شهریار نیوز:
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ابتدای این مراسم هدی تاجیک فعال حوزه حکمرانی فرهنگی به اهمیت نقش اولویت گذاری فرهنگی پرداخت.
راضیه ادیبی فعال فرهنگی نیز در این جلسه سخنانش را پیرامون موضوع « از بی مسالگی تا سیاست زدگی» مطرح کرد: در مورد مسائل فرهنگی اتفاق نظر وجود ندارد زمانی که فضا مبهم است مشکلات واقعی از نظرها پنهان می مانند و به بحران تبدیل می شوند.
وی در ادامه به اهمیت شاخص سازی در مورد مسائل فرهنگی اشاره و تصریح کرد: تا زمانی که شاخص عملکرد وزارتخانه ها حل مسأله نباشد با مشکل بی مسالگی در کشور مواجه خواهیم بود.
فاطمه رایگانی فعال حوزه حکمرانی فرهنگی در مورد بررسی منطق اولویت گذاری مسائل فرهنگی مطالبی را بیان و تاکید کرد: گفتمان فرهنگی دولت انقلابی است که به سایر جنبه ها تسری می یابد.
وی با بیان اینکه برنامه های توسعه براساس گفتمان ها تدوین نشده است، افزود: باید مقصدی را در نظر گرفت و برای رسیدن به آن طرح ریزی کرد. در رویکردهای فرهنگی کمیت گرایی به وضوح به چشم می آید، این در حالی است که فرهنگ مسأله ای کمی نیست.
مشارکت گرفتن از نخبگان جزو دیگران مواردی بود که مورد تاکید این فعال حوزه حکمرانی فرهنگی قرار گرفت.
نادری نژاد دیگر فعال فرهنگی بود که در این جلسه به بیان نقطه نظراتش پرداخت و تصریح کرد: وقتی صحبت از شبکه عقلانیت می کنیم باید توجه داشته باشیم که امری بخشنامهای نیست و به واسطه فرآیندها صورت می گیرد. متاسفانه تعریفی از فرهنگ نداریم و علاوه بر آن در حوزه پیوست فرهنگی نیز مشکل روشی داریم.
ایجاد تغییرات روشی و نهادی مبتنی بر اولویتها، باز تعریف پیوست فرهنگی به عنوان امری پیشینی، باز آفرینی نهادهای دانشی سیاسی و اجرایی وزارت ارشاد برای تعیین اولویتها در مقیاس حکمرانی از دیگر محورهای سخنان این فعال فرهنگی بود.
فاطمه دلاوری فعال حوزه حکمرانی فرهنگی در ادامه این جلسه بر نسبت شناسی ظرفیت های فرهنگی با اولویت کذاری مسائل فرهنگی تاکید کرد.
دلاوری تصریح کرد: با بررسی تاریخ ایران متوجه می شویم برخی از مسایل که به ما ایرانی ها نسبت می دهند اشتباه است مثلا با بررسی سابقه کشورمان در می یابیم اینکه گفته می شود ایرانی ها اهل کار جمعی نیستند صحت ندارد.
در ادامه جلسه فاطمه فلاح نژاد به عنوان یکی دیگر از فعالین فرهنگی به بیان مسایل موجود در حوزه بررسی اولویت های حوزه کتاب پرداخت.
هجوم جریانی کتاب های ترجمه ای در برخی موضوعات، عدم کفایت های قانونی در حوزه کتاب و ضرورت تدوین قوانین به روز، استفاده از هوش مصنوعی در حوزه کتاب، ایجاد ارتباط میان مصرف کننده جریان های نخبگانی و بازار کتاب، از جمله دیگر محورهای سخنان این فعال فرهنگی بود.
وی تاکید کرد: وزارت ارشاد باید به عنوان عنصری فعال در عرصه کتاب به ایفای نقش بپردازد و نباید صرفا کتاب ها را ارزیابی کرده و به کتاب ها مجوز بدهد.
فلاح نژاد با بیان اینکه خلا های مفهومی جدی داریم، تصریح کرد: باید به سمتی برویم که خلاهای مفهومی را به جریان نخبگانی تزریق کنیم؛ در همین راستا وزارت ارشاد باید به عنصری فعال در تولید و ترجمه کتاب تبدیل شود.
مرجان صومی آخرین فعال حوزه حکمرانی فرهنگی بود که نقطه نظراتش را پیرامون اهمیت و ضرورت اثرسنجی، ابزارها و روش های اثرسنجی و مشارکت مردمی در اثرسنجی و بررسی نسبت اثر سنجی ابزار تحقق سیاست ها و تعیین اولویت ها بیان کرد.
ثبت دیدگاه