شنبه, ۱۹ آبان , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ



ایسنا/یزد دوازدهمین کنفرانس ملی بهره‌وری با موضوع «بهره‌وری و تصمیمات سرنوشت‌ساز» در محل دانشگاه یزد آغاز به کار کرد.

این کنفرانس دو روزه با هدف پشتیبانی از اهداف و برنامه‌های ملی در حوزه بهره‌وری، تبیین و ترویج موضوع بهره‌وری و گفتمان‌سازی آن به‌عنوان یکی از اولویت‌های جدی توسعه کشور، واگذاری نقش و کمک به نقش‌آفرینی بیشتر استان‌ها در موضوعات ملی  و برندسازی ملی برای استان یزد در حوزه بهره‌وری، توسط انجمن بهره‌وری ایران و با مشارکت سازمان ملی بهره‌وری ایران برگزار می‌شود و از محورهای آن  بهره‌وری و سیاستگذاری اقتصادی، بهره‌وری و قوانین و مقررات و بهره‌وری و کیفیت روابط انسانی است.

«مهران فاطمی» استاندار یزد در مراسم آغاز بکار این کنفرانس ملی گفت: استان یزد، مهد پرورش عالمان دینی همچون آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری؛ موسس حوزه علمیه، آیت‌الله العظمی سید محمد کاظم طباطبائی یزدی؛ سید الفقها و صاحب عروه الوثقی، ادبای بزرگی هچون وحشی بافقی، فرخی یزدی  و اسلامی ندوشن، معماران بزرگی همچون استاد کریم پیرنیا؛ پدر معماری سنتی ایران و انسانهای فرهیخته پرشماری که در این دیار زیسته‌اند و به یک معنا، نمادی از  یک  استان بهره‌ور و خلاق است.

وی افزود: گواه صدق این ادعا، تلاش قابل تحسین مردم استان برای استفاده  بهینه از حداقل امکانات برای به دست‌آوردن بهترین نتایج است. بادگیرهای ساخته شده از خشت و گل، طاق‌های ضربی و دُوریِ شکل گرفته با کمترین امکانات و قنات‌های حفر شده در دل زمین، برای تاب آوری در برابر طبیعت خشک و گرمای خشن، مصداق عینی و خارجی روحیه‌بهرورانه یزدی‌هاست.  

فاطمی گفت: اهالی دیروز و امروز دارالعباده با اعتقاد راسخ قلبی به آنچه که در احادیث و روایات در باب اِتقان در کار آمده، آموخته‌اند که کارِ درست را باید درست و با کمترین هزینه انجام داد که «رَحِمَ اللهُ امرَأً عَمِلَ عَمَلاً فَاَتقَنَه».

وی ادامه داد: امروز نیز استان یزد به عنوان استان هدف برنامه‌ریزی در ارتقاء بهره‌وری دو اقدام مهم را در دستور کار خود قرار داده است که تدوین برنامه ارتقاء بهره‌وری استان با عنوان «یزدِ بهره‌ور» ذیل سند تحولی استان یعنی «یزدِ نوین» یکی از آنهاست.

به گفته وی، استان یزد در این رابطه با توجه به مزیت‌هایش در صنایع فولاد، کاشی و سرامیک و نساجی،  معدن و گردشگری به دنبال دستیابی به چشم انداز ۱۰ ساله‌ای  است تا استان یزد در سال ۱۴۱۱ به عنوان «استان بدون اتلاف و پایتخت بهره‌وری ایران» بشناساند.

وی دیگر اقدام مه در این خصوص را حمایت از توسعه مدل «ارزیابی بلوغ نظام مدیریت بهره وری در سازمان های ایرانی» (i-MAPS) خواند و در این خصوص اظهار کرد: طبق مصوبه کارگروه بهره‌وری استان بخشی از اعتبار پژوهشی استان در سال ۱۴۰۱ به توسعه این مدل که می تواند سطح بلوغ سازمان های خصوصی و دولتی را در امر مدیریت بهره وری ارزیابی و برای بهره‌ورتر شدنشان برنامه‌ریزی کند.

استاندار خاطرنشان کرد: این مدل در گام اول به ارزیابی سطح بلوغ مدیریت بهره‌وری در ۵ سازمان دولتی و ۵ سازمان خصوصی خواهد پرداخت.  امید آنکه این دو اقدام بتواند به الگویی برای تعمیم به سایر استان‌ها بدل شود.

فاطمی با بیان این که در برنامه رشد اقتصادی استان سهم ۴۰ درصدی بهره وری از رشد اقتصادی دیده شده است، ابراز امیدواری کرد با تحقق این هدف، یزد در این زمینه هم الگویی برای سایر استانها باشد.

وی در ادامه با نگاهی مساله محور به بهره‌وری، عنوان کرد:  یکی از برنامه های استان در برنامه یزدِ بهره‌ور که بصورت مساله محور به ارتقای بهره وری پرداخته است، هوشمند سازی معادن استان است که در این رابطه  با پیشتازی مجتمع معدنی چادرملو و در بخش عملیات استخراج معدن از سال ۱۳۹۴ آغاز شده است و بخش های مختلف در سال های اخیر در این مجتمع توسعه داده شده است به نحوی که برنامه‌ریزی و کنترل عملیات بارگیری و باربری، کنترل عیار بار دپوها، کنترل سنگ شکن، کنترل مصرف سوخت، کنترل تمام ماشین آلات، کنترل عملکرد راننده ها، پایش سرعت و رعایت ایمنی، ارائه گزارشات تولید و کنترل بار ورودی به کارخانه در حال حاضر در مرحله اجرا و بهره برداری است.  

استاندار گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، هوشمندسازی در بخش های مختلف عملیات معدنکاری اثرات قابل توجهی در زمینه بهبود بهره وری داشته است که می توان به بخش های سرمایه گذاری، نیروی انسانی، انرژی، تولید، عملیات، محیط زیست و ایمنی اشاره کرد. همچنین بر اساس بررسی‌های انجام شده در مجتمع معدنی چادرملو، اجرای این طرح باعث افزایش ۲۰ درصدی راندمان عملیات، افزایش ۱۴ درصد در بخش تولید، کاهش ۲۷ درصدی در توقفات بخش خردایش، کاهش ۴۲ درصدی خرابی سیستم ترمز ماشین آلات، کاهش ۱۲ درصدی خرابی ماشین آلات و کاهش ۱۲ درصدی مصرف سوخت شده است. بررسی آماری در معدن چادرملو در بخش مصرف گازوئیل نشان از مصرف بالغ بر ۴۰ میلیون لیتر در سال دارد. بنابراین با بهینه شدن مصرف سوخت، مطابق آمار، قابلیت دستیابی به میزان ۵ میلیون لیتر گازوئیل صرفه جویی فراهم می شود.

گفتنی است؛ در این کنفرانس ملی کارگاه‌‍های تخصصی با محوریت بهره وری سیاست گذاری اقتصادی ، تدوین شاخص های اختصاصی بهره وری مبتنی بر مدل سازمان بهره وری آسیایی، بهره وری و قوانین مقررارت ، گرفتن نبض فرایندهای کاری ، بهره وری و کیفیت منابع انسانی ، مدل ایرانی ارزیابی بلوغ نظام مدیریت بهره وری و نیز نگاه منطقه‌ای به توسعه بهره وری در کشور برگزار می‌شود.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.