ایسنا/آذربایجان غربی مدیر عامل سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: یکی از منابع درآمدزایی حلال برای مردم منطقه احیای صحیح پروژه مجموعه قلعه قبان است.
حسین گروسی امروز ۸ دی ماه در جلسه بررسی پروژه احیای مجموعه تاریخی قلعه قبان گفت: این پروژه می تواند به پتانسیل بی نظیری برای رونق گردشگری این منطقه تبدیل شود و درآمدزایی بی نظیری برای مردم منطقه داشته باشد.
وی ادامه داد: در همه جای دنیا بالاترین گردش پولی در حوزه گردشگری اتفاق می افتد، که ظرفیت منحصر به فرد منطقه آزاد ماکو نیز در این بخش قابل احیا است.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد ماکو افزود: گردشگری خرید نیز یکی از مهمترین از انواع گردشگری است که می تواند در منطقه آزاد ماکو مورد توجه قرارگیرد.
گروسی اضافه کرد: زیر ساخت های لازم نیز برای گردشگری در این منطقه از جمله راه ها، فرودگاه، تیرپارک ها، مجموعه های لجستیکی و دیگر زیر ساخت ها نیز برای ارتقاء در دستور کار قرار دارند.
وی افزود: گردشگری حلال نیز نوعی از گردشگری است که ظرفیت توسعه در ایران و منطقه را دارد و در این راستا از سرمایه گذاران این حوزه و سایر بخش ها باید حمایت گردد که رویکرد اصلی سازمان منطقه آزاد ماکو نیز در این راستا است.
کلاهک سنگی کوه قیه مجموعه بی نظیری برای جذب گردشگر است
محمد علی پور، نماینده مردمشهرستانهای، ماکو و چالدران، شوط و پلدشت نیز در این جلسه با بیان اینکه قلعه قبان و کلاهک سنگی قیه مجموعه ای بی نظیری برای جذب گردشگر است، گفت: محدوده اولیه تاریخی قلعه قبان ۲۷ هکتار بود که متاسفانه با سیاست های نادرست به بیش از ۱۰۰ هکتار افزایش پیدا کرده است، این عمل مشکلات عدیده ای برای ساکنین این منطقه ایجاده کرده است.
وی در ادامه ضمن تاکید بر ضرروت حفظ و نگهداری از بافت های تاریخی گفت: باید چاره ای برای حل مشکل بخش قابل توجهی از ساکنین این منطقه اندیشیده شود.
علی پور افزود: از وزیر میراث برای بازدید از قلعه قبان دعوت می کنیم تا با مشارکت میراث و سازمان منطقه آزاد ماکو طرح احیای این بنای ارزشمند با سرعت پیش برود.
در احیای قلعه قبان به مسائل فرهنگی و مذهبی توجه شود
حجت الاسلام و المسلمین سید محمد هاشمی، امام جمعه ماکو در این جلسه نیز گفت: در موضوع احیای قلعه قبان باید توجه ویژه ای به مسائل فرهنگی داشته باشیم.
وی ادامه داد: توجه ویژه به برنامه های فرهنگی و دینی در این مجموعه با توجه به وجود مسجد حضرت ابوالفضل العباس (ع) و مرکزیت شهر باید به گونه ای مورد توجه باشد که در کنار حفظ هویت ملی و فرهنگی، هویت اسلامی نیز احیا گردد.
ضرورت توجه ویژه به آثار تاریخی موجود در ماکو
نادر کاظمی، فرماندار شهرستان ماکو نیز در این جلسه اظهار کرد: ساختمان های پنجگانه تاریخی موجود در محدوده تاریخی قلعه قبان که می تواند در امتداد بافت قلعه قبان تعریف شود، نیز موضوع مهمی است که هم می تواند وسعت این بنا و اماکن گردشگری قلعه را افزایش دهد و هم گام موثری در حفظ بناهای موجود باشد.
وی افزود: آثار تاریخی ماکو متاسفانه مورد توجه میراث نبوده و برای احیای آنها اقدامات قابل قبولی انجام نشده است.
مردم، متولی احیا و مدیریت مجموعه تاریخی قلعه قبان باشند
بهنام امیریان، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان نیز در این جلسه با بیان اینکه ۱۲۰ جاذبه گردشگری در منطقه آزاد ماکو وجود دارد گفت: باید تلاش ها به سمتی باشد که جاذبه های گردشگری به جاذبه سفر تبدیل شوند، وی افزود، قلعه قبان می تواند یکی از مهمترین سایت های گردشگری و فعال منطقه تبدیل شود.
وی افزود: اگر متولی احیا و مدیریت پس از احیاء مردم باشد، قطعاً نگهداری این اثر و ایجاد ظرفیت های جدید نیز با مردم و بخش خصوصی به خوبی انجام خواهد شد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه