جمعه, ۴ آبان , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ

شهریار نیوز:

میرشهرام صفری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به شناسایی و تشخیص ابتلای افراد به آلزایمر ۱۵ سال قبل‌تر از ظهور علائم این بیماری اظهار کرد: افزایش پیدا کردن دو پروتئین به نام آمیلوئید بتا و Tau در مغز، همزمان با ظهور علائم ابتلاء به آلزایمر است، بر اساس تحقیقات انجام شده مشخص شده است که افزایش دو پروتئین مذکور با دقت ۹۶ و ۹۷ درصد را می‌توان ۱۵ سال قبل از ظهور علائم آلزایمر از طریق یک پروتئین دیگر در خون تحت عنوان Phosphorylated tau 217 سنجید.

وی با بیان اینکه طبق گفته دانشمندان انجام این آزمایش هر چند وقت یک‌بار در افراد بالای ۵۰ سال می‌تواند احتمال بروز آلزایمر را پیش‌بینی کند ، افزود: کمبود ویتامین D ، احتمال ابتلاء به آلزایمر را افزایش می‌دهد.

این نوروفیزیولوژیست با اشاره به نقش ویتامین D در ابتلای افراد به بیماری آلزایمر تصریح کرد : نتایج آزمایشات اخیر نشان می‌دهد که در صورت کمبود ویتامین D ، احتمال ابتلای فرد به آلزایمر تا ۴۰ درصد افزایش پیدا می‌کند.

صفری ادامه داد: در واقع ویتامین D اثرات حفاظتی بسیاری روز مغز دارد و از شیوه‌های مختلف می‌تواند از بروز و ابتلای فرد به زوال عقل پیشگیری کند؛ اثر پیشگیرانه این ویتامین در ابتلای افرادی که سطح طبیعی از ویتامین D در بدن خود دارد به بیماری آلزایمر هنوز به اثبات نرسیده است.

وی با اشاره به راهکارهای جبران کمبود ویتامین D در بدن گفت: افراد در صورت کمبود ویتامین D می‌توانند از موادغذایی حاوی ویتامین مذکور از جمله تخم‌مرغ ، جگر، شیرهای حاوی ویتامین D و ماهی‌ها استفاده کنند.

این نوروفیزیولوژیست با اشاره به اینکه افراد می‌توانند از مکمل‌های این ویتامین نیز به منظور جبران کمبود استفاده کنند، اضافه کرد: به منظور تأمین طبیعی ویتامین D افراد می‌توانند بسته به وضعیت آب‌وهوای بین پنج تا ۳۰ دقیقه در معرض نور خورشید قرار بگیرند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.