دوشنبه, ۱۰ دی , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ

شهریار نیوز:

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سینمای کودک و نوجوان به‌عنوان یکی از ارکان مهم فرهنگ‌سازی و تربیت نسل‌های آینده، نقش بسزایی در شکل‌گیری شخصیت و تفکر کودکان دارد؛ این سینما نه تنها به سرگرمی و تفریح می‌پردازد، بلکه از طریق داستان‌ها و شخصیت‌هایش، ارزش‌ها و آموزه‌های مهمی را به مخاطبان خود منتقل می‌کند و بر اساس این اهمیت، جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودک و نوجوان به عنوان یک رویداد مهم فرهنگی، فرصتی مناسب برای معرفی آثار جدید و خلاقانه در این حوزه است.

در سال‌های اخیر، برگزاری این جشنواره با محوریت اصفهان باعث شده تا تولیدات این حوزه رونق بیشتری بگیرد چراکه این جشنواره‌ها نه تنها به شناسایی استعدادهای جدید کمک می‌کنند، بلکه با ایجاد فضایی تعاملی میان فیلمسازان و مخاطبان، به ارتقا کیفیت آثار سینمایی نیز می‌انجامند و بر این اساس دبیر جشنواره، مجید زین‌العابدین، بر اهمیت این رویداد و تأثیر آن بر آینده سینمای کودک تأکید کرده و به تعاملات سازنده‌ای که میان نهادهای مختلف شکل گرفته است، اشاره می‌کند.

جشنواره‌ها به عنوان پل ارتباطی میان فیلمسازان، خانواده‌ها و کودکان عمل می‌کنند و می‌توانند به عنوان محرکی برای تولید آثار جدید و باکیفیت در این حوزه محسوب شوند؛ با توجه به تغییرات اجتماعی و فرهنگی که در سال‌های اخیر در جامعه ایران رخ داده، نیاز به توجه ویژه به سینمای کودک و نوجوان بیش از پیش احساس می‌شود.

یک رابطه همدلانه میان بنیاد سینمایی فارابی و شهرداری اصفهان

جشنواره‌ها با فراهم آوردن بستری مناسب برای نمایش آثار، می‌توانند به شکل‌گیری یک سینمای پویا و خلاق در این حوزه کمک کنند و بر این اساس مجید زین‌العابدین دبیر سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودک و نوجوان و مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به استقبال خوب اصفهان از هشتمین المپیاد فیلم‌سازی نوجوانان اظهار می‌کند: تجربه افزوده تعاملی و همدلانه‌ای بین بنیاد سینمایی فارابی و شهرداری اصفهان شکل گرفته و در واقع همه تبدیل به یک پیکره واحد شدیم تا بتوانیم المپیاد و جشنواره را به بهترین شکل انجام دهیم.

وی می‌افزاید: در واقع مدیران فرهیخته شهرداری و شهر استان اصفهان ادراک بالایی برای درک مزیت‌های نسبی این جشنواره که در آینده سازی بچه‌های ایران نقش خواهد داشت، پیدا کردند و بر اساس این درک بالا تعامل و میزبانی خوبی دارند.

دبیر سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودک و نوجوان تاکید می‌کند: امیدواریم میزبانی اصفهان از هشتمین المپیاد فیلم‌سازی نوجوانان مقدمه‌ای برای میزبانی جشنواره فیلم‌های کودک و نوجوان باشد.

زین‌العابدین با اشاره به تأثیر جشنواره فیلم‌های کودک و نوجوان بر رونق سینمای کودک می‌گوید: جشنواره محرک خوبی شده تا سینمای کودک شتاب بیشتری بگیرد، بر این اساس بعد از ۴ سال تعطیلی سال گذشته اولین جشنواره حضوری را برگزار کردیم.

سینمای کودک و نوجوان در حال تبدیل به یک رویداد دائمی است

وی ادامه می‌دهد: در سال جاری تعداد بیش‌تری از فلیم‌های کودک تولید شده و در انتظار اکران است، که از اثرات جشنواره محسوب می‌شود و بر این اساس شاهدیم که این جشنواره و توجه به سینمای کودک و نوجوان از رویداد فصلی و مقطعی به اثر دائمی تبدیل می‌شود.

سینمای کودک و نوجوان، نوری در دل تاریکی‌ها

دبیر سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودک و نوجوان با اشاره به پیوستگی المپیاد فیلم‌سازی نوجوانان و جشنواره فیلم‌های کودک و نوجوان می‌گوید: در اختتامیه المپیاد از پوستر جشنواره رونمایی شد یعنی پایان المپیاد به آغاز جشنواره گره خورد و بر این اساس جلسات داوری از مدتی قبل آغاز شده، از سویی تصمیم بر این است که نمایش برخی از فیلم‌ها زودتر از ایام جشنواره آغاز شود تا خانواده‌ها و نوجوانان فرصت بیشتری برای تماشای برخی از فیلم‌ها داشته باشند.

زین‌العابدین تاکید می‌کند: اصولاً جشنواره‌ها فرایندی یک‌ساله دارند و اینکه آن را به ۵ روز محدود و خلاصه کنیم، حق جشنواره ادا نمی‌شود و بر این اساس فرایندهایی که کمتر دیده می‌شود، بیشتر مد نظر قرار بگیرد.

فیلمسازان و مخاطبان؛ دو بال پروانه جشنواره فیلم کودک

وی با اشاره اولویت‌های دولت چهاردهم در حوزه سینمای کودک توضیح می‌دهد: سینمای کودک و نوجوان در حال رویش‌های جدید است و بر این اساس شاهدیم که انتظارات مخاطبان از جمله بچه‌ها و خانواده‌ها تغییر پیدا کرده از سویی نسل فیلمسازان کودکان و نوجوانان نیز دچار تغییراتی شدند، بنابراین اتفاقی که در دولت چهاردهم می‌تواند بیفتد، توجه متوازن به سینماگران و مخاطبان برای ارتقای فیلم کودک و نوجوان است چراکه این حوزه با این دوبال پرواز می‌کند و اگر محقق نشود پروانه‌های جشنواره نمی‌توانند به خوبی خود را نشان دهند.

سینمای کودک و نوجوان، نوری در دل تاریکی‌ها

به گزارش ایمنا، جشنواره فیلم‌های کودک و نوجوان نه تنها فرصتی برای نمایش آثار جدید است، بلکه به عنوان یک عامل مؤثر در توسعه سینمای کودک و نوجوان شناخته می‌شود؛ بر این اساس و با توجه به استقبال خوب از این جشنواره‌ها و تعاملات مثبت میان نهادهای مختلف، انتظار می‌رود که سینمای کودک در آینده‌ای نزدیک شاهد تحولات مثبتی باشد چرا که این رویدادها می‌توانند به عنوان سکویی برای ظهور استعدادهای جدید عمل کنند و نسل آینده سینماگران را پرورش دهند.

با توجه به تغییرات اجتماعی و نیازهای جدید کودکان و خانواده‌ها، توجه به سینمای کودک و نوجوان باید در اولویت‌های فرهنگی کشور قرار گیرد؛ دولت چهاردهم نیز باید با حمایت از این حوزه، بستر لازم برای رشد و شکوفایی سینمای کودک را فراهم کند تا این هنر مهم بتواند به وظایف خود در تربیت نسل آینده به خوبی عمل کند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.