برداشت و دلیل شکست ایران در فینال را اشتباهات بچگانه ملی پوشان عنوان کرد.

شمس همچنین با بیان اینکه میزبان بعدی مسابقات قهرمانی آسیا هنوز مشخص نشده است، از کشور مراکش به عنوان میزبان احتمالی جام جهانی ۲۰۲۴ فوتسال نام برد.

مشروح گفتگو حسین شمس با خبرنگار مهر در ادامه می‌آید:

کار بزرگی در آنالیز فوتسال قهرمانی آسیا انجام شد

در هر مسابقه، دو تیم آنالیز می‌شدند. سپس بهترین بازیکن مسابقه که خودم مسئولش بودم، انتخاب می‌شد. در پایان رقابت‌ها هم سه جایزه به بهترین دروازه بان، بهترین بازیکن و آقای گل مسابقات اهدا شد. کار بزرگی در آنالیز مسابقات انجام دادیم. اولین بار در تمام بازی‌ها تعداد پاس، قطع توپ، نحوه به ثمر رسیدن گل و… آنالیز شد. هر حرکت امتیاز خاص خودش را داشت و این امتیازات در هر مرحله متفاوت بود.

دروازه بان ژاپن واقعاً عجیب بود!

دروازه بان ژاپن در مجموع یک بازی و نیم انجام داد و عملکرد او واقعاً عجیب و غریب بود. او وقتی به زمین آمد عملکرد فوق العاده ای داشت و بدون شک عامل قهرمانی ژاپن در آسیا بود. به زودی کتاب آنالیز این رقابت‌ها هم چاپ می‌شود و در اختیار کنفدراسیون آسیا و مربیان قرار می‌گیرد.

حسین شمس

حضور ۱۲ آنالیزور در جام

خودمان چهار آنالیزور بودیم. هشت آنالیزور هم که اکثراً از مربیان حرفه‌ای فوتسال کویت بودند، در کنارمان حضور داشتند. همانطور که گفتم برای نخستین بار تمام اطلاعات یک مسابقه را آنالیز کردیم که اطلاعات آن بعدها به کار تمام مربیان فوتسال می‌آید.

حرف برد ایران مقابل ژاپن با اختلاف ۴ گل بود

اگر به شما بگویم تمام استادیوم از باخت تیم ملی ایران شوکه بودند اغراق نکرده‌ام. بحث همه در بازی فینال، تعداد گل‌های ایران بود و هیچکس حتی به تساوی تیم ملی مقابل ژاپن فکر نمی‌کرد. همه حرف از برتری ایران با اختلاف چهار گل می‌زدند. تفاوت واقعی دو تیم هم همین بود.

اقدام ویژه ژاپنی‌ها بعد از باخت به عربستان

ژاپن بعد از باخت به عربستان در همان بازی نخست، اقدامات ویژه ای را در دستور کار قرار داد. آنها دو روانشناس و دو آنالیزور به تیم خود اضافه کردند. ژاپنی‌ها این خطر را احساس کردند که حتی شاید از این مسابقات حذف بشوند و احتمال باخت آنها به ویتنام هم بود. فاصله ژاپن با حریفانش خیلی کم بود و حتی اگر بازی جوانمردانه اندونزی در مرحله یک چهارم نهایی نبود، از این مسابقات کنار می‌رفت.

ژاپن به جای ورود به حاشیه نقاط ضعفش را اصلاح کرد

شانس به علاوه تدبیر به موقع باعث شد تا ژاپن قهرمان بشود. آنها به جای اینکه بعد از باخت مقابل عربستان وارد حاشیه بشوند، بلافاصله مشکلات و نقاط ضعف خود را اصلاح کردند و با این کار به موفقیت رسیدند.

حضور مربی برزیلی در تمرین ایران کار درستی نبود

بعد از اخراج مصطفی نظری از کادر فنی تیم ملی، با شهاب سفال منش مربی تیم صحبت کردم تا واسطه بشوم و نظری به تیم ملی برگردد ولی وحید -شمسایی- استقبال نکرد. البته برای حضور اصغر قهرمانی روی نیمکت به جای نظری اقدام کردند که گرفتن ویزای کویت یک ماه زمان می‌برد. اگر نظری در تیم ملی حضور داشت می‌توانست به دروازه بان ها هم کمک کند. یک مربی دروازه بان برزیلی هم در کویت به تیم ملی پیشنهاد شد تا به جای نظری در تمرین ایران شرکت کند که این پیشنهاد رد شد. به نظرم حضور او به جای نظری هم کار درستی نبود.

از اقدام ویژه ژاپن بعد از باخت به عربستان تا شکست ایران در فینال
شادی «شیمیزو» بازیکن ژاپن بعد از گلزنی به ایران

دلیل اخراج سرمربی تیم ملی فوتسال کویت

«کاکائو» چند سال است که در کویت حضور دارد اما هیچ پشتوانه‌ای برای تیمش ایجاد نکرد و میانگین سنی کویت هم بالا بود. کویتی‌ها می‌گفتند چرا کاکائو یک تیم دیگر به عنوان پشتوانه سازی ایجاد نکرده است. حتی رئیس فدراسیون فوتبال کویت هم به مهدی تاج (رئیس فدراسیون ایران) و من گفت که توقع داشتیم میانگین سنی تیم پایین باشد. کاکائو البته کارش را بلد بود و می‌دانست چطور از بازیکنان قدیمی و باتجربه هم بازی بگیرد اما ازبکستان تیمی نبود که بایستد و مقابل کویت کاری نکند. ازبکستان یکی از بهترین تیم‌های جام ملت‌های آسیا بود.

امیدوارم دوره بعدی جام ملت‌ها در ایران برگزار بشود

دوره بعدی مسابقات جام ملت‌های آسیا در سال ۲۰۲۴ برگزار می‌شود اما هنوز میزبان این رقابت‌ها مشخص نیست. امیدوارم ایران هم برای میزبانی درخواست بدهد و برگزار کننده این مسابقات باشد.

میزبان بعدی جام جهانی مراکش خواهد بود

مسابقات جام جهانی در سال ۲۰۲۴ برگزار می‌شود نه ۲۰۲۵. فرصت زیادی باقی نمانده است. آمریکا و مراکش دو گزینه اصلی میزبانی بودند که آمریکا ظاهراً از تصمیم خود انصراف داده است. مراکش به احتمال زیاد میزبان بعدی خواهد بود چون هم تاکنون قاره آفریقا این رقابتها را برگزار نکرده است و هم مراکش فعالیت زیادی در فوتسال طی سال‌های اخیر داشته است.

شمسایی باید در تیم ملی بماند

تغییر کادر فنی تیم ملی فوتسال کار درستی نیست. وحید شمسایی مربی عاقلی است و مشکلات تیمش را بررسی و برطرف می‌کند. او تجربه گرانبهایی به دست آورده است و باید شرایطی فراهم کنیم که به کارش ادامه بدهد. بازیکنان زیادی هستند که می‌توانند به تیم ملی کمک کنند. شمسایی درصد زیادی از بازیکنان تیم را عوض کرده بود. البته ما اگر در فوتسال ۱۰ تیم ملی هم داشته باشیم، هر ۱۰ تیم مدعی هستند. در بازی فینال اشتباهات بچگانه‌ای صورت گرفت و بازیکنان خودم روی گل‌های دوم و سوم مقصر بودند. بعضی روزها هم یک ستاره مثل دروازه بان ژاپن تمام معادلات را بر هم می‌زند. همه از ایران به عنوان بهترین تیم مسابقات یاد می‌کردند.

ژاپنی‌ها پیشنهاد برگزاری ۴ مسابقه دوستانه دادند

رئیس کمیته فوتسال ژاپن که در کویت حضور داشت، در دیدار با احسان اصولی رئیس کمیته فوتسال ایران به صورت شفاهی درخواست انجام چهار بازی تدارکاتی را ارائه کرد؛ دو بازی به میزبانی ژاپن و دو مسابقه به میزبانی ایران. قرار شد توافقنامه‌ای بنویسند و این بازی می‌تواند در دسترس باشد. درباره جزئیات این مسابقه اطلاعاتی ندارم و باید دید آیا این توافق نهایی می‌شود یا نه.

واکنش به احتمال حضور در تیم ملی فوتسال

حضور در کادر فنی تیم ملی فوتسال به عنوان مدیر فنی؟ به هیچ وجه. نه پیشنهادی هست و نه خودم آمادگی این کار را دارم.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.