گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، توسعه مترو یکی از راههای اصلی کاهش آلودگی هوا و ترافیک است.بخشی از تجهیزات حمل و نقل عمومی فرسوده و نیازمند اورهال و نوسازی است علاوه بر نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی توسعه خطوط هم در دستور کار مدیریت شهری قرار دارد.
قرار است که کلنگ احداث خط ۱۱ مترو در سال جاری بر زمین زده شود این خط از ایستگاه چیتگر واقع در منطقه ۱۱ به سمت عبدل آباد در منطقه جنوبی تهران کشیده می شود و دو خط مترو را به هم متصل می کند.
اجرای خط ۱۱ مترو در سال جاری/تفاهم نامه ای با شرکت مپنا بسته شد
مسعود درستی مدیرعامل شرکت مترو تهران و حومه در این باره به خبرنگار فارس گفت: به دنبال این هستیم که امسال بتوانیم کلنگ احداث خط ۱۱ مترو را بر زمین بزنیم تفاهمنامهای در این زمینه با شرکت مپنا امضا شده و کار اجرایی آن آغاز می شود.
وی با بیان اینکه کارهای مطالعاتی زمانی که تکمیل شود کلنگزنی آغاز میشود، گفت: تفاهم کردیم که در خط ۱۱ از ایستگاه چیتگر واقع در خط ۵ به عبدال آباد در خط ۳ متصل شود و دو خط مترو با این اقدام به هم وصل می شود. البته این خط مترو از مناطق ۱۸ و ۲۱ که کمترین توسعه یافتگی مترو را دارند عبور می کند و کمبودهای قبلی در این زمینه جبران می شود.
توضیحات آقای مدیر در خصوص تامین هزینه های ساخت
وی در پاسخ به این پرسش که بودجه لازم برای احداث خط ۱۱ مترو وجود دارد، گفت: کار را با مپنا انجام می دهیم ظرفیت سنجی انجام شده و مشخص می کنیم که هزینه ها از کجا تامین میشود البته زمانی که حمل و نقل توسعه پیدا کند زمین های اطراف هم ارزش افزوده پیدا می کند بخشی از بودجه هم توسط شرکت مپنا و البته شهرداری تهران هم کمک های نقدی و غیر نقدی انجام می دهد این را هم بگویم فعلاً موضوعات خام است اما در حال تکمیل آن هستیم.
اگر مشکل مالی نباشد امکان دارد که بتوانیم ظرف چهار سال بهره برداری از خط ۴ را آغاز کنیم
مدیر عامل شرکت مترو تهران و حومه در پاسخ به این پرسش که در چه بازه زمانی کار تکمیل می شود، گفت: تکمیل خط ۱۱ مترو بستگی به تامین منابع مالی دارد اگر مشکل مالی نباشد امکان دارد که بتوانیم ظرف چهار سال بهره برداری از خط ۴ را آغاز کنیم باز هم تاکید می کنم که این امر به شرط تامین منابع مالی است و تلاش میکنیم که از اواخر سال جاری عملیات اجرایی خط ۱۱ آغاز شود.
رفع فاصله جنوب و شمال ، ایجاد عدالت در توزیع امکانات در سطح شهر موضوعی است که در دستور کار مدیریت شهری قرار گرفته است.
رفع فاصله جنوب تا شمال و ایجاد عدالت در توزیع امکانات در سطح شهر
علیرضا زاکانی شهردار تهران در این باره می گوید:شهر تهران نیازمند رفع مشکلات و ایجاد تسهیلات است، از جمله مشکلات بزرگ میتوان به حمل و نقل، ترافیک و آلودگی هوا اشاره کرد. رفع فاصله جنوب تا شمال و ایجاد عدالت در توزیع امکانات در سطح شهر موضوع دیگریست که باید به آن پرداخته شود. باید راه حلهایی ارائه شود که هویت درستی در کنار ایجاد رفاه، آرامش، امنیت و معنویت برای شهر به ارمغان بیاورد و مشکلات یکی پس از دیگری حل شود.
وی ادامه داد: احداث خط ۱۰ آغاز شده، برای خط ۸ و ۹ باید اقدام جدی صورت گیرد تا فاصله ارائه خدمت از سال ۱۴۲۰ به ۱۴۰۵ را منتقل خواهیم کرد. در حوزه احداث، کار و تلاش مشکلی نداریم بلکه مشکل اصلی منابع مالی است. حدود ۳۲۵ ایستگاه مترو به جز تعدادی از ایستگاههای خط ۵، داخل محدوده خواهیم داشت.
کلان شهر تهران سال هاست که معضل آلودگی هوا دست و پنجه نرم می کند و باید برای رفع این مشکل تمامی دستگاه های مسوول پای کار بیایند.
در دوره قبلی مدیریت شهری توجه به زیر ساختهای مورد نیاز بارها مورد غفلت قرار گرفت
سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل ونقل ترافیک شورای اسلامی شهر تهران در این باره می گوید: تهران سالهای طولانی است که از مشکل آلودگی هوا به شدت رنج میبرد و سلامت و کیفیت زندگی مردم شهر به سبب تولید آلایندههای بسیار زیاد در خطر است.
وی ادامه داد: وضعیت ترافیک شهر تهران و همچنین شرایط حمل و نقل عمومی پایتخت را گفته ایم. عقب ماندگی هشت ساله دولت قبل در بحث رسیدگی به وضعیت حمل و نقل عمومی و تکمیل زیر ساختها و همینطور وضعیت آلودگی هوا نیز دیگر نیازی به تکرار ندارد و شهروندان این موضوع را به خوبی درک خواهند کرد و همینطور عملکرد چهار ساله مدیریت شهری سابق تهران نشان میدهد که توجه به زیر ساختهای مورد نیاز بارها مورد غفلت قرار گرفته است.
رئیس کمیسیون حمل ونقل عمومی بیان کرد: سامانههای حمل و نقل عمومی، واگنهای مترو و اتوبوسهای شهر تهران به شدت فرسوده هستندو باید اورهال صورت گیرد البته اقداماتی انجام شده است.
افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی برای ارائه خدمات به شهروندان باقرشهر مساله ای است که نیاز به پیگیری دارد
قرارگاه حمل و نقل عمومی و ترافیک ایجاد شده و موضوعات در این قرارگاه اولویت بندی می شود.جعفر بندی شربیانی عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در این باره می گوید: یکی از راه های برون رفت تهران از ترافیک، توجه و خدمات رسانی به مناطق حاشیه شهر است، در قرارگاه حمل و نقل عمومی و پاک باید مصوبه شورا در سال ۱۳۸۷ که شهرداری را ملزم کرده در ازای گسترش بهشت زهرا(س) خدماتی را به شهر ری ارائه دهد، مورد توجه قرار گیرد که این موضوع در ۱۴ سال قبل مورد توجه قرار نگرفته است.
شربیانی با اشاره به اینکه افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی برای ارائه خدمات به شهروندان باقرشهر مساله ای است که نیاز به پیگیری در قرارگاه دارد، گفت: تقاضا داریم این مساله در قرارگاه پیگیری شود که بتوانیم به مردم این خبر را بدهیم که می توانند از خدمات پیش بینی شده استفاده کنند.
بر اساس این گزارش، توسعه حمل ونقل عمومی در دستور کار قرار گرفته است.مطالعاتی صورت گرفته و قرار است در سال جاری عملیات اجرایی خط ۱۱ مترو آغاز شود و در این زمینه هماهنگی های صورت گرفته است.
انتهای پیام/
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
ثبت دیدگاه