به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان، حمیدرضا صفوی در آئین افتتاحیه بیست و سومین همایش مهندسی سطح و دومین همایش مهندسی تخریب که به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: دانشکده مهندسی مواد از لحاظ انتشارات، نفوذ، اثرگذاری در صنعت و توسعه بحثهای دانشبنیانی از جمله دانشکدههای برجسته دانشگاه صنعتی اصفهان است و به خوبی توانسته است در جامعه نخبگانی و صنعتی اثرگذار باشد.
وی با بیان اینکه لازمه ورود به نسل چهارم دانشگاهی، توسعه پژوهش و فناوری است افزود: لازمه پژوهش و نوآوری داشتن یک نظام آموزش خوب در دانشگاه هاست و توجه به هر دو مقوله کیفیت در آموزش و پژوهش در دانشگاه صنعتی اصفهان طی سالیان گذشته مورد توجه قرار گرفته است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان همجواری با شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان را فرصتی ارزشمند برای دانش آموختگان دانشگاه دانست و افزود: هیچ سقف و محدودیتی برای علم و فناوری وجود ندارد و نمونههای موفق شرکتهای دانش بنیان شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، از دانش آموختگان این دانشگاه هستند که در سطح کشور توانستهاند به خوبی محصولات دانش بنیان خود را عرضه کنند.
صفوی به جایگاه اصفهان به عنوان قطب صنایع فلزی، نفتی، پالایشگاهی و پلیمری اشاره داشت و گفت: مهندسی سطح با توجه به مباحث مهم خوردگی، سایش، خراش و اضمحلال مواد فلزی، غیر فلزی و کامپوزیتی، پوششهای نانو و تغییرات محیطی در صنایع استان اصفهان بسیار مورد نیاز و توجه است.
وی به نقش مهم مهندسی سطح در عمران ساختمانی اشاره کرد و گفت: امروز در بحث آلودگیهای شهرهای بزرگ، وجود بارانهای اسیدی، تغییرات اقلیمی و تشعشات خورشیدی با بحث خوردگی ستونهای ساختمانی مواجه هستیم و این بر ضرورت توجه محققان علم مهندسی سطح به مباحث گسترده در مقاوم سازی مصالح ساختمانی میافزاید.
پذیرش ۸۰ مقاله علمی در بیست و سومین همایش مهندسی سطح
در ادامه این رویداد علی اشرفی، دبیر اجرایی این رویداد با اشاره به استقبال بالا از برگزاری این رویداد گفت: بیش از ۸۰ مقاله علمی از سوی محققان و پژوهشگران حوزه صنعت مواد و متالورژی کشور در این دوره پذیرفته شده است.
اشرفی با اشاره به حضور صنایع و شرکتهای دانش بنیان افزود: در نمایشگاه جانبی بیست و سومین همایش مهندسی سطح، آخرین دستاوردهای علمی شرکتها و صنایع ارایه شده و متخصصان صنعت با محققان دانشگاه به تبادل نظر میپردازند.
این عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان از برگزاری ۶ کارگاه آموزشی و پنلهای تخصصی با حضور صنایع نیروگاهی و پالایشگاهی خبر داد و اضافه کرد: در پنلهای تخصصی، پیرامون آخرین یافتهها و فناوریهای نوین در حوزه پوشش دهی و مهندسی سطح و قطعات صنایع نیروگاهی و پالایشگاهی کشور، بحث و تبادل نظر میشود.
در ادامه حسن علم خواه، دبیر علمی همایش مهندسی سطح نیز دلیل همزمانی رویداد مهندسی سطح و همایش مهندسی تخریب را ارتباط نزدیک و اهداف مشترک این دو رویداد دانست و گفت: دانش مهندسی سطح در تمام سطوح صنعتی کاربرد دارد. مباحث تخریب، خوردگی، سایش، اکسیداسیون و مهندسی سطح کمک میکند عمر قطعات و ابزار را افزایش دهیم.
علم خواه با اشاره به مباحث مطرح شده در قالب مقالات و پژوهشهای کاربردی در این رویداد افزود: روشهای متنوع مهندسی سطح و آنالیز تخریب در بخشهای مختلف مورد تحقیق قرار گرفته و مطالعات موردی صنعتی و کاربردی برای آشنایی صنعت و دانشجویان ارائه میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا همدان، برگزاری کارگاههای آموزشی را با هدف آموزش صنایع و دانشجویان به عنوان مهندسان آینده صنعت از دیگر برنامههای علمی این رویداد برشمرد و ادامه داد: انتظار میرود، دانشجویان ما در آینده بتوانند به صورت علمی و کاربردی، این مسائل را در صنعت توسعه دهند.
در ادامه فخرالدین اشرفی زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه این انجمن برای پرداختن به یک موضوع مهم مهندسی که با سطح فلزات و مقاومسازی تمام قطعات و تجهیزات صنعتی مرتبط است، سی سال پیش در دانشگاه صنعتی اصفهان تأسیس شده است و همچنان فعالیت آن در دانشگاه صنعتی اصفهان برقرار است.
وی افزود: انجمن مهندسی سطح ایران را میتوان یک انجمن ملی قلمداد کرد که برای اولین بار در یک دانشگاه شهرستانی شکل گرفت و توانست در طول سالهای گذشته با برگزاری ۲۳ رویداد ملی و بین المللی، حرکتی پایدار و مؤثر داشته باشد.
اشرفی زاده با اشاره به افت و خیز برگزاری رویداد در دوسال کرونا تصریح کرد: خوشبختانه در این دوره با استقبال حدود ۴۰۰ شرکت کننده از دانشگاههای سراسر کشور، متخصصان صنعت و شرکتهای دانش بنیان روبرو بودیم.
وی گفت: به نظر میرسد، نیاز مبرم و بالای صنعت کشور به آخرین یافتههای حوزه مهندسی سطح و آنالیز تخریب و برگزاری این رویداد در دانشگاه معتبر صنعتی اصفهان از دلایل استقبال خوب از این رویداد باشد.
ثبت دیدگاه