شنبه, ۲۸ مهر , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ

شهریار نیوز:

به گزارش خبرنگار ایمنا، با فرا رسیدن ماه محرم و افزایش تقاضا در این ماه چند روزی است بازار گوشت قرمز با مشکل روبرو شده است. این کمبود به همین ماه بسنده نمی‌شود و علت آن‌را باید در سیاست‌های اتخاذ شده در طی چندسال اخیر جویا شد. عواملی مانند کشتار دام‌های مولد و عدم جایگزینی به موقع، زمینه را برای کمبود عرضه در بازار ایجاد کرده است. درواقع این کمبودها باعث شده تا در بازار گوشت قرمز شاهد ثبات قیمت نباشیم.

علاوه بر این، شناسایی یک مورد ابتلاء به جنون گاوی در برزیل باعث شد تا واردات گوشت از برزیل در اسفندماه سال گذشته متوقف شود و به نظر می‌رسد این موضوع توانسته به کمبودهای فعلی بازار گوشت دامن بزند.

در نیمه دوم تیرماه امسال بود که واردات گوشت قرمز دوباره قوت گرفت. با توجه به هم‌زمانی مناسبت‌هایی مانند سفرهای تابستانی و همچنین ایام محرم، تأمین ارز و افزایش حجم واردات در دستور کار فوری وزارت جهاد کشاورزی و بانک مرکزی قرار گرفت.

گفتنی است سالانه حدود یک میلیون تن گوشت قرمز در کشور مصرف شده که بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تن آن از کشورهایی مانند برزیل و آفریقا وارد می‌شود. بر این اساس واردات روزانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ تن گوشت قرمز به منظور تنظیم بازار این محصول از سر گرفته شده است.

بازار گوشت به ثبات قیمت می‌رسد

منصور پوریان رئیس شورای تأمین دام کشور در این خصوص به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: به میزان نیاز کشور گوشت قابل توجهی در بازار موجود است اما مشکلی که وجود دارد این است که قیمت‌ها در این بازار بی‌ثبات شده است.

وی افزود: سعی شده تا با واردات و همچنین تأمین تقاضا از داخل کشور بازار گوشت قرمز از لحاظ قیمتی تنظیم شود.

پوریان با بیان اینکه گوشت به مقدار زیادی در بازار موجود است، گفت: واردات گوشت گوساله، گوسفند و گوشت منجمد به خوبی در حال انجام است و به در طی روزهای آینده شاهد ثبات قیمت در بازار گوشت قرمز خواهیم بود.

رئیس شورای تأمین دام کشور تاکید کرد: واردات گوشت در روزهای قبل نیز انجام می‌شده است اما در شرایط فعلی، بازار از ثبات قیمت خارج شده و هرکدام از فروشندگان گوشت به طور خود خواسته قیمت‌ها را تغییر می‌دهند. علاوه بر این باید این موضوع را در نظر گرفت که بازار تابع عواملی مانند تورم است و این تورم در بسیاری از کالاها به ویژه در بازار مواد غذایی وارد شده است.

وی خاطر نشان کرد: در طی روزهای آینده قرار است نزدیک به ۵۰۰ تن گوشت از انبار گوشت وارد شود و در سطح گسترده نیز قرار است پنج هزار تن گوشت منجمد، گوشت لاشه، گوشت گوساله و گوشت گاو به کشور وارد شود؛ این حجم واردات گوشت به طور قطعی می‌تواند تأثیرات قیمت گسترده‌ای داشته باشد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.