به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، در حالی که بعضی از مطالعات انجامشده نشان میدهد که مصرف قهوه به کلیه آسیب وارد میکند، پژوهشهای دیگر نشان دادهاند که هیچ ارتباطی بین مصرف کافئین و بروز بیماریهای مزمن کلیوی وجود ندارد. بنابراین گروهی از محققان دانشگاه تورنتو در کانادا بهمنظور بررسی ارتباط بین مصرف قهوه و بروز اختلالات کلیوی، مطالعات جدیدی انجام دادند.
محققان برای نیل بدین هدف، ۱۱۸۰ فرد بین ۱۸ تا ۴۵ سال را به مدت بیش از ۷.۵ سال ارزیابی کردند. آنها عملکرد کلیه افراد شرکتکننده در مطالعه را با شاخصهای تعیینشده تحت نظر قرار دادند. نتایج بررسیهای انجامشده نشان میدهد افرادی که بیش از سه فنجان قهوه در روز مصرف و کافئین را با سرعت کمتری متابولیزه میکنند، ۲.۷ برابر بیشتر از دیگران در معرض اختلالات کلیوی قرار دارند. همچنین این افراد ۲.۸ برابر بیشتر درگیر فشار خون بالا میشوند.
به گفته محققان، عوامل زیادی در زمینه تاثیر قهوه در بروز اختلالات کلیوی نقش دارند. این عوامل شامل میزان کافئین خالص موجود در یک فنجان قهوه، نوع دانه قهوه، زمان تهیه کردن قهوه، دمای آب، میزان آسیاب کردن دانه قهوه و تعادل بین قهوه و آب میشود. همچنین ممکن است کافئین موجود در نوشیدنیهای دیگر مانند چای نیز تاثیر مشابهی داشته باشد و باعث بروز مشکلاتی شود. بنابراین لازم است مطالعات بیشتری در این زمینه صورت گیرد تا اطلاعات بیشتری در این زمینه در دسترس قرار گیرد.
نتایج این مطالعه در مجله JAMA Network Open منتشر شده است.
ثبت دیدگاه