یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، محمدعلی زلفی گل در دیدار با دکتر نعیم العبودی اظهار کرد: رابطه ملت ایران با ملت عراق، رابطه قلبی و عاطفی است زیرا زیارتگاه تعدادی از امامان معصوم علیهم السلام در عراق است و همه ایرانیان آرزو دارند که بتوانند زیارتگاه حضرت علی علیه السلام، امام حسین علیه السلام و دیگر خاندان اهل بیت را در آن کشور زیارت کنند.

پیشنهاد برگزاری اجلاس مشترک روسای دانشگاه‌های ایران و عراق

وی ضمن تاکید بر افزایش تبادلات علمی مشترک ایران و عراق در زمینه‌های پژوهشی و دانشجویی و سمینارهای مشترک، ادامه داد: برگزاری اجلاس مشترک میان روسای دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری ایران و روسای موسسات آموزش عالی و پژوهشی فناوری عراق می‌تواند به درک دو کشور از توانایی علمی طرف مقابل و شناخت دقیق زمینه‌های همکاری کمک کند.

همکاری در حوزه‌های محیط زیست و نفت و گاز

وزیر علوم تحقیقات و فناوری با استقبال از پیشنهاد وزیر آموزش عالی عراق مبنی بر اینکه منافع مشترک دو کشور را پایه و اساس همکاری‌های علمی و فناوری قرار دهیم، تصریح کرد: بعضی حوزه‌های علمی وجود دارند که مورد علاقه کشور هستند و می‌توانیم در آن زمینه پژوهش‌های مشترک انجام دهیم که از جمله این حوزه‌ها می‌توان به حوزه‌های نفت و گاز و محیط زیست اشاره کنیم.

او با اشاره به اینکه تعداد زیادی از دانشجویان عراقی در کشور ایران شاغل به تحصیل هستند، گفت: ما دانشجویان عراقی را همانند فرزندان خود می‌دانیم و تلاش می‌کنیم تا با کمترین دغدغه به تحصیلات خود در کشور ایران ادامه دهند.

همکاری در زمینه آموزش زبان فارسی و عربی

زلفی گل همکاری‌های دو کشور در زمینه آموزش دانشگاهی زبان‌های فارسی و عربی را یکی از زمینه‌های مشترک همکاری بین دو کشور دانست و ادامه داد: مایل هستیم کرسی‌های آموزش زبان فارسی در دانشگاه‌های عراق ایجاد شود و همچنین از ایجاد کرسی‌های آموزش زبان عربی در دانشگاه‌های ایران استقبال می‌کنیم.

وی تاکید کرد: اگر دانشجویان ایرانی رشته‌های زبان و ادبیات عربی بتواند بخشی از دوره تحصیل خود را در دانشگاه‌های عراق بگذرانند می‌توانند در محیط واقعی زبان عربی را به شکل عمیق‌تر و جذاب‌تری یاد بگیرند.

وزیر علوم اضافه کرد: می‌توانیم دوره‌های تحصیلی کارشناسی را در برخی از رشته‌های تحصیلی به صورت مشترک بین دانشگاه‌های دو کشور برگزار کنیم که حدود دو سال از زمان تحصیل در کشور ایران و دو سال دیگر را در کشور عراق سپری کنند.

زلفی گل گفت: با تغییر اقلیمی طبیعی شاهد برخی از نتایج آن مانند خشک‌سالی، مسائل کم آبی و مانند آن هستیم که آثار اجتماعی و اقتصادی خاصی را ایجاد کرده است؛ از طرفی شاهد هستیم که در دنیا با پدیده‌های نوظهور مانند اینترنت اشیا، هوافضا، پدیده‌های جدید در فضای مجازی و فناوری اطلاعات مواجه هستیم که فضای جدید فرهنگی را نیز ایجاد کرده است و برای مدیریت این اقلیم تازه فرهنگی می‌توانیم بین دو کشور همفکری و تبادل نظر داشته باشیم.

او با اشاره به اینکه دو کشور ایران و عراق از منابع غنی نفت و گاز برخوردار هستند، افزود: هر دو کشور می‌توانند با تکیه بر علم دانش و افزایش سرمایه‌گذاری در این حوزه و افزایش همکاری‌های علمی مشترک از خام فروشی منابع طبیعی فاصله گرفته و با تکیه بر علم و دانش، منابع طبیعی خود را با ارزش افزوده و بهای واقعی به کشورهای دیگر صادر نمایند.

تحصیل ۷۵ هزار دانشجوی عراقی در ایران

در ادامه این نشست، نعیم العبودی با اشاره به تحصیل ۷۵ هزار دانشجوی عراقی در ایران اظهار کرد: از جمهوری اسلامی ایران انتظار داریم که ظرفیت پذیرش دانشجویان عراقی را در ایران بیشتر کند.

وی افزود: در کشور عراق، تقاضا برای ادامه تحصیل بسیار زیاد است و دانشگاه‌های عراقی توان پاسخی به این حجم از تقاضا را ندارند، برای همین تعداد زیادی از دانشجویان عراقی دوست دارند که در ایران که کشور دوست و همسایه است به تحصیل بپردازند و در همین راستا از ایران انتظار داریم برخی از مشکلات موجود در تحصیل دانشجویان را رفع کند تا دانشجویان عراقی گزینه‌های دیگری را برای تحصیل انتخاب ننمایند.

وزیر آموزش عالی و پژوهش‌های علمی عراق با اشاره به اینکه همکاری‌های سیاسی و اقتصادی ایران در حد خوبی قرار دارد، گفت: توانایی‌ها و ظرفیت‌های علمی دو کشور ایجاب می‌کند که در زمینه علمی و پژوهشی نیز همکاری‌های جدی و مهمی با یکدیگر داشته باشیم که در این زمینه نیازمند برنامه ریزی دقیق و تشکیل کارگروه‌های ویژه هستیم.

وی با اشاره به بازدید خود از برخی از پارک‌های علم و فناوری ایران ادامه داد: در کشور عراق نیز پارک‌های علمی مشابهی وجود دارد و علاقمند هستیم که اشتراکات و تجربیات دو کشور در زمینه شرکت‌های دانش بنیان و فناوری به اشتراک گذاشته شود.

العبودی با اشاره به اینکه اولین شعبه دانشگاه علوم پزشکی ایرانی در کشور عراق راه اندازی شد، خاطرنشان کرد: زمینه برای همکاری‌های بیشتر دانشگاه‌های زیر مجموعه وزارت علوم و دانشگاه‌های عراقی فراهم است.

در پایان این گفت‌وگو، تفاهم‌نامه همکاری‌های علمی و پژوهشی ایران و عراق به امضای وزیر علوم کشورمان و وزیر آموزش عالی عراق رسید.

وحید حدادی اصل قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل، قاسم عمو عابدینی معاون آموزشی وزارت علوم و نصیر عبدالمحسن عبداله سفیر عراق در ایران در این دیدار حضور داشتند.



منبع

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.