شهریار نیوز:
به گزارش خبرگزاری به نقل یورو نیوز، بنا بر گزارشهای منتشرشده، از زمان معرفی نخستین مدلهای هوش مصنوعی مولد در سال ۲۰۲۲، بیش از ۱۵ میلیارد تصویر ساختهشده با این فناوری در اینترنت منتشر شده است، تنها مدل «دالای ۲» شرکت اوپنایآی روزانه بیش از دو میلیون تصویر تولید میکند.
در بسیاری از این تصاویر، سوژههایی غیرواقعی و نامعقول مشاهده میشود؛ از چهرههای بازسازیشده تاریخی گرفته تا حیوانات انساننما و مناظری که هیچگاه در دنیای واقعی وجود نداشتهاند. این مسئله موجب شده است که کاربران در مواجهه با این تصاویر، نیاز به روشهایی برای تشخیص جعلی بودن آنها داشته باشند.
متخصصان معتقدند که تصاویر تولیدشده با هوش مصنوعی هرچند واقعگرایانه به نظر میرسند، اما همچنان بینقص نیستند، یکی از نشانههای رایج نقص در فرمهای انسانی است.
هوش مصنوعی بیشتر در تولید دستها مشکل دارد و ممکن است انگشتانی با تعداد نامتعارف یا تناسب نادرست ایجاد کند، همچنین چشمها ممکن است نامتقارن، بیروح یا دارای انعکاسهای غیرطبیعی باشند.
تحریف متن یکی دیگر از نشانههای تصاویر جعلی است؛ مدلهای هوش مصنوعی هنوز قادر به تولید متنهای خوانا نیستند و بیشتر نوشتههایی بیمعنی یا مخدوش روی تابلوها و برچسبها در تصاویر دیده میشود.
نورپردازی غیرعادی و سایههای نامتعارف نیز از دیگر علائم جعلی بودن تصاویر هستند، در عکسهای واقعی نور بر اساس اصول فیزیکی رفتار میکند، اما در تصاویر ساختهشده با هوش مصنوعی ممکن است سایهها با منبع نور همخوانی نداشته باشند.
علاوه بر این، بعضی از این تصاویر بیشازحد بینقص به نظر میرسند. سطح پوست یا اشیا بیشازحد صیقلی و یکدست هستند، گویی که تصویر تحت ویرایش سنگین قرار گرفته است. در بعضی موارد الگوهای تکرارشونده در پسزمینه یا میان افراد موجود در تصویر مشاهده میشود که نشانه دیگری از تولید مصنوعی آن است.
با گسترش فناوریهای هوش مصنوعی، تشخیص تصاویر جعلی دشوارتر میشود، اما با دقت در جزئیات، کاربران میتوانند از فریب خوردن جلوگیری کنند، توجه به نقصهای ظاهری، تناسب نادرست اندامها، تحریف متنها و رفتار غیرطبیعی نور از جمله روشهای مؤثر برای تشخیص این تصاویر است.
ثبت دیدگاه