شهریار نیوز:
به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، «نظامالدین زاهدی» در دیدار با رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: اگرچه ارقام تجارت دوجانبه ایران و تاجیکستان کوچک است، اما در مقایسه با گذشته پیشرفتهای خوبی داشتهایم و حجم تجارت از سال ۹۹ تا کنون نزدیک به ۱۰ برابر افزایش داشته است.
وی با تاکید بر اهمیت جایگاه اتاق ایران برای ایجاد روابط پایدار تجاری بین دو کشور، گفت: مشترکات زبانی و سنتهای فرهنگی میان دو کشور باید بستری برای توسعه همکاریهای ایران و تاجیکستان باشد.
زاهدی با دعوت از رئیس اتاق ایران برای سفر به تاجیکستان در رأس هیاتی تجاری، ادامهداد: سفارت تاجیکستان در ایران تلاش میکند اطلاعات مربوط به نمایشگاهها و همایشهای تجاری تاجیکستان را اطلاعرسانی کرده و شرایط حضور تجار ایرانی در این نمایشگاهها را فراهم کند.
وی اظهار داشت: همانطور که تاجیکستان با ازبکستان توافق تجارت ترجیحی دارد، باید بین ایران و تاجیکستان نیز تفاهمنامه تجارت ترجیحی امضا شود.
تاکید بر اجرای کامل لغو روادید میان ایران و تاجیکستان
زاهدی با تأکید بر اینکه باید لغو روادید میان ایران و تاجیکستان به طور کامل اجرا شود، گفت: لغو روادید فقط شامل پرواز تهران- دوشنبه است و به عنوان مثال پرواز مشهد- دوشنبه یا دیگر شهرها را شامل نمیشود.
سفیر تاجیکستان خاطرنشانکرد: این در حالی است که ما به زودی پرواز شیراز- دوشنبه را نیز راهاندازی خواهیم کرد و لغو کامل روادید به بهبود گردشگری و رونق تجارت میان دو کشور کمک خواهد کرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در این دیدار گفت: حجم تجارت میان ایران و تاجیکستان با ظرفیتهای دو کشور فاصله زیادی دارد و اتاقهای بازرگانی دو کشور وظیفه دارند فعالان اقتصادی خود را هر چه بیشتر در جریان این ظرفیتها و فرصتهای همکاری مشترک قرار دهند.
«صمد حسنزاده» به نزدیکی فرهنگ و زبان مشترک دو کشور اشاره کرد و افزود: این ظرفیت خوبی برای توسعه روابط تجاری ایران و تاجیکستان است. ایران پتانسیلهای خوبی در حوزه شرکتهای دانشبنیان، خدمات مهندسی، تولید صنایع غذایی، نفت و پتروشیمی، تولید مصالح ساختمانی، گردشگری و فناوری اطلاعات دارد و در این زمینه آماده تأمین نیازهای تاجیکستان است.
وی با تأکید بر اهمیت بهروز بودن اطلاعات تجاری فعالین اقتصادی از فرصتهای همکاری میان دو کشور، ادامهداد: اتاق ایران تلاش میکند با اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری و برگزاری نمایشگاههای تخصصی زمینه نزدیکی بیشتر تجار دو کشور را فراهم کند. در این راستا سفارت تاجیکستان در ایران نیز نقش مهمی دارد و امیدواریم این ارتباطات را تسهیل کند.
حسنزاده با تأکید بر بالا بودن کیفیت کالاهای تولیدی ایران، اظهار کرد: ایران به ویژه در حوزه صنایع غذایی به پیشرفتهای خوبی رسیده است. باید با تعامل بیشتر میان نیاز به تعامل بیشتر بین مسئولان و وابستههای تجاری دو کشور، امکان آشنایی با این پتانسیلها فراهم شود.
وی با اشاره به لغو روادید میان تهران-دوشنبه، گفت: میتوان با لغو کامل روادید میان ایران و تاجیکستان، ایجاد شراکتهای تجاری و تأسیس شهرکهای صنعتی مشترک در ایران و تاجیکستان، حجم تجارت دو کشور را افزایش داد.
ضرورت امضای توافق تجارت ترجیحی میان ایران و تاجیکستان
«محمدحسین روشنک» رئیس اتاق مشترک ایران و تاجیکستان نیز با گلهمندی از بالا بودن عوارض ورود کالاهای ایرانی به تاجیکستان، گفت: نرخ عوارض کالاهایی که از ازبکستان به تاجیکستان وارد میشود، بسیار پایینتر از عوارضی است که از ایران وارد این کشور میشود. این باعث شده برخی از کالاهای ما از طریق ازبکستان به تاجیکستان برود که باعث گرانتر شدن کالاهای ایران در تاجیکستان شده است.
وی افزود: تاجیکستان نرخ عوارض کالاهای ایرانی بهویژه مواد غذایی را افزایش داده است، در حالی که برای ازبکستان و ترکیه این افزایش رخ نداده است. ما به دنبال بالا بردن سطح روابط هستیم و اگر این مشکلات حل شوند تجارت ایران و تاجیکستان به راحتی به دو برابر افزایش خواهد یافت.
در این نشست، نظامالدین زاهدی، سفیر تاجیکستان، با معرفی «حسین غلامزاده» به عنوان نماینده رسمی اتاق تاجیکستان در ایران، گفت: این اقدام با هدف توسعه و رشد همکاریها میان اتاقهای ایران و تاجیکستان و بخشهای خصوصی دو کشور انجام شده است.
ثبت دیدگاه