صامتی با بیان اینکه نمایشگاه کتاب حضوری قطعا فرصتی است برای رصد تازههای نشر و خرید کتابهایی است که به دلیل مشغله کاری فرصت تهیه آن را نداشته ام، تصریح کرد: بعد از دوسال تعطیلی خوشحالم که نمایشگاه امسال حضوری برگزار میشود واقعا جامعه به از سرگیری فضای نشاط آور نمایشگاه کتاب در بین همه مردم جامعه نیاز داشت و میدانم بعد از دوسال دوری مردم از نمایشگاه امسال استقبال خوبی خواهند کرد.
وی با اشاره به حظ و لذتی که از همراهی با کتاب میبرد افزود: عاشق این هستم که زمان آزاد داشته باشم بتوانم بروم کتابفروشی در آن قدم بزنم کتابها را تورق کنم از دیدن تازههای نشر لذت ببرم و حتی با دیدن کتابهایی که قدیم خواندهام خاطره بازی کنم.
این مدرس دانشگاه با انتقاد از جایگاه کتاب در میان نسل جدید، اظهار داشت: وضعیت فرهنگی و کتابخوانی در کشور ما خوب نیست. دانشجو و هنرجو عجیب و غریب بیاعتنا هستند. همتی برای رفع این مشکل و ارتقای دانش خود ندارند. نسل ما اگرچه نسل نداشتنها و مشکلات بود اما هیچ وقت دست روی دست نگذاشتیم و به هر روشی که بود برای خودمان خوراک فکری و فرهنگی تهیه میکردیم. خاطرم هست در بین همکلاسیهایم وقتی صحبت از کتاب میشد تقریبا همه از آخرین نمونههای چاپ و ترجمه شده باخبر بودند همه آثار نویسندههای داخلی و خارجی را پیگیر بودند و میخواندند. توجه کنید بهروز بودن اطلاعات کتاب ما در شرایط بعد از انقلاب و جنگ بود اما حالا میبینی کتابهای جدید با بهترین کیفیت چاپ میشود و به راحتی هم قابل دسترس است اما نسل جدید پیگیر خواندن کتاب نیست.
وی با بیان اینکه پایههای فرهنگی ملتها با روشهای مختلفی قوی میشود و از سینه یک نسل به نسل بعد منتقل میشود یکی از مهمترین و ماندگارترین روش فرهنگسازی کتاب است، تصریح کرد: هرچه نسلهای جدید ما از کتابخوانی دور شوند فرهنگ در وجودشان کمتر شکل میگیرد و با این روند اگر پیش برویم میگویم متاسفانه در آینده با نسلی روبهرو هستیم که در جهل بسر میبرد و دیگر آن زمان برای ساختن دیر شده است.
سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از بیستویکم تا سیویکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در دو بخش حضوری در مصلای امام خمینی(ره) و مجازی در سامانه ketab.ir برگزار میشود.
ثبت دیدگاه