شهریار نیوز:
به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی مولوی امروز _سهشنبه شانزدهم بهمن_ در نشست خبری با موضوع کاربرد هوش مصنوعی در کنترل ترافیک اظهار کرد: با توجه به افزایش تردد وسایل نقلیه، هوش مصنوعی به عنوان تنها فناوری قادر به مدیریت ترافیک با استفاده از دادهها، نقش مهمی در کاهش تصادفات و تخلفات رانندگی ایفا میکند؛ این فناوری میتواند تخلفات رانندگی را شناسایی کرده و از وقوع آنها جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت ترافیک و رانندگی، نه تنها باعث افزایش کارایی سیستمهای ترافیکی میشود، بلکه نقش مهمی در حفظ جان و مال شهروندان دارد، افزود: هوش مصنوعی قادر است نقاط حادثهساز را شناسایی کرده و به رانندگان هشدارهای لازم را ارائه دهد، این امر میتواند به بهبود ایمنی جادهها و کاهش خطرات ناشی از تصادفات کمک کند.
رئیس پلیس راه استان اصفهان عنوان کرد: این اقدامات هوشمندانه میتواند به کاهش تلفات جادهای و بهبود کیفیت زندگی مردم منجر شود، به همین دلیل بهرهگیری از هوش مصنوعی در حوزه حملونقل و ترافیک از اهمیت ویژهای برخوردار است و سرمایهگذاریهای لازم باید در این حوزه انجام شود.
مولوی با بیان اینکه باید روشهای جدیدی برای آموزش مردم استفاده شود و اقدامات خوبی در حال انجام است، ادامه داد: اقدامات قابلتوجهی در حوزه برونشهری انجام شده است، یکی از اولویتهای اصلی، فرهنگسازی برای استفاده صحیح از هوش مصنوعی است و به همین منظور باید روشهای جدیدی برای آموزش مردم به کار گرفته شود.
بازی رایانهای «عابرپیاده»، فرصت آموزش آئیننامه راهنمایی و رانندگی به دانشآموزان
وی خاطرنشان کرد: از جمله این اقدامات، برنامهریزی برای استفاده از اتوبوسهای ویژه به منظور اجرای بازیهای رایانهای با فناوری هوش مصنوعی است؛ این برنامه با هدف فرهنگسازی و آموزش دانشآموزان طراحی شده است و در قالب این بازیها، آئیننامه راهنمایی و رانندگی به دانشآموزان آموزش داده میشود.
رئیس پلیس راه استان اصفهان اضافه کرد: بازی رایانهای «عابرپیاده» برای آموزش دانشآموزان درباره حرکت ایمن از منزل تا مدرسه طراحی شده و در حال کسب مجوزهای لازم است تا به زودی در اختیار دانشآموزان قرار گیرد، این اقدامات نه تنها به آموزش و فرهنگسازی کمک میکند، بلکه به ارتقای ایمنی و کاهش تخلفات رانندگی نیز منجر میشود.
مولوی با اشاره به طراحی و اجرای سامانه همپا در کشور تاکید کرد: سامانه همپا که برای نخستین بار در کشور طراحی شد، در اختیار مسافران قرار گرفته است تا نقاط پرحادثه را به رانندگان هشدار دهد، این سامانه نقش مهمی در افزایش ایمنی و کاهش تصادفات جادهای ایفا میکند.
وی گفت: لازمه بهرهبرداری مؤثر از هوش مصنوعی، یکپارچهسازی اطلاعات و همکاری تمام سازمانها است، این همکاریها باید به گونهای باشد که دادهها به صورت یکپارچه و هماهنگ در اختیار سیستمهای هوشمند قرار گیرد تا بتوانند بهترین عملکرد را داشته باشند.
به دهکده جهانی که مدنظر داریم، خواهیم رسید
رئیس پلیس راه استان اصفهان با بیان اینکه با استفاده از فناوریهای مصنوعی، در آینده به آن دهکده جهانی که مدنظر داریم، خواهیم رسید، افزود: این فناوریها نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی و تسهیل ارتباطات ایفا میکنند و به ما کمک میکند تا به یک جامعه جهانی هوشمند و یکپارچه دست پیدا کنیم. یکی از اقدامات اساسی در این مسیر، کاهش میانگین سرعت وسایل نقلیه برای کاهش تصادفات است. برای دستیابی به این هدف، باید خودروهایی که دارای سرعت بحرانی هستند، از طریق توقیف فیزیکی خودرو و اعمال قانون مورد پیگیری قرار گیرند و به مراجع قضائی معرفی شوند.
مولوی با اشاره به سرعت بحرانی و رانندگی ناایمن برخی رانندگان عنوان کرد: خودروهایی که با سرعت ۱۲۰ تا ۱۵۰ کیلومتر در ساعت حرکت میکنند، به مدت سه روز توقیف میشوند. خودروهایی که با سرعت ۱۵۰ تا ۱۸۰ کیلومتر در ساعت حرکت میکنند، یک هفته توقیف خواهند شد و خودروهایی که سرعت آنها از ۱۸۰ کیلومتر در ساعت بیشتر باشد، حدود یک ماه در پارکینگ توقیف میشود و پس از طی مراحل قانونی، خودرو آزاد خواهد شد.
وی افزود: همچنین تأکید شده است اقدامات ایجابی باید بیش از اقدامات سلبی باشد و باید به سمت آموزش گام برداریم، این امر با مشارکت مردم انجام خواهد شد تا فرهنگسازی در زمینه رانندگی ایمن و مسئولانه به بهترین شکل ممکن صورت گیرد.
ثبت دیدگاه