یکشنبه, ۲۰ آبان , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ

شهریار نیوز:

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، وبگاه خبری شبکه الجزیره در تحلیلی به عدم نیاز به افزایش تنش از سوی حزب الله لبنان پرداخته است، زیرا رژیم اسرائیل در وضعیت نامطلوبی قرار دارد که برای رهایی از آن خواهان مداخله آمریکا است.

به گفته الجزیره، در درگیری‌های گذشته اکثر اسرائیلی‌ها از زیر سوال بردن حاکمان خود اجتناب می‌کردند. اما اکنون بسیاری بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، را مسئول عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر می‌دانند. او نیز برای فرار از مسئولیت، قاطعانه پاسخ داده است که «اکنون زمان جنگ است.» شاید منظور او جبهه جنوبی در نوار غزه باشد که نیروهای رژیم اشغالگر قدس از چند جهت همزمان در آن پیشروی می‌کند اما ادامه ناسازگاری او با فشارهای بین‌المللی ممکن است منجر به گشایش جبهه دیگری در شمال شود.

در تحلیل الجزیره آماده است که حزب الله لبنان تنها نهاد نظامی غیردولتی است که به اندازه یک ارتش ملی قدرتمند است. شاخه نظامی این حزب سیاسی همچنین در سال ۲۰۰۰ میلادی، اسرائیل را وادار به عقب‌نشینی و پایان اشغال مناطق جنوبی لبنان کرد. رژیم اسرائیل حاضر به پذیرفتن شکست خود در این اشغال ۱۵ ساله نیست، اما اعتراف می‌کنند که حزب الله لبنان عامل اصلی تصمیم عقب‌نشینی آنها بوده است. در سال ۲۰۰۶، در جنگ یک ماهه با رژیم صهیونیستی، حزب الله با حمله به ناو اسرائیلی هانیت با موشک ضدکشتی چینی C-701، که در آن زمان یکی از سه کشتی مدرن و توانا بود، درجاتی از پیچیدگی و توانایی بی‌سابقه و غیرمنتظره خود را به نمایش گذاشت.

دبیرکل حزب الله، سیدحسن نصرالله، مدعی است که ۱۰۰ هزار رزمنده فعال تحت فرماندهی این گروه قرار دارد اما برخی تحلیلگران معتقدند این عدد نزدیک به ۶۰ هزار است. با این حال قدرت حزب الله در تعداد نیروهای آن نیست بلکه در سازمان‌دهی، انضباط و اراده تزلزل‌ناپذیر آن است.

به گفته الجزیره، حزب الله همچنین دارای زرادخانه‌ای از تسلیحات است که مناسب تاکتیک‌های پیاده نظام سبک به هدایت تیم‌های کوچک نفوذ است که در نبرد با رژیم اشغالگر تجربه بیشتری کسب کرده‌اند. حزب الله به دلیل برتری دشمن در نیروی هوایی و زرهی، گردان‌های زرهی و هوایی ندارد. اما دارای طیف وسیعی از موشک‌ها و راکت‌های قوی‌تر، سنگین‌تر و با برد بیشتر از تسلیحات حماس است و همچنین توپخانه‌های میدانی توانمندی دارد.

الجزیره در ادامه نوشته است که فداکاری و عزم راسخ رزمندگان حزب الله در مقاومت در برابر حملات رژیم صهیونیستی در بیروت در سال ۲۰۰۶ باعث شد که اسرائیل «دکترین ضاحیه» یعنی تخریب کامل هوایی را که اکنون هر روز در غزه شاهد آن هستیم، تدوین کند.

نام این دکترین برگرفته از محله‌ای در بیروت بود که اولین بار به این سرنوشت دچار شد. گادی آیزنکوت، ژنرال رژیم صهیونیستی، آن را به عنوان طرحی برای آسیب رساندن به غیرنظامیان به عنوان تنها راه متوقف کردن مبارزان، با استفاده از زور نامتناسب علیه هر ساختار غیرنظامی معرفی کرد. اما این استراتژی در متوقف کردن حزب الله شکست خورد.

گزارش الجزیره همچنین به احترام رژیم صهیونیستی به قدرت حزب الله اشاره کرده است که آنها را به افزایش حضور نظامی گردان خود در بلندی‌های جولان اشغالی به حدود ۱۰۰ هزار نفر واداشته است. آنها حزب الله را خوب می‌شناسند و می‌دانند که برخلاف حماس، حزب الله لبنان قادر به پیشروی و حفظ مناطق به دست آورده است.

نویسنده تحلیل الجزیره معتقد است که به همین دلیل حزب الله لازم نیست فراتر از خط آبی، که توسط نیروهای حافظ صلح سازمان ملل مستقر در لبنان ترسیم شده است، برود. در واقع حزب الله از نظر نظامی «یک ارتش در انتظار» است که اسرائیل را وادار به انتقال منابع به شمال برای جلوگیری و مقابله با تهدیدهای احتمالی می‌کند زیرا هر لحظه ممکن است یک حمله غیرمنتظره انجام شود که عواقب سیاسی و نظامی فاجعه‌ای برای رژیم صهیونیستی خواهد داشت. به نظر می‌رسد وضعیت کنونی و اکثر تحولات احتمالی به نفع حزب الله است. تنها کافی است رد و بدل آتش سطح پایین فعلی را حفظ کند تا منابع نظامی قابل توجه اسرائیل را مسدود نگه دارد.

به گفته الجزیره، حزب الله می‌تواند با انجام یک سری حملات موشکی نسبتاً محدود علیه رژیم اسرائیل بدون خطر قابل‌توجهی به ادامه بمباران غزه توسط رژیم پاسخ دهد. همچنین حملات موشکی هماهنگ علیه اهدافی که حماس می‌تواند به آنها برسد، مثلاً در تل آویو، می‌تواند سیستم دفاعی گنبد آهنین را تحت فشار زیادی قرار دهد. حفظ این سطح از تنش، محبوبیت حزب الله را در جهان عرب و اسلام افزایش می‌دهد.

گزارش این گونه نتیجه‌گیری می‌کند که تمامی این محاسبات تنها در صورتی معتبر هستند که رویدادهای میدان از منطق پیروی کنند. اما رفتارِ منطقی شکننده است و در موقعیت‌هایی که ترس، ناامیدی، نفرت یا سایر احساسات قوی جمعی بر آن حاکم است، استفاده محدودی دارد و یک جرقه کوچک غیرقابل پیش‌بینی می‌تواند آتش بزرگی را مشتعل کند که هیچیک از طرفین قادر به مهار کردن آن نخواهند بود.

استراتژی برد-برد حزب الله در جنگ اسرائیل

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.