شهریار نیوز:
به گزارش خبرگزاری ایمنا، بهروز محبی نجمآبادی با اشاره به کاهش سهم نفت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری باید وابستگی به نفت کاهش پیدا کند و پول حاصل از فروش نفت در زیرساختها هزینه شود؛ نباید از محل فروش نفت برای هزینههای جاری خود استفاده کنیم.
وی افزود: منابع پایدار که ناشی از مالیات و عوارض هستند، در لایحه بودجه سال آینده نزدیک به ۵۰ درصد رشد داشته است و این نگرانی به وجود آمده که چرا میزان درآمدهای مالیاتی در لایحه بودجه سال آینده افزایش یافته است.
عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ ادامه داد: فرضیههایی در افکار عمومی به وجود آمده که آیا معافیتهای نابجای مالیاتی که پیشتر وجود داشت حذف شده است؟، آیا مودیان جدید مالیاتی شناسایی شدهاند؟ یا با جلوگیری از فرارهای مالیاتی، منابعی از این حیث برای کشور به دست خواهد آمد و درآمدهای مالیاتی افزایش مییابد؟
وی اظهار کرد: دولت سیزدهم در افزایش مودیان مالیاتی عملکرد خوبی داشته، به گونهای که بیش از ۲.۵ میلیون مودی جدید مالیاتی را اضافه کرده و از این جهت، سهم درآمدهای مالیاتی در لایحه بودجه سال آینده افزایش یافته است.
محبی نجمآبادی ادامه داد: تاکید ما هم بر این است که باید روند شناسایی مودیان جدید مالیاتی ادامه پیدا کند و مالیات باید بر سود افراد باشد و نباید زمینهای فراهم شود که نارضایتی به وجود آید و از طبقات ضعیف جامعه مالیات زیادی اخذ شود.
وی تاکید کرد: بهطور قطع دولت هم نمیخواهد با افزایش مالیات حقوقبگیران و طبقات ضعیف جامعه بر آنان فشار وارد کند؛ ما هم در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ دقت لازم را به عمل میآوریم و تلاش میکنیم که فشاری بر عموم مردم از حیث اقتصادی، وارد نشود.
عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ ادامه داد: از نکات قابل توجه دیگر آن است که تراز عملیاتی در سال ۱۴۰۲ منهای ۴۵۴ همت بوده که تراز عملیاتی در بودجه ۱۴۰۳ به منهای ۳۰۷ همت رسیده است و نشان میدهد کسری تراز عملیاتی بودجه ۱۵۰ هزار میلیارد تومان نسبت به سال گذشته کمتر شده که علت این مسئله آن است که درآمدهای مالیاتی و درآمدهای پایدار کشور، افزایش پیدا کرده است.
وی تاکید کرد: هر چقدر درآمدهای مالیاتی افزایش پیدا کند، کسری تراز عملیاتی بهبود پیدا میکند؛ تاکید میکنم که قرار نیست مالیات حقوقبگیران برای سال آینده افزایش پیدا کند.
محبی نجمآبادی گفت: مقام معظم رهبری همواره به تولید توجه و تاکید دارند و هر چقدر در کشوری تولید رونق داشته باشد، در نهایت مالیاتهای محصول تولید میتواند منابع پایداری را برای کشور ایجاد کند.
وی در واکنش به تعیین افزایش ۱۸ درصدی حقوق کارکنان دولت در لایحه بودجه سال آینده، گفت: پیشبینی من آن است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی اصلاحاتی در پیشنهاد دولت اعمال کنند تا میزان افزایش حقوق کارکنان دولت در سال آینده، حداقل به ۲۰ درصد برسد.
عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ تاکید کرد: با وجود این، افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارکنان دولت با نرخ تورم سنخیتی ندارد و کفاف هزینهها را نمیدهد و بر اساس قانون، میزان افزایش حقوق سالانه باید متناسب با تورم باشد؛ البته ما در قانون برنامه هفتم توسعه به دولت این اختیار را دادیم که با اعطای سبدهای معیشتی و کمکهای غیر نقدی، از کارمندان و طبقات پایین جامعه حمایت کند که این موضوع حتماً باید اجرایی شود.
منبع: مهر
ثبت دیدگاه