شهریار نیوز:
به گزارش خبرگزاری ایمنا، در هفته بیستوهفتم از سال زراعی جاری و از تاریخ چهارم تا دهم فروردین، در استانهای شمالی، شمال شرق، شرق و بخشهایی از مرکز کشور، بارش رخ داده است.
میانگین بارش استان خراسانرضوی ۵.۱ میلیمتر و گلستان ۵.۷ میلیمتر از میانگین بارش بلندمدت در طی این هفته بیشتر و میانگین بارش کشور نسبت به بلندمدت هشت میلیمتر کمتر بوده است.
بیشینه بارش تجمعی این هفته در ایستگاه بازیارخیل در استان مازندران به میزان ۹۸.۵ میلیمتر و ایستگاه اخلمد علیا و بوژان در استان خراسانرضوی به ترتیب به میزان ۶۰ و ۵۸ میلیمتر ثبت شده است.
انحراف بارش دریافتی در بیشتر مناطق کمتر از نرمال ثبت شد
نقشه زیر انحراف مجموع بارش تجمعی هفته بیستوهفتم از سال زراعی جاری نسبت به بازه زمانی مشابه بلند مدت (۱۳۷۰-۱۳۹۹) را نشان میدهد که مطابق این نقشه، انحراف بارش دریافتی نسبت به بلندمدت طی این هفته در بیشتر مناطق کشور در شرایط کمتر از نرمال بوده است.
استانهای خراسانرضوی، گلستان، مازندران، اصفهان و کرمان، در بخشهایی از مساحت خود بارش بیشتر از نرمال تا بیش از ۴۰ میلیمتر و در بخشهای دیگر بارش کمتر از نرمال تا بیش از ۴۰ میلیمتر داشتهاند.
سایر استانهای کشور نیز در بخشهایی از مساحت خود بارش کمتر از نرمال تا بیش از ۴۰ میلیمتر داشتهاند.
بیشتر استانها خشکسالی ضعیف تا شدید را تجربه میکنند
نقشه زیر بیانگر وضعیت خشکسالی طبق شاخص کوتاه مدت مؤثر ۱۴ روزه EDI است که این نقشه نشان میدهد بیشتر استانهای کشور از نظر شاخص مؤثر خشکسالی در شرایط خشکسالی ضعیف تا شدید بودهاند.
استانهای خراسانرضوی، مازندران، اصفهان و کرمان، در بخشهایی از مساحت خود ترسالی خفیف و در بخشهای دیگری خشکسالی ضعیف تا متوسط داشتهاند.
سایر استانهای کشور در تمام یا بخشهایی از مساحت خود خشکسالی ضعیف تا شدید داشتهاند.
کاهش ۰.۹ درجه سانتیگراد دما در کشور
نمودار و نقشه زیر بیانگر اختلاف میانگین دمای هفته بیستوهفتم از سال زراعی جاری با میانگین دما در بلندمدت (۱۳۹۹-۱۳۷۰) در هفته مشابه برای کشور و استانها است که دمای هوا طی این مدت در کشور ۰.۹ درجه سانتیگراد کاهش داشته است.
بیشترین بیهنجاری مثبت دمای میانگین هفته مربوط به استان آذربایجانغربی به میزان ۳.۴ درجه سانتیگراد و بیشترین بیهنجاری منفی دما مربوط به استان خراسانرضوی به میزان ۳.۴ درجه سانتیگراد بوده است.
استانهای مازندران، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان و تهران نیز تغییر دمایی محسوسی نسبت به میانگین بلندمدت خود نداشتهاند.
جزئیات جدیدترین پیش بینی بارشها در ایران
بارشها از یکم تا چهاردهم اردیبهشت کمتر از نرمال است و در هفته دوم، بارش در بخشهایی از شمال غرب، گرایش به نرمال دارد و بارش در بیشتر مناطق نیمه جنوبی قابل توجه نخواهد بود یا این مناطق بیبارش خواهد بود.
از پانزدهم تا بیستویکم اردیبهشت بارش در نیمه شمالی در محدوده نرمال و برای نوار جنوبی کشور کمتر از نرمال برآورد میشود.
پیش بینی دمای هوا تا اواسط اردیبهشت ۱۴۰۴
از یکم تا هفتم اردیبهشت، دمای هوا در شرق و جنوبشرق کشور نرمال، در نوار غربی سه تا شش درجه سانتیگراد و در سایر مناطق یک تا سه درجه سانتیگراد بیشتر از نرمال خواهد بود.
میانگین دمای هوا از هشتم تا چهاردهم اردیبهشت در جنوب غرب سه تا شش درجه سانتیگراد و برای سایر مناطق یک تا سه درجه سانتیگراد بیشتر از نرمال برآورد میشود.
دمای هوا از پانزدهم تا بیستویکم اردیبهشت در بیشتر مناطق کشور یک تا سه درجه سانتیگراد بیشتر از نرمال خواهد بود.
ثبت دیدگاه