یکشنبه, ۲۹ مهر , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ

شهریار نیوز:

حسین مسجدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه چگونه بافت تاریخی همچون اصفهان را می‌توان به برند جهانی تبدیل کرد، اظهار کرد: باید یک برنامه جدید و متفاوتی از آنچه تاکنون بوده مدون شود، زیرا هر کدام از دستگاه‌های اجرایی متولی به بهانه‌های مختلفی همچون نداشتن ردیف بودجه، ذی‌نفع نبودن از زیر بار مسئولیت شانه خالی می‌کنند و تقصیر را بر گردن دیگری می‌اندازند.

وی افزود: در چنین شرایط آزمون و خطا شده حتی زیر مجموعه خود شهرداری از جمله معاونت‌ها و سازمان‌ها با وجود پذیرفتن مسئولیت در عمل نیز همگرایی لازم را ندارند و برای مدیریت چنین شرایطی باید از نمونه‌های موفق جهانی الگوبرداری کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور اصفهان تصریح کرد: به همین منظور سال‌ها قبل «فیلیپ هاردن» رئیس احیای بافت تاریخی پاریس و رُم را به دانشگاه هنر اصفهان دعوت کردیم که این تجربه موفق را در اختیار ما قرار دهد و ایشان تشکیل «شورای مستقل» آگاه و همیشگی برای احیای بافت تاریخی را به‌عنوان رمز موفقیت خود عنوان کرد.

مسجدی افزود: تشکیل شورای مستقل برای احیای بافت تاریخی که هیچ وابستگی به هیچ ارگانی نداشته است، اما زیر نظر قدرتمندترین جایگاه همچون شهردار و استاندار باشد، می‌تواند به موفقیت نزدیک شود.

وی گفت: متولیان احیای بافت تاریخی شهر اصفهان باید این مسئله را مدیریت و یک فرد مستقل و آگاه نسبت به بافت تاریخی اصفهان را به‌عنوان متولی انتخاب و زیر نظر مدیریت شهرداری و استانداری انتخاب کنند، زیرا همگرایی گذشته تاکنون سازمان‌ها موفق نبوده است.

کنشگران فرهنگی هر محله می‌توانند پلیس میراث محلی هر منطقه باشند

مسجدی در مورد «طرح پلیس میراث فرهنگی» بیان داشت: در بسیاری از محلات اصفهان، کنشگران جوان و پر انرژی و مدافع میراث محلی داریم که می‌توانیم از توانمندی آن‌ها بدون تحمیل هزینه برای کمک به حفظ میراث فرهنگی و تاریخی استفاده کنیم، زیرا آن‌ها به تمام زیر و بم محله خود آشنا و نسبت به آن حساس هستند.

وی گفت: چهره و سوابق این افراد در دوران گذشته و در محلات شناخته شده بود، بنابراین شهرداری در حال حاضر می‌تواند این افراد را شناسایی و یک دوره کوتاه مدت برای این افراد برگزار، کارت وظیفه‌ای را صادر و حدود اختیارات آن‌ها را نیز تعریف و از این افراد به عنوان یک کنشگر فعال در این حوزه استفاده کند.

مسجدی اضافه کرد: نمونه این اقدام مسجد کازرونی بود که از طریق همین کنشگران جوان نجات یافت وگرنه این مسجد تاکنون تخریب و ما این مسجد را نداشتیم، زیرا متوجه شدن مسئولان پس از تخریب یک بنا دیگر هیچ فایده‌ای برای حفظ بنای تاریخی ندارد.

وی افزود: گام دوم پس از پلیس میراث محلی دادخواهی از مسئولان و کوتاهی آن‌ها در انجام وظیفه محوله است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.