یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ


سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): سال گذشته که جشنواره ملی قصه گویی به میزبانی شهر جهانی یزد برگزار شد شاهد حضور بسیاری از برترین‌های قصه گویی کشور در این استان بودیم که توانست روز‌های ماندگاری را در عرصه قصه گویی در تاریخ یزد ثبت کند.

این جشنواره در چند روز از برگزاری خود شاهد حضور پرشور مردم به ویژه کودکان و نوجوانان بود تا جایی که بسیاری از این مخاطبین با حضور در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان سعی کردند علاقمندی خود را به این حوزه نشان دهند.

امسال همزمان با روز ملی قصه گویی شاهد برگزاری رویداد ثبت ملی روز قصه گویی در سراسر کشور هستیم، این رویداد می‌تواند گامی رو به جلو در عرصه قصه گویی باشد و تولید محتوای مختلفی را در سطح خود داشته باشد.

 




شکل‌گیری جریان قصه گویی با جشنواره ملی قصه گویی در شهر جهانی یزد

در این رهگذر مهدی‌آرایی، نویسنده کتاب چلچراغ قصه گویی که توانست در جشنواره ملی قصه گویی رتبه برتر را به خود اختصاص دهد در رابطه با جریان‌سازی قصه گویی پس از برگزاری این جشنواره در استان یزد به خبرنگار ایبنا گفت: بدون شک جشنواره‌های قصه‌گویی موجب رونق این هنر در بین جامعه به ویژه کودکان و نوجوانان می‌شود.

وی افزود: این جشنواره باعث شد که توجه به قصه‌گویی در بین کودکان و نوجوانان و به ویژه خانواده‌ها افزایش پیدا کند و ارزش قصه گویی نمود پیدا کند و در مجموع باعث شد که استان در برنامه‌های کوتاه مدت و بلندمدت، مسیر رشد را به خوبی طی کند.

آرایی با اشاره به نتایج و پیامد‌های جشنواره قصه‌گویی برای استان یزد گفت: این جشنواره باعث شد که قصه‌گویی در استان یزد در معرض توجه قرار گیرد و فرصت بیشتری داشته باشیم که بتوانیم ظرفیت‌های قصه گویی را با ظرفیت‌های فرهنگی به طراز اول‌های قصه گویی کشور معرفی کنیم.

وی ادامه داد: ما در این اجتماع که بهترین‌های قصه گویی کشور حضور پیدا کردند با بافت فرهنگی یزد بیش از پیش آشنا شدیم و دلیل عظمت و جایگاه لهجه در یزد بیشتر مشخص شد.

این نویسنده یزدی ادامه داد: انضباط و تناسب در سبک معماری و لهجه در این جشنواره به خوبی نمایان شد و به لحاظ قصه‌هایی که پایان صلح آمیر و اخلاق گرا دارد نیز به خوبی مورد توجه قرار گرفت.

آرایی گفت: جریان ادبیات کودک پس از جشنواره با توجه به قرار گرفتن در این شیب به خوبی رونق گرفت و در همین برنامه‌ها و رفت آمد‌ها، آرامگاه

مرحوم آذریزدی جایگاه پیدا کرد و تعمیر شد.

وی گفت: در پی این جشنواره روز ملی قصه‌گویی ثبت شد که امسال نیز قرار است در قصه‌گویان در منزل مهدی آذریزدی جمع شوند که این از برکات جشنواره است.

این نویسنده یزدی ادامه داد: ادبای کودک یزد به مناسبت جشنواره کنار هم قرار گرفتند که این نیز به عنوان برکات دیگر جشنواره بود که به خوبی نمایان شد و امیدواریم در آینده منجر به تولید آثار خوبی شود.

وی گفت: ثبت ملی این جشنواره می‌تواند گامی رو به جلو در جهت تربیت کودک و نوجوان باشد و به نوعی تثبیت هویت ملی ما را با ایجاد قصه‌های مختلف در بر داشته باشد.

وی گفت: جشنواره‌ها به ویژه قصه‌گویی در کنار جنبه رقابتی باید به جنبه ترویجی آن بیشتر توجه شود و با توجه به نوپا بودن قصه‌گویی حرفه‌ای در کشورمان باید آن را ترویج کنیم تا بتوانیم به هر بهانه‌ای این ظرفیت‌های تشویقی را گسترش دهیم.

 




تبلیغ و ترویج قصه گویی و آشنایی بیشتر با فرهنگ مردم یزد، جریانی که جشنواره ملی قصه گویی ایجاد کرد

اشرف ابراهیمی از دیگر برگزیدگان جشنواره قصه گویی در یزد نیز با اشاره به آثار این جشنواره به خبرنگار ایبنا گفت: این جشنواره اثرات بسیار خوبی برای ما داشت و خانواده‌های یزدی به خوبی با قصه گویی آشنا شدند تا جایی که هرکجا من را می‌دیدند سراغ از محل برگزاری دوره‌های قصه‌گویی می‌گرفتند.

وی افزود: حضور در مدارس و دعوت برای حضور در مدارس برای قصه‌گویی نشان از این افزایش توجه بود که خوشبختانه در طی امسال در مدارس مختلفی به ترویج قصه‌گویی پرداختم و به نوعی آشنایی با قصه‌گویی و رشد در این زمینه در بین خانواده‌ها ترویج پیدا کرد.

وی ادامه داد: این جشنواره توانست آشنایی با فرهنگ مردم یزد را ارائه کند و از طریق قصه گویی در بین خانواده‌ها و گذشته آشنایی بیشتری بوجود بیاید.

ابراهیمی بیان کرد: تأثیرگذاری بر حوزه ادبیات به نحوی بسیار آشکارتر شد به نوعی که دعوت‌ها برای قصه گویی و همچنین مربی‌گری در زمینه ادبیات حوزه کودک و نوجوان صورت گرفت.

وی ادامه داد: ما از خانواده‌ها می‌خواهیم که کودکان و نوجوانان خود را به قصه‌گویی تشویق کنند زیرا می‌تواند تربیت کودک و نوجوان را در بر داشته باشد و با یادگیری از گذشتگان، یادآوری و قصه‌گویی برای آینده برنامه‌ریزی کنند.

اما معتقدیم که ثبت ملی روز قصه‌گویی می‌تواند مسیر را برای حضور بیشتری نویسندگان در این عرصه گسترش دهد و خانواده‌ها را نیز به این امر تشویق کند.

در این مسیر گردهم آمدن نویسندگان، فعالان حوزه کودک و نوجوان، نهاد‌های مرتبط با کودک و نوجوان، فعال شدن مدارس به عنوان آثاری است که می‌تواند این روز را تقویت کند و با نامگذاری روز ملی قصه گویی به عنوان نمادی در جهت ترویج و تبلیغ این روز حرکتی رو به جلو داشت.

 



منبع

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.