شنبه, ۵ آبان , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ

شهریار نیوز:

ابوالفضل ضامنی، نماینده هیئت معلولان و نابینایان استان اصفهان اظهار کرد: هیئت معلولان و نابینایان استان اصفهان در سال ۱۳۵۷ توسط عبدالمحمد ضامنی تأسیس شد، برگزاری برنامه‌های فرهنگی و قرآنی شامل جلسات آموزش اصول عقاید، مفاهیم، اصول معارف و تفسیر از فعالیت‌های مستمر این هیئت است، همچنین به صورت هفتگی برنامه‌ریزی شده تا تمام معلولان بتوانند با استفاده سرویس ایاب و ذهاب که در سطح شهر اصفهان تهیه شده است، در جلسات شرکت کنند.

وی افزود: به مدت ۱۳ شب مراسم عزاداری امام حسین (ع) برنامه‌ریزی و برگزار می‌شود و معلولان به همراه خانواده‌هایشان از سراسر استان اصفهان در مجالس عزاداری شرکت می‌کنند، همچنین هر سال با هماهنگی‌هایی که با ستاد عتبات عالیات انجام می‌شود، پرچم‌های ۱۲ امام معصوم (ع) در هیئت معلولان رونمایی می‌شود، علاوه بر آن اعضای هیئت معلولان با حضور در بیمارستان امام حسین (ع) به عیادت کودکان با بیماری‌های خاص می‌روند و موجب دل‌گرمی آن‌ها می‌شوند.

نماینده هیئت معلولان و نابینایان استان اصفهان ادامه داد: تاکنون نیز سعی شده است با همراهی خیران، همکاری معلولان، خانواده‌هایشان و کمک‌های مردمی این هیئت اداره شود، هیئت معلولان و نابینایان مکان ثابتی دارد، اما تلاش کردیم تا برنامه‌ها و فعالیت‌های هیئت در نقاط مختلف شهری برگزار شود تا عموم افراد بتوانند در برنامه‌ها شرکت کنند، علاوه بر آن نشان دهیم که معلولیت، همواره محدودیت نیست و می‌توان با وجود معلولیت در مسیر رشد و پیشرفت قدم گذاشت.

ضامنی عنوان کرد: افراد معلول با ذوق و شوق خاصی در برنامه‌های مختلف هیئت شرکت می‌کنند و حتی در برنامه‌ریزی و برگزاری آن مشارکت دارند، از سال ۱۳۵۷ که این هیئت تأسیس شد به صورت مداوم در هر سال رشد خاصی داشته‌ایم، اما علاوه‌بر برگزاری جلسات روضه و عزاداری نیست، تلاش می‌کنیم در رفع مشکلات افراد معلول در زمینه‌های اشتغال، محرومیت‌زدایی، تهیه مسکن و پوشاک، رفع آسیب‌های اجتماعی و اقداماتی از این قبیل فعالیت‌های مؤثری داشته باشیم.

«سینه زنی کمر به کمر» آئین عزاداری ترک‌های قزلباش در محرم

از سالیان دور تاکنون شیعیان ایرانی در ایام محرم و صفر برای شهادت سیدالشهدا (ع) عزاداری می‌کنند؛ این شیوه سوگواری در هر نقطه‌ای از کشور شکل خاصی به مرور زمان به خود گرفته است، در استان گلستان نیز که به دلیل تنوع اقوام، «ایرانی کوچک» نام گرفته است، این عزاداری‌ها در ایام محرم و صفر در شهرهای مختلف استان به انواع و اشکال مختلف برگزار می‌شود.

پیر و جوان با لباس‌هایی سه رنگ در صفوفی منسجم با گرفتن کمر یکدیگر دور تا دور میدان امام علی (ع) رامیان حرکت کرده و سینه‌زنی می‌کنند و بانوان و کودکان خردسال نیز برای محروم نشدن از فیض این حال و هوای معنوی نظاره‌گر این آئین سنتی سینه‌زنی هستند.

جواد ساور، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان با بیان اینکه آئین سینه‌زنی کمر به کمر شهرستان رامیان قدمتی ۳۰۰ ساله دارد، گفت: این نوع عزاداری مخصوص قوم قزلباش این شهرستان است.

وی ضمن یادآوری این نکته که آئین کمر به کمر دارای یک حرکت و ریتم حماسی است، افزود: دو قدم به جلو و یک قدم به عقب برگرفته از صحنه عاشورا است که اباعبدالله‌الحسین (ع) موقعی که عازم میدان می‌شدند دو قدم به جلو بر می‌داشتند و یک قدم به عقب بر می‌گشتند و به خیمه‌ها نگاه می‌کردند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان در خصوص کفن پوشیدن مردم در این آئین گفت: مردم با پوشیدن کفن اعلام می‌کنند جان و مال خود را فدای راه اسلام به ویژه اباعبدالله (ع) می‌کنند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.