شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ

شهریار نیوز:

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در هفته هفتم سال زراعی جاری و از تاریخ چهاردهم تا بیستم آبان، استان‌های واقع در نوار شمالی کشور و زاگرس جنوبی بیشترین بارندگی را داشته‌اند.

میانگین بارش تمام استان‌ها از میانگین بارش بلند مدت این هفته کمتر و میانگین بارش کشور نسبت به بلند مدت ۳.۹ میلی‌متر کمتر بوده است.

پیشینه بارش تجمعی این هفته در ایستگاه‌های املش در استان گیلان به میزان ۱۳۳.۵ میلی‌متر و ایستگاه‌های گلعلی آباد و خشکدران در استان مازندران به ترتیب به میزان ۹۷.۱ میلی‌متر و ۹۲ میلی‌متر ثبت شده است.

انحراف بارش دریافتی نسبت به بلند مدت در بیشتر مساحت استان‌ها کمتر از نرمال بود

بر اساس نقشه انحراف مجموع بارش تجمعی این هفته از سال زراعی جاری نسبت به بازه زمانی بلند مدت، انحراف بارش دریافتی نسبت به بلند مدت این هفته در بیشتر مساحت استان‌های کشور کمتر از نرمال بوده است.

استان‌های خراسان رضوی، مازندران، گیلان، کردستان، اصفهان، مرکزی، لرستان و چهارمحال و بختیاری در بخش‌هایی از مساحت خود بارش بیشتر از نرمال تا ۲۰ میلی‌متر و در بخش‌های دیگری بارش کمتر از ۴۰ میلی‌متر داشته‌اند.

در این بازه زمانی، سایر استان‌های کشور در تمام یا بخش‌هایی از مساحت خود بارش کمتر از نرمال تا بیش از ۴۰ میلی‌متر را تجربه کرده‌اند.

ثبت بارش کمتر از بلند مدت در کشور/ تجربه ترسالی خفیف تا شدید در ۱۴ استان

وضعیت خشکسالی و ترسالی استان‌های کشور بر اثر بارش‌های هفته هفتم سال زراعی

بخش‌هایی از استان‌های واقع در نیمه جنوبی کشور و استان‌های واقع در زاگرس شمالی و مرکزی، از نظر شاخص مؤثر خشکسالی در شرایط ترسالی بوده‌اند.

استان‌های قزوین، زنجان، کردستان و کرمانشاه نیز در بیشتر مساحت و البرز، ایلام، خراسان رضوی و جنوبی، یزد، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، بوشهر و هرمزگان، در بخش‌هایی از مساحت خود ترسالی خفیف تا شدید داشته‌اند.

استان‌های سمنان، مازندران، گیلان، اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی، همدان، لرستان و خوزستان در بخش‌هایی از مساحت خود ترسالی خفیف تا متوسط و در بخش‌های دیگر خشکسالی ضعیف تا شدید تجربه کرده‌اند.

استان‌های گلستان، تهران، قم، مرکزی، اصفهان و چهارمحال و بختیاری نیز در بخش‌هایی از مساحت خود خشکسالی ضعیف و شدید را تجربه کردند و استان‌های خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان و کهگیلویه و بویراحمد در شرایط نرمال بوده‌اند.

ثبت بارش کمتر از بلند مدت در کشور/ تجربه ترسالی خفیف تا شدید در ۱۴ استان

میانگین دمای هوای کشور ۲.۹ درجه سانتی‌گراد افزایش داشت

بررسی اختلاف میانگین دمای هفته هفتم از سال زراعی جاری با میانگین دما در بلند مدت نشان می‌دهد، در کل کشور شاهد افزایش ۲.۹ درجه سانتی‌گراد افزایش دما بوده‌ایم.

بر همین اساس، در این مدت بیشترین بی‌هنجاری مثبت دمای میانگین هفته مربوط به استان کرمان به میزان ۴.۴ درجه سانتی‌گراد و بیشترین بی‌هنجاری دما مربوط به استان اردبیل به میزان ۱.۱ سانتی‌گراد بوده است.

همچنین استان‌های مازندران، کردستان، قزوین، زنجان و گلستان، تغییر دمایی محسوسی نسبت به میانگین بلند مدت خود نداشتند.

ثبت بارش کمتر از بلند مدت در کشور/ تجربه ترسالی خفیف تا شدید در ۱۴ استان

ثبت بارش کمتر از بلند مدت در کشور/ تجربه ترسالی خفیف تا شدید در ۱۴ استان

جدیدترین پیش بینی بارندگی‌ها در کشور

بارش از تاریخ بیست‌وهشتم آبان تا چهارم آذر بر بخش‌هایی از استان‌های شمال شرق در محدوده نرمال و در استان‌های شرقی و جنوب شرق، نرمال تا بیشتر از آن و برای سایر مناطق کشور کمتر از نرمال پیش‌بینی شده است و بیشترین کاهش بارش در استان‌های حاشیه زاگرس و نیمه غربی خزر رخ می‌دهد.

بارش از پنجم تا هجدهم آذر در مناطقی از نوار شمالی و جنوب شرق کشور در محدوده نرمال و در سایر مناطق کمتر از نرمال خواهد بود.

دمای هوای طی هفته‌های آینده بیشتر از نرمال خواهد بود

دمای هوا از تاریخ بیست‌وهشتم آبان تا چهارم آذر در نوار شمالی و غربی کشور تا یک درجه سانتی‌گراد و برای سایر مناطق از یک درجه تا سه درجه سانتی‌گراد بیشتر از نرمال پیش بینی شده است.

از تاریخ پنجم تا یازدهم آذر نیز در مناطق محدودی از سواحل خزر و جنوب شرق کشور تا یک درجه سانتی‌گراد و برای سایر مناطق کشور از یک تا سه درجه سانتی‌گراد دمای هوا بیشتر از نرمال پیش بینی می‌شود.

دمای هوا از تاریخ سیزدهم تا هجدهم آذر در نوار شمالی، بخش‌هایی از نوار غربی و نوار شرقی و جنوب شرق کشور، تا یک درجه سانتی‌گراد و در سایر مناطق از یک تا سه درجه سانتی‌گراد بیشتر از نرمال خواهد بود.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.