شهریار نیوز:
به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی جاویدانه امروز _یکشنبه بیستوششم فروردین_ در سومین نشست سیاستگذاری بیستوهشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشهبرداری و اطلاعات مکانی ژئوماتیک ۱۴۰۳ اظهار کرد: ۲۲ ایستگاه در سواحل شمالی و جنوبی فعال است که وضعیت جزر و مد و تراز دریا را برای یک سال آینده پیشبینی میکند.
وی افزود: تراز دریای خزر در حال کاهش است که عوامل مختلفی از جمله تغییر اقلیم داریم، بیش از یک متر نسبت به ۱۰ سال گذشته کاهش داشته است با توجه به وضعیت توپوگرافی بیشتر در سواحل دریای شمالی نشان خواهد داد.
رئیس سازمان نقشه برداری کشور گفت: در دو سال گذشته با سرمایهگذاریهای سازمان برنامه و بودجه و هماهنگی بین نهادهای مختلف، اقدام به توسعه زیرساختها و بازسازی شبکهها و دستگاههای تصویربرداری کردهایم و استانها هدفمند فعالیت کردند.
جاویدانه عنوان کرد: ۲۴۴۰ شهر در کشور داریم که ۳۵۰ شهر فاقد نقشه است، این شهرها در گذشته روستا بودند که تبدیل به شهر شدند و اکنون برای ۱۵۰ شهر نقشه تهیه شده است.
وی اضافه کرد: تصویربرداری با پهپاد در سال ۱۴۰۱ از ۵۰ شهر و سال گذشته از ۱۰۰ شهر با همکاری شرکتهای دانشبنیان انجام شد، همچنین در اواخر سال گذشته از ظرفیت بخش خصوصی با عکسبرداری هوایی و تیم تخصصی عکسبرداری با هواپیمای سرنشیندار استفاده شد.
کرمان دارای بیشترین فرونشست در کشور است
رئیس سازمان نقشه برداری کشور با اشاره به وضعیت فرونشست زمین در کشور گفت: سازمان نقشهبرداری به عنوان مسؤول پایش وضعیت فرونشست، به صورت کامل وظایف خود را انجام داده است.
جاویدانه بیان کرد: فرونشست باید در زمینه کارگروه تخصصی مورد بررسی قرار گیرد و کارگروه سازگاری با کمآبی، باید موضوع فرونشست را پیگیری میکند.
وی با بیان اینکه استان کرمان دارای بیشترین فرونشست است، گفت: وضعیت فرونشست تکتک استانها را برای همه مسئولان ملی و استانی ارسال کردیم. وضعیت فرونشست هر استان متفاوت است؛ در همین راستا ۲۵۰ محدوده فرونشست و ۱۰ مورد محدوده شهری نزدیک به فرونشست وجود دارد.
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور تاکید کرد: علت عمده فرونشست، برداشت بیرویه آب و نیاز آبی بخش کشاورزی است، ضمن اینکه لازم است تا نقشههای خطر فرونشست تهیه شود، زیرا این امر برای حفظ سازههای قدیمی و سازههای جدید ضروری است.
جاویدانه با اشاره به برگزاری بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی ژئوماتیک ۱۴۰۳ گفت: این همایش از نهم تا دهم اردیبهشت و نمایشگاه از نهم تا دوازدهم اردیبهشت برگزار میشود.
وی ابراز داشت: ۱۷۰ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که نسبت به سال گذشته که ۷۰ مورد بود، رشد چشمگیری داشته است. علاوه بر ارائه مقالهها، ۹ کارگاه آموزشی و دو نشست تخصصی در حوزه دریا محور و چالشهای نقشه برداران برگزار خواهد شد.
بهروزرسانی سامانهها و سخت افزارهای تصویربرداری
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور با اشاره به اینکه در سطح سختافزار و نرمافزار نیازمند بهروزرسانی هستیم، گفت: ۳۰ ایستگاه و نرمافزار پردازش در حوزه ارسال تصاویر بهروزرسانی شد.
جاویدانه اضافه کرد: سعی کردیم در تعامل با سایر دستگاهها، توسعه و نگهداری را مورد توجه قرار دهیم و عکسبرداری هوایی با استفاده از هواپیماهای سرنشیندار و دوربینهای متریک و تصاویر ماهوارهای را انجام دادیم.
وی اظهار داشت: تولید چارتهای دریایی از دیگر اقدامات است که تا پیش از این در انگلستان انجام میشد، این مهم از سال ۲۰۱۶ توسط سازمان نقشهبرداری انجام شد و کل خلیجفارس را مورد پایش قرار دادیم.
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور رونمایی از اطلسهای پویا، تکمیل و بهروزرسانی آرشیو ۷۰ ساله تصاویر، راهاندازی سامانه اصالتسنجی تصاویر، نظارت بر استانداردها، تدوین ۳۰ عنوان دستورالعمل، نیازسنجی و تعامل با دستگاهها و تصویب آییننامه جدید شورای عالی نقشهبرداری را از دیگر اقدامات در این بخش عنوان کرد.
منبع: ایرنا
ثبت دیدگاه