ایسنا/مرکزی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک از آمادگی لازم برای مواجهه با پیک جدید کرونا در استان مرکزی خبر داد.
دکتر رضا شجاعی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر دو مورد بستری کرونایی در بیمارستان امیرکبیر و دو مورد نیز در بیمارستان امیرالمومنین (ع) ثبت شده است اما وقوع پیک در دو تا سه هفته آینده دور از انتظار نیست و توصیه میشود همه افرادی که ۶ ماه از تزریق واکسن آنها گذشته است نسبت به دریافت دُز یادآور اقدام کنند تا بتوان از این پیک با کمترین میزان ابتلا عبور کرد.
وی با اشاره به وجود واکسن به مقدار کافی در استان افزود: رعایت پروتکلهای پیشگیرانه بویژه استفاده از ماسک توصیه میشود و از مردم درخواست میشود از حضور در تجمعات و دورهمیها خودداری کنند تا زنجیره سرایت قطع شود.
وی با اشاره به رفتار سویه جدید گفت: سویه جدید کرونا قدرت نفوذ و سرایت بالایی دارد و چون از زیر شاخههای اُمیکرون است علائم شدیدی نداشته و برخی علائم غیراختصاصی نظیر سردرد و درگیریهای گوارشی میتواند داشته باشد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به اینکه سویه جدید تلفیقی از دو زیرسویه اُمیکرون است، افزود: بالا بودن قدرت سرایت ویروس، ذات سویههای اُمیکرون است و به جز در افراد دارای بیماریهای زمینهای و کودکان، علائم بیماری میتواند خفیف و غیراختصاصی داشته باشد و پیکی خواهد بود که در یک مقطعی به اوج رسیده و تعداد زیادی را درگیر کرده و مجددا فروکش خواهد کرد.
وی در خصوص میزان آمادگی مراکز درمانی استان برای مواجهه به پیک جدید کرونا گفت: در حال حاضر با انتقال بخش سوختگی از بیمارستان ولیعصر(عج) به بیمارستان امیرالمومنین(ع) در بخش سوانح سوختگی، پتانسیل یک بخش خالی با ۳۵ تخت بستری ایجاد و به عنوان یک بخش عفونی در حال تجهیز است و آماده ارائه خدمات به بیماران کرونایی خواهد بود.
وی با اشاره به آماده سازی کلینیک تنفسی جهت ارائه خدمات درمانی گفت: سازوکار لازم برای درمان بیماران سرپائی در کلینیک قوام زاده بیمارستان امیرالمومنین (ع) اندیشیده شده است و با ظرفیتی که این مرکز درمانی دارد آمادگی لازم برای ارائه خدمات به بیماران کرونایی وجود دارد.
دکتر شجاعی با اشاره به اینکه تمهیدات لازم برای ارائه خدمات به بیماران غیرکرونایی نیز اتخاذ شده است تا روند درمان این بیماران مختل نشود، تصریح کرد: در جلسه ای که با حضور هیات رئیسه در دانشگاه صورت گرفت دستورات لازم برای خرید و دپوی داروهای مورد نیاز بویژه سرم، آنتی بیوتیک و رمدسیویر صادر شد و مشکلی از نظر تامین داروی مورد نیاز وجود ندارد.
وی بیان کرد: اگر مردم همکاری کنند و اصول پیشگیری رعایت و واکسن تزریق شود با آرامش از این پیک عبور خواهیم کرد. متاسفانه در بین جامعه هستند افرادی که تاکنون حتی یک دُز واکسن هم دریافت نکرده اند در حالی که مردم را تشویق به تزریق دُز سوم یا چهارم میکنیم.
وی تصریح کرد: با وجود اینکه قدرت سرایت و انتقال زیرسویه جدید کرونا بالاست، واکسن به طور حتم از میزان مرگ و میرهای کرونایی کاسته و شدت بیماری را کاهش خواهد داد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه